VisitNordvestkysten
Mountainbike Slettestrand
Slettestrand

På mountainbike ved Nordvestkysten

Ved Nordvestkysten finder du masser af muligheder for dig, der vil udfordres på mountainbike og mærke adrenalinet suse i kroppen, når det går stærkt i det barske terræn. Der findes også ruter for nybegyndere.

sti 100 Blokhus Løkken

Sti 100 mellem Blokhus og Løkken

Kilometervis af muligheder med MTB

Er du blevet bidt af livet på en MTB, så finder du nogle af Danmarks bedste spor ved Nordvestkysten. Her kan du få den ultimative oplevelse på en ferie på to hjul, og mulighederne for varierende spor og smuk natur er mange.

Ved Slettestrand starter Danmarks bedst opmærkede MTB  på 21 km. Tæt derved ligger Kollerup Plantage, hvor der findes yderligere 7 km opmærket rute. Slettestrand har optimale forhold for en weekend eller ferie i mountainbikens tegn, med teknik kurser, guidede ture og Aftertrail. Der er også ture specielt henvendt til børn. Også ved Blokhus i Gateway Blokhus kan du udfordre dig selv på sporet, der er 10 km. Sporet er organisk og skifter mellem muldjord, strandsand, fyldsand og rødder, der går på kryds og tværs.

I Tornby Klitplantage findes et spor, der er teknisk udfordrende for selv de garvede MTB ryttere. Sporet er singletrack og en sjov rute med små sving og kig til Skagerak. Der er få højdemeter, men ruten går konstant op og ned, og flere steder på ruten køres der i sand. Ønsker du en rute med alle udfordringer med drops, sandgrave, hurtige stigninger og trapper, så er Tornby Klitplantage et besøg værd. Ikke langt derfra ligger Bagterp Klitplantage i udkanten af Hjørring, hvor MTB sporet har mange sving og hvis farten skrues op, er der udfordringer for alle.

Danmarks længste MTB spor ligger i Klosterheden, og her er der gode muligheder for fart og spænding i skoven.  Ruten består af snoede strækninger mellem træer, terrænkørsel på den kuperede grund og kørsel ad grusveje.

Har du ikke selv cyklen med på ferie, så er der gode muligheder for at leje en hos en cykeludlejer.