Sommer i Løkken
Bolcheriet i Løkken

Ferie i Løkken

Foto:FlyingOctober&Destination Nordvestkysten

Det kan du opleve i Løkken

Løkken er spækket med fantastiske oplevelser!
Besøg de famøse, hvide badehuse på stranden om sommeren, prøv kræfter på Vesterhavets bølger med North Shore Surf året rundt eller tag et smut ud til ud til Rubjerg Knude - et af Nordjyllands største turistattraktioner.

Og ikke nok med det:

Uanset om du er interesseret i historie, action eller naturen - så har Løkken helt sikkert noget for dig!

Planlæg din ferie i Løkken

Den gamle badeby byder dig velkommen til nogle herlige, hyggelige, aktive - eller bare stille og rolige dage i og omkring Løkken.

Og du har god grund til at glæde dig:

Gennem hundrede år har gæster søgt hertil fra ind- og udland. 
Havet, stranden og byen trækker hvert år mange gæsters interesse og rejselyst. Begiver man sig udenfor byskiltet, finder man ekstraordinær klitlandskaber omgivet af det skønneste landskab. Drager man derimod mod nord til Nr. Lyngby, hæves udsynet mod horisonten til stor forskel fra klitlandskabet i syd ved Grønhøj - det er et område som er mangfoldig, og byder på ro og afslapning - perfekt til ferien.

Bolcheriet i Løkken

Shopping i Løkken

Foto: Destination Nordvestkysten

Praktiske informationer

Går næste tur mod Løkken, men mangler du lige de sidste informationer inden ferien går i gang, så kan du med Løkkenguiden - og ved hjælp af vores informationer forneden - få det bedste ud af dit ophold.

Bus til Løkken

Nemt, hurtigt og bekvemt! Hop på bussen til Løkken med Nordjyllands Trafikselskab. Læn dig tilbage og brug den grønnere rejsetid på at planlægge dit besøg i din charmerende kystby. 

Se rejseplanen til Løkken her.

bunkers

Information

Foto: Steffan Holzmann

Læs mere om Løkken

Løkken er en af de største feriebyer på Nordvestkysten. Udover de brede, hvide strande og ikoniske badehuse, har feriebyen masser at byde på - det kan du læse om her.

Byen med de små, hvidmalede badehuse

Der var dengang frisk havluft blev ordineret til borgerskabet i byerne, og badedragterne var stribede og gik til under knæene.

I dag er den brede, hvide sandstrand en legeplads for børn i alle aldre, og de karakteristiske huse er byens umiskendelige vartegn. Den charmerende kystby, der gemmer sig bag den marehalmsklædte klit, er fortsat et yndet ferie- og udflugtssted for mange. Løkken er gammel og ung på samme tid, og vært for såvel surfere, børnefamilier som pensionister. I gamle dage var byen omdrejningspunkt for skudehandel med Norge, og også en central handelsåre mellem indlandet og kysten.
De første beboere var tre mænd, der slog sig ned på ”Furreby Løkke” - deraf byens navn - hvor de ernærede sig ved ølsalg og anden handel. Lige siden har Løkken været kendt for sine beværtninger og gode spisesteder - og Løkken er stadig en farverig og livlig handelsby.

Hvide badehuse i Løkken

Foto:Destination Nordvestkysten

Frisk fisk fisket fra åben strand

Én af dagens højdepunkter i Løkken er, når fiskekutterne kommer tilbage fra søen og trækkes på land. Måske det er en af de fem resterende fiskerbåde, der kommer ind efter at have pilket torsk i ”Dybet”. Løkken er - sammen med Nr. Vorupør, Lild og Thorup Strande - et af de få steder i Danmark, hvor man stadig lander fisk fra åben strand. Fiskerne sælger deres fangst direkte ved båden, og man kan få tilsendt en sms og få at vide, hvornår bådene kommer på land. Mere friskfanget fisk findes sandt at sige ikke.

Derudover serviceres surferne og andet godtfolk nede ved stranden også fra små madvogne, hvor fisk og skaldyrslækkerier langes over disken. Fiskefrikadellerne hjælper et lokalt ungecenter med at lave, og torsken er fanget af naboerne på stranden, nemlig af fiskerne fra lokale kuttere.

Og hvis du skal have det lidt mere tilberedt, så kan du nyde den friskfanget fisk i byens restauranter!

Mød Løkkens lokale producenter

Hver onsdag i højsæsonen er der torvemarked, hvor områdets købmænd og små fødevareproducenter kommer til byen. Og i september kan man på den lange læmole opleve en festival med madboder og modeshow. 

En smagsprøve på Løkken

Der er knald på ferien ude vestpå! Vi sendte en flok afsted på Puch Maxi, og i filmen herunder kan du se hvad de oplevede.

Læs mere om deres tur langs Nordvestkysten her

Bare ude Vestpå - Løkken
Foto: Destination Nordvestkysten

Flere oplevelser

Løkken Turistbureau
Løkken Turistbureau
Badehusene på Løkken Strand
Badehusene på Løkken Strand
Løkken Sømærke
Løkken Sømærke
Løkken Miniby
Løkken Miniby
North Shore Surf
North Shore Surf
Restaurant Løkken Badehotel
Restaurant Løkken Badehotel

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish