Gå til indhold
Efterår 2022 - smagsoplevelser

10 hyggelige smagsoplevelser til efteråret

Foto: Destination Nordvestkysten

For de fleste betyder ferietid både afslapning og ekstra forkælelse. Langs Nordvestkysten er der her i efteråret en række oplevelser, som du kan hygge dig med og samtidig få forkælet dine smagssanser.

Vi har samlet inspiration til 10 hyggelige ferieoplevelser, der er fyldt med både historie, passionerede fortællere og lokal smag.

Listen er tænkt som inspiration og er ikke udtømmende for temaet. Der findes flere smagsoplevelser ude vestpå.

 

Nørre Vosborg
VisitNordvestkysten

Restaurant i historiske rammer

Herregården Nr. Vosborg. Beliggende 20 km vest for Holstebro og tæt på Nissum Fjord kan du opleve de historiske rammer og spise i den hyggelige restaurant. Du kan også svinge forbi Nr. Vosborgs Specialitetsbutik og købe lokale specialiteter med hjem. 

Fjand Gårdbutik
Fjand Gårdbutik

Fjand Gårdbutik

8 km syd for Thorsminde og lige nord for Vedersø Klit finder du den hyggelige Fjand Gårdbutik, som er en gammel klitgård og strandfogedbolig, der emmer af dejlig stemning. Her kan du gå på indkøb i de hyggelige butikslokaler, nyde dejlige specialiteter til en frokost cafeen eller få en oplevelse i galleriet.

Østerssafari Jyllandsakvariet
Jyllandsakvariet

Østerssafari med Jyllandsakvariet

Tag med på en 3 timers spændende østersjagt på fjorden inkluderet dejlig sejltur med afgang fra Oddesund. Her vil de passionerede guider fra Jyllandsakvariet i Thyborøn hjælpe dig med at finde fjordens fristelser, og når jagten er slut smager du både østers i rå form eller tilberedt på kulgrill, hvor de nydes sammen med et glas bobler.

Bovbjerg Fyr og Klint
Nordvestkysten

Vesterhavsost og Bovbjerg Fyr

Få fantastiske oplevelser ved Vesterhavet. Yderst på klinten i helt enestående vestkystsnatur bør du besøge Bovbjerg Fyr og den hyggelige café indrettet i den tidligere fyrmesterbolig. Her bydes der på dejlige, lokale smagsoplevelser tilberedt med fisk, krondyr, Vesterhavsost, der er lagret ved Bovbjerg og lækre hjemmebagte kager, som på søndage udgør et helt særligt søndagskagebord.

Thy Whisky
Destination Nordvestkysten

Thy Whisky

12 km sydøst for Nr. Vorupør og nærmeste nabo til Nationalpark Thy finder du det økologisk landbrug Gyrup, som producerer deres egen whisky. Her kan du komme med på rundvisning på gården incl. smagsprøver af Thy Whisky, lokalbrygget øl, kød og Thybo Ost.

Fiskefrikadeller og Thorupstrand

Oplev den aktive kystlandingsplads i Thorupstrand med de velkendte blå fiskekuttere og de prisbelønnede fiskefrikadeller fra Thorupstrand Fiskehus eller køb den friskfangede fisk med hjem fra butikken eller røgeriet.

Mikrodestilleri og vild mad

Guidet sanketur efter vilde urter og svampe og lav bålmad sammen med kokken hos Madsmedjen i Slettestrand.Oplev også mikrodestilleriet Nordisk Brænderi, hvor kærligheden til natur og eventyr har skabt de spændende produkter. Her kan du få en guidet rundvisning og ikke mindst kan få en bid af eventyret og historien om håndlavet spiritus destilleret med vilde urter og bær fra den nordiske natur, tappet og sat på flaske.

Ryå is - Aabybro mejeri
Nordvestkysten

Ryå Is – Aabybro Mejeri

Ca. 15 km syd for Blokhus kan du besøge et af Danmarks ældste mejerier fra 1888, hvor håndværk og traditioner vægtes højt. Oplev den hyggelige lille mejeributik med den anerkendte prisbelønnede Ryå Is eller læg vejen forbi Café Privaten og nyd en gammeldags isvaffel.

Keramikcafeen Møllehuset
Destination Nordvestkysten

Keramikcafeen Møllehuset og Vennebjerg Mølle

Tæt på Lønstrup må du ikke snyde dig selv for et besøg på den hyggelige Keramikcafeen Møllehuset.
H
er tilbydes skønne hjemmebagte kager og frisk brød serveret på fade og tallerkener fra Møllehusets eget keramikværksted. Du kan også nyde en imponerende brunch i de hyggelige rammer, som også har Vennebjerg Mølle i baghaven.

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2023
Danish