VisitNordvestkysten
Jyllandsakavariet

10 hyggelige efterårsoplevelser med smag

For de fleste betyder ferietid både afslapning og ekstra forkælelse. Langs Nordvestkysten er der her i efteråret en række oplevelser, som du kan hygge dig med og samtidig få forkælet dine smagssanser.

Keramikcafeen Møllehuset Lønstrup
Keramikcaféen Møllehuset
Thorupstrand sejltur

Vi har samlet inspiration til 10 hyggelige ferieoplevelser, der er fyldt med både historie, passionerede fortællere og lokal smag.

Listen er tænkt som inspiration og er ikke udtømmende for temaet. Der findes flere smagsoplevelser ude vestpå.

 

Nørre Vosborg
Nørre Vosborg
Restaurant i historiske rammer

Herregården Nr. Vosborg. Beliggende 20 km vest for Holstebro og tæt på Nissum Fjord kan du opleve de historiske rammer og spise i den hyggelige restaurant. Du kan også svinge forbi Nr. Vosborgs Specialitetsbutik og købe lokale specialiteter med hjem. Tag med på en rundvisning hver søndag frem til 25. oktober 

Hedekaffe
Åbent kafferisteri hos Hedekaffe

Kun 5 min kørsel syd for Nørre Vosborg kan du besøge det lille hyggelige familiedrevne åbne kafferisteri beliggende i det gamle mejeri i Ulfborg Kirkeby. Her kan du se, hvordan der ristes kaffe, smage den nyristede Hedekaffe eller nyde en lækker frokostret i stedets café.

Fjand Gårdbutik
Fjand Gårdbutik

8 km syd for Thorsminde og lige nord for Vedersø Klit finder du den hyggelige Fjand Gårdbutik, som er en gammel klitgård og strandfogedbolig, der emmer af dejlig stemning. Her kan du gå på indkøb i de hyggelige butikslokaler, nyde dejlige specialiteter til en frokost cafeen eller besøge stedet galleri.

Østerssafari Jyllandsakvariet Thyborøn
Østerssafari med Jyllandsakvariet

Tag med på en 3 timers spændende østersjagt på fjorden inkluderet dejlig sejltur med afgang fra Oddesund. Her vil de passionerede guider fra Jyllandsakvariet i Thyborøn hjælpe dig med at finde fjordens fristelser, og når jagten er slut smager du både østers i rå form eller tilberedt på kulgrill, hvor de nydes sammen med et glas bobler.

Bovbjerg Fyr og Klint
Vesterhavsost og Bovbjerg Fyr

Yderst på klinten i helt enestående vestkystsnatur bør du besøge Bovbjerg Fyr og den hyggelige café indrettet i den tidligere fyrmesterbolig. Her bydes der på dejlige, lokale smagsoplevelser tilberedt med fisk, krondyr, Vesterhavsost, der er lagret ved Bovbjerg og lækre hjemmebagte kager, som på søndage udgør et helt særligt søndagskagebord.

Thy Whisky
Thy Whisky
Thy Whisky

12 km sydøst for Nr. Vorupør og nærmeste nabo til Nationalpark Thy finder du det økologisk landbrug Gyrup, som producerer deres egen whisky. Tag med på en 2 timers rundvisning incl. smagsprøver af Thy Whisky, lokalbrygget øl, kød og Thybo Ost, som afholdes hver torsdag kl. 15-17 frem til og med 15. oktober 2020.

Fiskefrikadeller og Thorupstrand

Oplev den aktive kystlandingsplads i Thorupstrand med de velkendte blå fiskekuttere og de prisbelønnede fiskefrikadeller fra Thorupstrand Fiskehus eller køb den friskfangede fisk med hjem fra butikken eller røgeriet.

Madsmedjen slettestrand
Madsmedjen Slettestrand
Mikrodestilleri og vild mad

Guidet sanketur efter vilde urter og svampe og lav bålmad sammen med kokken hos Madsmedjen i Slettestrand den 14. og 15. oktober. Oplev også mikrodestilleriet Nordisk Brænderi, hvor kærligheden til natur og eventyr har skabt de spændende produkter. Vær med på en guidet rundvisning 17. oktober, hvor du kan få en bid af eventyret og historien om håndlavet spiritus destilleret med vilde urter og bær fra den nordiske natur, tappet og sat på flaske.

Ryå is - Aabybro mejeri
Ryå Is – Aabybro Mejeri

Ca. 15 km syd for Blokhus kan du besøge et af Danmarks ældste mejerier fra 1888, hvor håndværk og traditioner vægtes højt. Oplev den hyggelige lille mejeributik med den anerkendte prisbelønnede Ryå Is eller læg vejen forbi Café Privaten og nyd en gammeldags isvaffel.

Løkken Bryghus
Ølsmagning og Rundvisning på Løkken Bryghus

I centrum af feriebyen Løkken finder du Løkken Bryghus, og her kan du være med til en spændende rundvisning i de autentiske rammer. Rundvisningerne foregår 26. september og 17. oktober kl. 14-15, hvor du kan smage 3 forskellige øl og få historien bag bryghuset og deres bryggemetoder.

Keramikcafeen Møllehuset Lønstrup
Keramikcafeen Møllehuset og Vennebjerg Mølle

Tæt på Lønstrup må du ikke snyde dig selv for et besøg på den hyggelige Keramikcafeen Møllehuset.
H
er tilbydes skønne hjemmebagte kager og frisk brød serveret på fade og tallerkener fra Møllehusets eget keramikværksted. Du kan også nyde en imponerende brunch i de hyggelige rammer, som også har Vennebjerg Mølle i baghaven.