Gå til indhold
Lønstrup Strand

Lønstrup

Foto: Destination Nordvestkysten

Helt ude på kanten til Vesterhavet i den barske nordjyske natur ligger den gamle fiskerby Lønstrup, som i dag er en lille perle af en badeby med en hel særlig atmosfære.

Lønstrups befolkning er gennem generationer blevet brødfødt af det vilde Vesterhav, det samme hav som nu langsomt æder den klint som byen ligger på. Om sommeren summer Lønstrup af liv, med besøg fra mange feriegæster. I vinterhalvåret er det roen og fordybelsen der kendetegner Lønstrup. Her mærker man nærværet af den uspolerede og barske natur. Dette giver mulighed for helt enestående naturoplevelser og er kilde til fornyet energi. Vi er stolte af vores lille perle og ønsker alle et skønt ophold i Lønstrup.

Top 10 oplevelser i Lønstrup

Foto:Destination Nordvestkysten

Rubjerg Knude Fyr er en af Nordjyllands største turistattraktioner. Helt ude på kanten af den imponerende Rubjerg Knude vandreklit, står fyret. Fra toppen af fyret findes en af de mest imponerende udsigter over Vesterhavet og Vendsyssel. I 2019 valgte man at forsøge at flytte fyret ind i klinten, for at kunne bevare det. 

Keramik Lønstrup

Foto:VisitDenmark

Kunsthåndværkerne i Lønstrup

Midt i den barske natur som præger Lønstrup og dens beboere blomstrer kunsten og kunsthåndværket. Naturens kræfter giver næring til kreativitet. Lønstrup er den by i Danmark med højest koncentration af kunsthåndværkere. Deres åbne værksteder giver en unik mulighed for at komme helt tæt på kunsten.

I 1970’erne kom de første kunsthåndværkere til byen og har i høj grad været med til at give Lønstrup tiltrækningskraft. Flere af kunsthåndværkerne har givet deres håndværk videre til deres børn, og vi oplever i dag flere generationer arbejde side om side i de åbne værksteder. Mange af de kunsthåndværkere der uddannes i Lønstrup, bliver og starter deres egne værksteder. Dette giver et særligt fællesskab med mulighed for samarbejde og udvikling. 

Find kunsthåndværkerne

Find gallerier

Bare ude vestpå - Lønstrup
Foto: Destination Nordvestkysten

Bare knald på ferien ude vestpå. Vi sendte en flok afsted på Puch Maxi, og i filmen herover kan du se hvad de oplevede på deres tur i Lønstrup.

Læs mere om deres tur langs Nordvestkysten her.

Aktiviteter

Foto: Destination Nordvestkysten

Attraktioner

Foto: Destination Nordvestkysten
Keramik nordvestkysten

Top 10 oplevelser i Lønstrup

Foto: Destination Nordvestkysten

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2022
Danish