Jyllandsakavariet

10 hyggelige efterårsoplevelser med smag

Foto: Destination Nordvestkysten

For de fleste betyder ferietid både afslapning og ekstra forkælelse. Langs Nordvestkysten er der her i efteråret en række oplevelser, som du kan hygge dig med og samtidig få forkælet dine smagssanser.

Vi har samlet inspiration til 10 hyggelige ferieoplevelser, der er fyldt med både historie, passionerede fortællere og lokal smag.

Listen er tænkt som inspiration og er ikke udtømmende for temaet. Der findes flere smagsoplevelser ude vestpå.

 

Restaurant i historiske rammer
Herregården Nr. Vosborg.  Beliggende 20 km vest for Holstebro og tæt på Nissum Fjord kan du opleve de historiske rammer og spise i den hyggelige restaurant . Du kan også svinge forbi Nr. Vosborgs Specialitetsbutik og købe lokale specialiteter med hjem. Tag med på en rundvisning hver søndag frem til 25. oktober
Åbent kafferisteri hos Hedekaffe
Kun 5 min kørsel syd for Nørre Vosborg kan du besøge det lille hyggelige familiedrevne åbne kafferisteri beliggende i det gamle mejeri i Ulfborg Kirkeby. Her kan du se, hvordan der ristes kaffe, smage den nyristede Hedekaffe eller nyde en lækker frokostret i stedets café.
Fjand Gårdbutik
8 km syd for Thorsminde og lige nord for Vedersø Klit finder du den hyggelige Fjand Gårdbutik, som er en gammel klitgård og strandfogedbolig, der emmer af dejlig stemning. Her kan du gå på indkøb i de hyggelige butikslokaler, nyde dejlige specialiteter til en frokost cafeen eller besøge stedet galleri.
Østerssafari med Jyllandsakvariet
Tag med på en 3 timers spændende østersjagt på fjorden inkluderet dejlig sejltur med afgang fra Oddesund. Her vil de passionerede guider fra Jyllandsakvariet i Thyborøn hjælpe dig med at finde  fjordens fristelser, og når jagten er slut smager du både østers i rå form eller tilberedt på kulgrill, hvor de nydes sammen med et glas bobler.
Vesterhavsost og Bovbjerg Fyr
Yderst på klinten i helt enestående vestkystsnatur bør du besøge Bovbjerg Fyr og den hyggelige café indrettet i den tidligere fyrmesterbolig. Her bydes der på dejlige, lokale smagsoplevelser tilberedt med fisk, krondyr, Vesterhavsost, der er lagret ved Bovbjerg og lækre hjemmebagte kager, som på søndage udgør et helt særligt søndagskagebord.
Thy Whisky
12 km sydøst for Nr. Vorupør og nærmeste nabo til Nationalpark Thy finder du det økologisk landbrug Gyrup, som producerer deres egen whisky. Tag med på en 2 timers rundvisning incl. smagsprøver af Thy Whisky, lokalbrygget øl, kød og Thybo Ost, som afholdes hver torsdag kl. 15-17 frem til og med 15. oktober 2020.
Fiskefrikadeller og Thorupstrand
Oplev den aktive kystlandingsplads i Thorupstrand med de velkendte blå fiskekuttere og de prisbelønnede fiskefrikadeller fra Thorupstrand Fiskehus eller køb den friskfangede fisk med hjem fra butikken eller røgeriet.
Mikrodestilleri og vild mad
Guidet sanketur efter vilde urter og svampe og lav bålmad sammen med kokken hos Madsmedjen i Slettestrand den 14. og 15. oktober. Oplev også mikrodestilleriet Nordisk Brænderi, hvor kærligheden til natur og eventyr har skabt de spændende produkter. Vær med på en guidet rundvisning  17. oktober, hvor du kan få en bid af eventyret og historien om håndlavet spiritus destilleret med vilde urter og bær fra den nordiske natur, tappet og sat på flaske.
Ryå Is – Aabybro Mejeri
Ca. 15 km syd for Blokhus kan du besøge et af Danmarks ældste mejerier fra 1888, hvor håndværk og traditioner vægtes højt. Oplev den hyggelige lille mejeributik med den anerkendte prisbelønnede Ryå Is eller læg vejen forbi Café Privaten og nyd en gammeldags isvaffel.
Ølsmagning og Rundvisning på Løkken Bryghus
I centrum af feriebyen Løkken finder du Løkken Bryghus, og her kan du være med til en spændende rundvisning i de autentiske rammer. Rundvisningerne foregår 26. september og 17. oktober kl. 14-15, hvor du kan smage 3 forskellige øl og få historien bag bryghuset og deres bryggemetoder.
Keramikcafeen Møllehuset og Vennebjerg Mølle
Tæt på Lønstrup må du ikke snyde dig selv for et besøg på den hyggelige Keramikcafeen Møllehuset. H er tilbydes skønne hjemmebagte kager og frisk brød serveret på fade og tallerkener fra Møllehusets eget keramikværksted. Du kan også nyde en imponerende brunch i de hyggelige rammer, som også har Vennebjerg Mølle i baghaven.

Mere inspiration til efteråret

Smagsoplevelser ude Vestpå

Herude vestpå mærker du hvordan Vesterhavets salt får luften og livet til at smage af mere. Livet ved kysten og den utæmmede natur får de vilde ideer til at vokse, så de bliver til store oplevelser indenfor både events og mad.

Efterårsguide: Miniferie for 2

Ovenpå en travl sommer kan en kort ferietur med et par afslappende feriedage i enestående natur med forkælende gastronomi og spændende oplevelser både virke opløftende og restituerende.  Nordvestkysten er som skabt til dig, der drømmer dig væk fra den travle hverdag.

7 spændende ideer til en aktiv efterårsferie

Planlæg en spændende aktiv efterårsferie ved Nordvestkysten