VisitNordvestkysten

Husby Klitplantage

Husby Klitplantage tæt ved Vesterhavet består af et bakket klitlandskab dækket af hedebevoksning og klitgræs, som går over i fyr- og granskov.  Længere inde landet vokser bøg og andre løvtræer. I plantagen kan du blandt andet opleve krondyr, rådyr, fuglekonge, musvåge, tårnfalk og natravn.

Klitten "Marens Maw" (Marens Mave) ligger på kanten af skovarealerne og klitheden i den vestlige del af plantagen. Udsigten over det vilde Vesterhav, den rolige Nissum Fjord og Husby Klitplantage er fantastisk.

'Gryden' i plantagens vestside er en karakteristisk klitdannelse - en såkaldt parabelklit. Vind og vejr har skabt Gryden, hvor alt sand er blæst væk ned til grundvandet.

I plantagen findes der to naturlejrpladser.

I denne enestående plantage findes der en populær badesø, Skavemosen, som er en gravet sø, hvor der blandt andet lever gedde og aborre. Søen er relativt lavvandet og velegnet som badesø - også for de mindste. Der er borde/bænke samt grill.

Der er et stort antal afmærkede vandre,- cykel, ride- og løberuter i området.

Hunde må gerne medbringes, men skal være i snor hele tiden.

Dele af Husby Klitplantage er handicapvenlig. Plantagen har en vandrerute specielt til kørestolsbrugere, toiletter ved Husby Kirke samt ved Skavemosen, hvor der er udlagt en rampe, så kørestolsbrugere kan bade i søen.

Læs fortællingen om da Husby Kirke var ved at sande til og Husby-boerne bad kongen om hjælp.

Hent en folder med oversigtskort over skoven og afmærkede ruter på turistkontorerne i området.

Vær aktiv på den nye vandrerute i Husby Klitplantage.

Læs mere om aktiviteter i klitplantagen – Naturstyrelsen her