Par ved Nordvestkysten

Ferie for 2 ved Nordvestkysten

Foto: Flying October

Jyllands nordvestkyst byder på vild natur, gastronomi i særklasse og masser af kulturoplevelser. Oplagt for livsnydere, der vil bruge sommeren på at blive genforelsket i Danmark.

Vælg den perfekte ferieby for jer

Løkken, Blokhus, Klitmøller, Thorsminde og alle de andre fantastiske feriesteder. Ja, valget kan være svært! Men herunder kan du udforske alle vores stærke feriesteder og finde det - eller de - helt perfekte rejsemål for jer. 

Naturoplevelser

Oplev en uovertruffen naturskønhed ved den danske nordvestkyst, hvor kilometerlange sandstrande møder majestætiske klitter. Her venter uforglemmelige syn og mulighed for timevis af aktive oplevelser i naturens smukke rammer.  

Overnatning for to ved Nordvestkysten

Hvor kunne I tænke jer at overnatte? Fra hyggelige sommerhuse og strandnære campingpladser til luksuriøse badehoteller med panoramaudsigt over Vesterhavet. Uanset om I foretrækker det simple eller det sofistikerede, er der et perfekt sted at kalde hjem under jeres ferie ved Nordvestkysten. 

Væk fra hverdagen og tættere på hinanden

Den jyske nordvestkyst er som skabt til dig, der vil væk fra den travle hverdag og ud og skærpe sanserne og få nye oplevelser. Området fra Thorsminde og helt op til Hirtshals/Tversted rummer en række hyggelige badebyer og hvide sandstrande som Blokhus, Løkken, Lønstrup, der myldrer med sommerliv, kunsthåndværkere, shoppingmuligheder og gode spisesteder.

Længere vestpå ligger Slettestrand-Thorupstrand, Klitmøller-VorupørThyborøn og Thorsminde, og her skifter miljøet fra livlige badebyer til hyggelige, historiske feriesteder, hvor fiskeriet gennem mange år har haft en stor betydning og sat sit præg på stederne. Her kan du stadig den dag idag se og opleve de maritime miljøer.

Læs mere om de 9 stærke feriesteder

“Nordvestjylland er et mekka for par-ferier. Hvis man ønsker at forkæle sig selv og sin rejsepartner, er der alle tænkelige muligheder – uanset om man er til klassiske badehoteller, sommerhusferie i klitterne eller fleksible Bed & Breakfast-steder”

Sommerferie for foodies

Hvis du holder af god mad og godt kan lide at få historien bag råvarerne, er du kommet til det rette sted. Besøg fx ThyborønThorsminde  eller Hanstholm Havn og tag til fiskeauktion og køb friske fisk med hjem. Det samme kan du gøre på Hirtshals Havn, hvor Nordsøen Oceanarium endda arrangerer guidede ture, hvor du kan høre mere om både auktionerne og fiskenes liv. Andre muligheder for at kombinere oplevelser med god mad finder du i Thyborøn, hvor Jyllandsakvariet arrangerer både østerssafari, sælsafari og seafood-safari. Med Seaside Safari kan du også komme på sanketur på Fugleøen i Thorsminde eller opleve fiskefortælling med indkøb af frisk fisk.

Vil du også vide mere om livet til søs hos fiskerne, kan du tage med på en lille fiskerbåd, når den stævner ud fra Thorupstrand. Et sted, der blandt andet er kendt gennem TV-serien ‘Gutterne på kutterne’ og det bæredygtige kystfiskeri i området. Ombord får du på en 2 timers sejltur tilsat masser af frisk luft og en fantastisk udsigt til Fuglefjeldet Bulbjerg set fra kystsiden. Vel inde på land igen bør du overveje at tage på sanketur med kokken fra Madsmedjen, der arbejder ud fra devisen ‘ild, urter og gastronomi’. Du er selv med til at finde råvarerne og tilberede dem, inden du sætter dig til bords og nyder frugten af det fælles arbejde.

Læs mere om madoplevelser

Bliv ét med naturen

Når man siger Nordvestjylland, tænker man automatisk også på den storslåede natur, som de fleste forelsker sig i med det samme: De brede strande med den vilde vestenvind, de høje klitter og klithedelandskabet, der bl.a. udgør en stor del af Nationalpark Thy. Og så er der selvfølgelig lyset og den høje himmel. 

Den bedste måde at opleve naturen heroppe på er som regel til fods eller på cykel. På den måde kan man mærke roen og opleve vidderne og den vilde natur. Et godt sted at starte er den 11 km lange vandrerute i Fosdalen, der sammen med Svinklovene ved Svinkløv er optaget i Den Danske Naturkanon som en af landets flotteste naturperler. Sammen med Husby Klitplantage ved Thorsminde rummer Fosdalen og Husby Klitplantage begge en Premiumweg-vandrerute. Ved Naturpark Nissum Fjord, som er en del af Geopark Vestjylland, finder du smukke udsigter og et veludviklet cykel- og vandresti-system.
Og så er Rubjerg Knude Fyr et must, ligesom fuglefjeldet ved Bulbjerg – og selvfølgelig Nationalpark Thy
Efterfølgende kan man slappe af med en dukkert eller en tur i sauna eller et vildmarksbad, som man bl.a. finder i Blokhus og ved Løkken.

Læs mere om naturoplevelser

Stærke feriesteder

Udsigt fra Hirtshals Fyr
Hirtshals, Tornby og Tversted
Nordvestkysten Thorsminde Sommer
Thorsminde
Lønstrup, Kera Moda
Ferie i Lønstrup
Par på den danske nordvestkysten
Ferie i Løkken
Blokhus, strand, strandhus, badehus, sømærke
Ferie i Blokhus
Mountainbike Slettestrand
Slettestrand & Thorupstrand
Par på stranden
Thyborøn
Dreng løber ved huse i Klitmøller
Thy

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish