VisitNordvestkysten
Nordvestkysten parferie solnedgang

Efterårsguide: Miniferie for 2

Ovenpå en travl sommer kan en kort ferietur med et par afslappende feriedage i enestående natur med forkælende gastronomi og spændende oplevelser både virke opløftende og restituerende. Nordvestkysten er som skabt til dig, der drømmer dig væk fra den travle hverdag.

Nordvestkysten Thorsminde Sommer
Nordvestkysten-parferie

Oplev de imponerende udsigter og naturen, der så småt skifter over til flotte efterårsfarver. Mærk hvordan vesterhavsvinden og lyden af bølgerne, der slår ind mod kysten klarer tankerne og dejlige lokale smagsoplevelser, der på én gang både forfører og forkæler dig og din rejsepartner.

Vi har samlet inspiration til spændende oplevelser til en miniferie til dig, der gerne vil opleve efteråret langs den danske Nordvestkyst enten fra et hyggelige sommerhus i klitterne tæt på havet, et historisk badehotel eller måske et autentisk Bed & Breakfast.

Guide til miniferie langs Nordvestkysten

Udsigt fra Rubjerg Knude Nordvestkysten sommer 2020
Enestående udsigt og en ægte safari

Besøg det populære sted med Rubjerg Knude Fyr, der blev flyttet for nylig. Naturen på stedet er helt enestående, og her kan du nyde udsigten over havet fra de høje skrænter. Alternativt kan du køre til Nørlev strand og tage bilen med ned på stranden og opleve naturen fra strandsiden eller bestille en guidet Vestkyst safari i landrover med OutNature fra Løkken.

Keramik nordvestkysten
Specialiteter & spændende kunst

Besøg den hyggelige ferieby, som rummer meget spændende kunsthåndværk. Oplev de arbejdende værksted hos eksempelvis glaspuster Leif Vange eller keramikerne Keramoda og Dorte Visby. Besøg f.eks. den populære restaurant på Villa Vest Badehotel eller nyd en imponerende brunch hos Keramikcafeen Møllehuset, hvor hjemmelavede specialiteter og smukt drejet keramik skaber hyggelig stemning.
 

Hirtshals Fyr
Gourmet og udsigt fra Hirtshals Fyr

Nyd den smukke udsigt fra toppen af Hirtshals Fyr og bliv forkælet på et af områdets populære spisesteder f.eks. med en gourmetoplevelse på Restaurant Abstrakt eller et besøg og fantastisk udsigt hos Restaurant Lilleheden. Besøg Ørnereservatet og oplev de majestætiske ørne, når de udfolder sig lige over dig.

Løkken Bryghus Sommer 2020
Kunst & smagoplevelser i Løkken

Besøg det smukke, gamle Børglum Kloster fra 1035 og oplev de historiske rammer, der vidner om en tid, hvor Danmark blev styret fra Vendsyssel. Prøv også Ølsmagning og Rundvisning på Løkken Bryghus – 26. september og 17. oktober kl. 14-15 kan du deltage på 1 times kombineret rundvisning samt ølsmagning, hvor du kan smage 3 forskellige øl og få historien bag Løkken Bryghus og deres bryggemetoder.

Sauna Løkken Strand
Sauna Løkken Strand
Vesterhavsdyp

Vesterhavsdyp er fristende året rundt. Kombiner en tur i bølgerne med forkælelse i Saunahytten på Løkken strand. Flere steder kan du også være med til fælles morgendyp f.eks. i Blokhus, som bader hver dag kl. 8.00 hele året eller på Husmoderstranden i Hirtshals, bader kl. 7 i hverdagene og kl. 8 i weekender. Svømmeturen afsluttes ofte med smagfuld bjesk, som du lige kan varme dig på! (evt link?) 

Museum for Papirkunst
Museum for Papirkunst
Fortryllende papirklip i Blokhus

Oplev fortryllende papirklip hos landets eneste Museum for Papirkunst i Blokhus, hvor meterlange papirklip udarbejdet med lille broderisaks fortæller historier og tryllebinder publikum. Oplev imponerende sandskulpturer hos Skulpturparken Blokhus og afslut turen med forkælende gastronomi hos Restaurant Blå på Strandhotellet Blokhus eller det smukke autentiske maritime miljø i den gamle strandingsgård med feriebyens ældste bygning Restaurant Futten.

Svinklovene - Svinkløv
Svinklovene
Natur og guidede ture

Besøg Svinklovene og Fosdalen, som er en del af Danmarks Naturkanon. I efterårsferien (uge 42) er der en Bæredygtighedsfestival i området, hvor der også arrangeres guidede ture, som du kan deltage på. Fuglefjeldet Bulbjerg er et besøg værd. Oplev den smukke udsigt over hele bugten fra toppen, gå ned i bunkeren eller tag trappen ned på stranden og se alle fuglene, der har yngleplads på  fjeldet. 
 

Nationalpark Thy
Nationalpark Thy
Nationalpark Thy

Besøg Nationalpark Thy og kør turen ad Kystvejen imellem Hanstholm og Klitmøller, hvor naturen er noget helt særligt. I Nationalpark Thy bør du gøre stop ved Isbjerget, som er det højeste punkt i Hanstholm Vildtreservat. På Stenbjerg Landingsplads bør du opleve de små smukke fiskehuse og evt. besøge nationalparkens informationscenter. Gør holdt ved Lodbjerg Fyr, tag turen til fyrets top hvorfra der er udsigt over hederne og havet og afslut f.eks. dagen med middag på restaurant Agger Darling.

Thy Whisky
Thy Whisky
Gin & Whisky

Ginsmagning og rundvisning hos Nordisk Brænderi 17. oktober, hvor du kan smage en bid af eventyret. Destilleret med vilde urter og bær fra den nordiske natur, tappet og sat på flaske. Besøg Thy Whisky, som er dansk økologisk whisky, lavet på den økologiske gård Gyrup i Thy. Vær med på Rundvisning og whiskysmagning, som afholdes hver torsdag kl. 15-17 frem til og uge 42. Der skal smages på fire forskellige smagsprøver, en øl lavet på vores malt og lidt andre specialiteter lavet på gårdens råvarer.
 

Bovbjerg Fyr og Klint
Nordvestjysk hjemlighed

Besøg Bovbjerg Klint og Bovbjerg Fyr, hvor du får en helt enestående naturoplevelse sammen med dejlig nordvestjyske hjemlighed i fyrmesterens gamle stuer, som i dag huser en café med dejlige smagsoplevelser med fisk, krondyr, Vesterhavsost, der er lagret ved Bovbjerg, grønt og lækre hjemmebagte kager, som på søndage udgør et helt særligt søndagskagebord.   

Nørre Vosborg
Nørre Vosborg
Herregården Nørre Vosborg

Oplev stedet hvor H. C. Andersen overnattede. Gå en tur i den skønne natur omkring herregården eller nyd et måltid i restauranten der er etableret i nordfløjen fra 1600-tallet – det hele nyindrettet med respekt for tiden der svandt. Tag med på en rundvisning hver søndag frem til 25. oktober og se de smukt restaurerede stuer, der året rundt er pyntet med årstidens blomster. 
 

Østerssafari Jyllandsakvariet Thyborøn
Iskunst og fjordens fristelser i Thyborøn

Deltag på de spændende guidede ture som Jyllandsakvariet i Thyborøn arrangerer. På en spændende sælsafari kan du opleve sælerne på sandbankerne i fjorden eller du kan sejle med båden på Østersafari og smage fjordens fristelser. 
Du kan også tage med de erfarne svampejæger på jagt efter naturens svampe, som afholdes hver tirsdag frem til slutningen af oktober.
Som noget nyt i år har Jyllandsakvariet en imponerende udstilling med isskulpturer og spændende lyssætning.

Thyborøn Havn Puck maxi
Smuk vestjysk togtur

Prøv VLTJ og få en hyggelig togtur, hvor du samtidig får set noget af den smukke vestjyske natur. VLTJ kører hver dag mellem Vemb, Lemvig og Thyborøn. VLTJ er blandt andet kendt fra VLTJ-kultsangen, som det lokale band Tørfisk lavede flere år tilbage hvor togtur og landskab hyldes i herlige vestjyske vendinger. Det skal dog også nævnes, at visse onde tunger i jernbanekredse mener, VLTJ burde stå for Væmmelig Lang Trist Jernbane. Kombiner turen med en guidet tur på Puck Maxi i Thyborøn med Hedevang Outdoor, og se hele området på en autentisk og humoristisk måde med bundgas, grøn mælkekasse og rævehale!

strandingsmuseum St Georg
Strandingsmuseeet St. George i Thorsminde

Fantastisk beliggenhed, prisbelønnet arkitektur og stormfulde strandingshistorier kendetegner Strandingsmuseum St. George. Museet rummer bl.a. mange tusinde fund fra vraget af de 2 skibe, der strandede juleaftensdag i 1811 ud for Thorsminde. Næsten 1400 søfolk omkom. Gennem scenografi, lyd, lys og film formidles historien på en ny og anderledes måde.

Lodbjerg Fyr
Lodbjerg Fyr og skøn wellness

Lodbjerg Fyr ligger midt i Danmarks største vildmark Nationalpark Thy, og er udgangspunkt for vandreture ud i det uberørte landskab i klitterne mellem Lodbjerg og Lyngby. Gå helt op i fyret og nyd udsigten over en landskab, der er domineret af klitplantage og forrevne havklitter. Trænger du til selvforkælelse efter de mange kilometer i benene, så er det tid til et besøg hos Sydthy Kurbad, hvor du kan nyde wellness behandlinger, udendørs vildmarksbade og fire forskellige saunatyper. Slut evt. dagen af med lækker mad og overnatning på Hotel Thinggaard nær Thisted.

8 stærke feriesteder

Hirtshals & Tversted
Hirtshals strand med surf og sup
Lønstrup
Lønstrup Strand
Løkken
Løkken badehuse solnedgang vestkysten
Blokhus
Blokhus strand sømærke og badehuse
Slettestrand & Thorupstrand
Thorupstrand-fiskebåde på strand sommer 2020
Klitmøller & Vorupør
Klitmøller Surfer ved Nordvestkysten
Thyborøn
Thyborøn Havn
Thorsminde
Thorsminde Sommer 2020

Find overnatning til din efterårsferie