Familie ved Rubjerg Knude
Lønstrup Strand

Ferie i Lønstrup

Foto:Destination Nordvestkysten&Destination Nordvestkysten

Det kan du opleve i Lønstrup

Ude ved kysten finder du den charmerende fiskerby, Lønstrup.
Tæt på flotte strande og naturområder, og kun en frisk gåtur til Rubjerg Knude fyr - et af Danmarks mest kendte vartegn - er den idylliske by perfekt til dig, som sætter personlighed i højsædet.

Og endnu bedre:

Med Skallerup Seaside Resort tæt på, så er der aktiviteter for hele familien - hele året rundt.

Planlæg din ferie i Lønstrup

Det lille fiskerleje har bevaret sin ægte charme og identitet. Omgivet af en storslået natur, snor den maleriske by sig i et dalstrøg bag de høje klitter. Her finder du forskellige, spændende arrangementer og aktiviteter året rundt.
Vælg mellem de mange overnatningsmuligheder og fantastiske smagsoplevelser forneden.

shopping

Shopping i Lønstrup

Foto: Destination Nordvestkysten

Praktiske informationer

Er du ved at være klar til at besøge charmerende Lønstrup - men mangler lige de sidste praktiske informationer - så kan du forneden med Lønstrupguiden og vores informationer sørge for, at du er klædt godt på til din ferie.

Med bus til Lønstrup

Nemt, hurtigt og bekvemt! Hop på bussen til charmerende Lønstrup med Nordjyllands Trafikselskab. Læn dig tilbage og brug den grønnere rejsetid på at planlægge dit besøg, læse op på paratviden om Rubjerg Knude Fyr eller bare nyde den flotte tur. 

Se rejseplanen til Lønstrup her.

Læs mere om Lønstrup

Fordyb dig i perlerne og kulturen som udgør den attraktive ferieby, som er Lønstrup.

Oplev to sider af én perle

Lønstrups befolkning er gennem generationer blevet brødfødt af det vilde Vesterhav, det samme hav som nu langsomt æder den klint som byen ligger på. Om sommeren summer Lønstrup af liv, med besøg fra mange feriegæster. I vinterhalvåret er det roen og fordybelsen der kendetegner Lønstrup. Her mærker man nærværet af den uspolerede og barske natur, som fungerer som kilde til fornyet energi, og giver mulighed for helt enestående naturoplevelser.

Besøg en af favoritterne:

Rubjerg Knude Fyr er en af Nordjyllands største turistattraktioner. Helt ude på kanten af den imponerende Rubjerg Knude vandreklit, står fyret. Fra toppen af fyret findes en af de mest imponerende udsigter over Vesterhavet og Vendsyssel. 
I 2019 valgte man at forsøge at flytte fyret længere ind på klinten for at kunne bevare det, da klinten - som nævnt foroven - bliver mere og mere opslugt af Vesterhavet. 

Rubjerg Knude

Foto:ClaireOnline

Kunsthåndværkerne i Lønstrup

Midt i den barske natur som præger Lønstrup og dens beboere blomstrer kunsten og kunsthåndværket. Naturens kræfter giver næring til kreativitet. Lønstrup er den by i Danmark med højest koncentration af kunsthåndværkere. Deres åbne værksteder giver en unik mulighed for at komme helt tæt på kunsten.

I 1970’erne kom de første kunsthåndværkere til byen og har i høj grad været med til at give Lønstrup tiltrækningskraft. Flere af kunsthåndværkerne har givet deres håndværk videre til deres børn, og vi oplever i dag flere generationer arbejde side om side i de åbne værksteder. Mange af de kunsthåndværkere der uddannes i Lønstrup, bliver og starter deres egne værksteder. Dette giver et særligt fællesskab med mulighed for samarbejde og udvikling. 

Find kunsthåndværkerne

Find gallerier

kunsthåndværker

Foto:VisitDenmark

Få en rundtur i Lønstrup

Bare knald på ferien ude vestpå. Vi sendte en flok afsted på Puch Maxi, og i filmen forneden kan du se hvad de oplevede på deres tur i Lønstrup.

Læs mere om deres tur langs Nordvestkysten her

Bare ude vestpå - Lønstrup
Foto: Destination Nordvestkysten

Inspiration til turen

Shopping i Hjørring
tog i byen
Lønstrup Klint
Lønstrup Klint
Lønstrup Kirke
Lønstrup Kirke
Lønstrup Café Bio
Lønstrup Café Bio
Lønstrup Redningshus
Lønstrup Redningshus
BOUNTY Lønstrup
BOUNTY Lønstrup

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish