Nordvestkysten parferie solnedgang

Efterårsguide: Miniferie for 2

Foto: Destination Nordvestkysten

Ovenpå en travl sommer kan en kort ferietur med et par afslappende feriedage i enestående natur med forkælende gastronomi og spændende oplevelser både virke opløftende og restituerende. Nordvestkysten er som skabt til dig, der drømmer dig væk fra den travle hverdag.

Foto: Destination Nordvestkysten
Foto: Destination Nordvestkysten

Oplev de imponerende udsigter og naturen, der så småt skifter over til flotte efterårsfarver. Mærk hvordan vesterhavsvinden og lyden af bølgerne, der slår ind mod kysten klarer tankerne og dejlige lokale smagsoplevelser, der på én gang både forfører og forkæler dig og din rejsepartner.

Vi har samlet inspiration til spændende oplevelser til en miniferie til dig, der gerne vil opleve efteråret langs den danske Nordvestkyst enten fra et hyggelige sommerhus i klitterne tæt på havet, et historisk badehotel eller måske et autentisk Bed & Breakfast.

Guide til miniferie langs Nordvestkysten

Enestående udsigt og en ægte safari
Besøg det populære sted med Rubjerg Knude Fyr, der blev flyttet for nylig. Naturen på stedet er helt enestående, og her kan du nyde udsigten over havet fra de høje skrænter. Alternativt kan du køre til Nørlev strand og tage bilen med ned på stranden og opleve naturen fra strandsiden eller bestille en guidet Vestkyst safari i landrover med OutNature fra Løkken.
Specialiteter & spændende kunst
Besøg den hyggelige ferieby, som rummer meget spændende kunsthåndværk. Oplev de arbejdende værksted hos eksempelvis glaspuster Leif Vange eller keramikerne Keramoda og Dorte Visby . Besøg f.eks. den populære restaurant på Villa Vest Badehotel  eller nyd en imponerende brunch hos Keramikcafeen Møllehuset , hvor hjemmelavede specialiteter og smukt drejet keramik skaber hyggelig stemning.
Gourmet og udsigt fra Hirtshals Fyr
Nyd den smukke udsigt fra toppen af Hirtshals Fyr og bliv forkælet på et af områdets populære spisesteder f.eks. med en gourmetoplevelse på Restaurant Abstrakt eller et besøg og fantastisk udsigt hos Restaurant Lilleheden.  Besøg Ørnereservatet og o plev de majestætiske ørne, når de udfolder sig lige over dig.
Kunst & smagoplevelser i Løkken
Besøg det smukke, gamle Børglum Kloster fra 1035 og oplev de historiske rammer, der vidner om en tid, hvor Danmark blev styret fra Vendsyssel. Prøv også Ølsmagning og Rundvisning på Løkken Bryghus – 26. september og 17. oktober kl. 14-15 kan du deltage på 1 times kombineret rundvisning samt ølsmagning, hvor du kan smage 3 forskellige øl og få historien bag Løkken Bryghus og deres bryggemetoder.
Vesterhavsdyp
Vesterhavsdyp er fristende året rundt. Kombiner en tur i bølgerne med forkælelse i Saunahytten på Løkken strand. Flere steder kan du også være med til fælles morgendyp f.eks. i Blokhus, som bader hver dag kl. 8.00 hele året eller på Husmoderstranden i Hirtshals, bader kl. 7 i hverdagene og kl. 8 i weekender. Svømmeturen afsluttes ofte med smagfuld bjesk, som du lige kan varme dig på! (evt link?)
Fortryllende papirklip i Blokhus
Oplev fortryllende papirklip hos landets eneste Museum for Papirkunst i Blokhus, hvor meterlange papirklip udarbejdet med lille broderisaks fortæller historier og tryllebinder publikum. Oplev imponerende sandskulpturer hos Skulpturparken Blokhus og afslut turen med forkælende gastronomi hos Restaurant Blå på Strandhotellet Blokhus eller det smukke autentiske maritime miljø i den gamle strandingsgård med feriebyens ældste bygning Restaurant Futten.
Natur og guidede ture
Besøg Svinklovene og Fosdalen, som er en del af Danmarks Naturkanon. I efterårsferien (uge 42) er der en Bæredygtighedsfestival i området, hvor der også arrangeres guidede ture, som du kan deltage på. Fuglefjeldet Bulbjerg er et besøg værd. Oplev den smukke udsigt over hele bugten fra toppen, gå ned i bunkeren eller tag trappen ned på stranden og se alle fuglene, der har yngleplads på  fjeldet.
Nationalpark Thy
Besøg Nationalpark Thy og kør turen ad Kystvejen imellem Hanstholm og Klitmøller, hvor naturen er noget helt særligt. I Nationalpark Thy bør du gøre stop ved Isbjerget, som er det højeste punkt i Hanstholm Vildtreservat. På Stenbjerg Landingsplads bør du opleve de små smukke fiskehuse og evt. besøge nationalparkens informationscenter. Gør holdt ved Lodbjerg Fyr, tag turen til fyrets top hvorfra der er udsigt over hederne og havet og afslut f.eks. dagen med middag på restaurant Agger Darling.
Gin & Whisky
Ginsmagning og rundvisning hos Nordisk Brænderi 17. oktober, hvor du kan smage en bid af eventyret. Destilleret med vilde urter og bær fra den nordiske natur, tappet og sat på flaske. Besøg Thy Whisky, som er dansk økologisk whisky, lavet på den økologiske gård Gyrup i Thy. Vær med på Rundvisning og whiskysmagning, som afholdes hver torsdag kl. 15-17 frem til og uge 42. Der skal smages på fire forskellige smagsprøver, en øl lavet på vores malt og lidt andre specialiteter lavet på gårdens råvarer.
Nordvestjysk hjemlighed
Besøg Bovbjerg Klint og Bovbjerg Fyr, hvor du får en helt enestående naturoplevelse sammen med dejlig nordvestjyske hjemlighed i fyrmesterens gamle stuer, som i dag huser en café med dejlige smagsoplevelser med fisk, krondyr, Vesterhavsost, der er lagret ved Bovbjerg, grønt og lækre hjemmebagte kager, som på søndage udgør et helt særligt søndagskagebord.
Herregården Nørre Vosborg
Oplev stedet hvor H. C. Andersen overnattede. Gå en tur i den skønne natur omkring herregården eller nyd et måltid i restauranten der er etableret i nordfløjen fra 1600-tallet – det hele nyindrettet med respekt for tiden der svandt. Tag med på en rundvisning hver søndag frem til 25. oktober og se de smukt restaurerede stuer, der året rundt er pyntet med årstidens blomster.
Iskunst og fjordens fristelser i Thyborøn
Deltag på de spændende guidede ture som Jyllandsakvariet i Thyborøn arrangerer. På en spændende sælsafari kan du opleve sælerne på sandbankerne i fjorden eller du kan sejle med båden på Østersafari og smage fjordens fristelser.  Du kan også tage med de erfarne svampejæger på jagt efter naturens svampe, som afholdes hver tirsdag frem til slutningen af oktober. Som noget nyt i år har Jyllandsakvariet en imponerende udstilling med isskulpturer og spændende lyssætning.
Smuk vestjysk togtur
Prøv VLTJ og få en hyggelig togtur, hvor du samtidig får set noget af den smukke vestjyske natur. VLTJ kører hver dag mellem Vemb, Lemvig og Thyborøn. VLTJ er blandt andet kendt fra VLTJ-kultsangen, som det lokale band Tørfisk lavede flere år tilbage hvor togtur og landskab hyldes i herlige vestjyske vendinger. Det skal dog også nævnes, at visse onde tunger i jernbanekredse mener, VLTJ burde stå for Væmmelig Lang Trist Jernbane. Kombiner turen med en guidet tur på Puck Maxi i Thyborøn med Hedevang Outdoor, og se hele området på en autentisk og humoristisk måde med bundgas, grøn mælkekasse og rævehale!
Strandingsmuseeet St. George i Thorsminde
Fantastisk beliggenhed, prisbelønnet arkitektur og stormfulde strandingshistorier kendetegner Strandingsmuseum St. George. Museet rummer bl.a. mange tusinde fund fra vraget af de 2 skibe, der strandede juleaftensdag i 1811 ud for Thorsminde. Næsten 1400 søfolk omkom. Gennem scenografi, lyd, lys og film formidles historien på en ny og anderledes måde.
Lodbjerg Fyr og skøn wellness
Lodbjerg Fyr ligger midt i Danmarks største vildmark Nationalpark Thy, og er udgangspunkt for vandreture ud i det uberørte landskab i klitterne mellem Lodbjerg og Lyngby. Gå helt op i fyret og nyd udsigten over en landskab, der er domineret af klitplantage og forrevne havklitter. Trænger du til selvforkælelse efter de mange kilometer i benene, så er det tid til et besøg hos Sydthy Kurbad, hvor du kan nyde wellness behandlinger, udendørs vildmarksbade og fire forskellige saunatyper. Slut evt. dagen af med lækker mad og overnatning på Hotel Thinggaard nær Thisted.

Tips til en skøn efterårsferie

7 spændende ideer til en aktiv efterårsferie

Planlæg en spændende aktiv efterårsferie ved Nordvestkysten

10 hyggelige efterårsoplevelser med smag

For de fleste betyder ferietid både afslapning og ekstra forkælelse. Langs Nordvestkysten er der her i efteråret en række oplevelser, som du kan hygge dig med og samtidig få forkælet dine smagssanser.

Børnenes efterårsferie ved Nordvestkysten

Tag hele familien med på oplevelser ved Vestkysten.

Find overnatning til din efterårsferie

Hoteller

Foto: Destination Nordvestkysten

Kroer

Foto: Destination Nordvestkysten

Bed&Breakfast

Foto: Destination Nordvestkysten