Havn
Par på stranden

Ferie i Thyborøn

Hvad kan du opleve

Thyborøn er fyldt med spændende attraktioner - attraktioner man ikke ser ofte!
Se Sneglehuset - et museum med tusindevis af sneglehuse og konkylier - og fortællingen om verdens største søslag hos Sea War museum. Der er noget for alle!

Og som en ekstra bonus:

Feriestedet er åbent hele året rundt!

Planlæg din ferie i Thyborøn

I Thyborøn møder det barske Vesterhav den rolige Limfjord. Her kommer du helt tæt på den rå natur, og vil tydeligt kunne fornemme hvordan fiskeriet og havet er en livsnerve for byen og området omkring. Nyd din ferie i eller omkring Thyborøn, og oplev alt det bedste Vestjylland har at byde på.

Med bus eller tog til Thyborøn

Nemt, hurtigt og bekvemt! Hop på bussen eller toget til Thyborøn med Nordjyllands Trafikselskab. Læn dig tilbage og brug den grønnere rejsetid på at planlægge dit besøg eller bare nyde turen. 

Se rejseplanen her.

Læs mere om Thyborøn

Dyk længere ned i Thyborøns kultur og historie, og find ud af hvorfor byen er en af de bedste feriesteder på Nordvestkysten.

Thyborøn – en aktiv fiskerby med stolt historie

Thyborøn ligger helt centralt på Vestkysten - midt på den mere end 500 kilometers kyststrækning fra Skagen i nord til Tøndermarsken i syd.
Ved fiskerbyen med små 2.000 indbyggere mødes det kraftfulde Vesterhav med den rolige Limfjord. Fra Høfde 59 - stenkonstruktionen i havet - er der en fantastisk udsigt ud mod Vesterhavets vilde og barske bølger. Herfra kan du med et lille drej med hovedet se Thyborøn Kanal, indgangsporten til Limfjorden, der går tværs ind over hele Jylland og den storslåede Thy Nationalpark og Geopark Vestjylland.

I Thyborøn kan man opleve den rå natur tæt på, både den over og under vandet, og museer som formidler historier der reflekterer og bevæger. Her kan man slappe af og gå tur langs klitterne på de hvide sandstrande eller sætte sig ved kajen og iagttage det konstante leben på havnen.


Thyborøns DNA

Fiskeriet har været byens levebrød gennem århundrede og er stadig livsnerven i Thyborøn, som har en af Danmarks største fiskerihavne, der hvert år lander fisk for millioner. Rødspætten bærer kongekronen her, selvom der fiskes næsten al slags fisk af de mange fartøjer, der holder til i Thyborøn.
Havnen er byens hjerte, og de mange handels- og forarbejdningsvirksomheder sørger for livlig aktivitet - døgnet og året rundt.

Arbejde med fisk
Foto: Destination Nordvestkysten

Mad i nostalgiske rammer

I de gamle røde huse ved havnen lå der i årtier byens fiskeauktion. Her i de nostalgiske rammer kan man dog stadig købe frisk fisk med hjem, eller sidde ved kajkanten og nyde udsigten over havnebassinet med en kold øl og en fiskeburger - eller med et glas hvidvin og en rødtunge med rejer eller andre lækkerier. En fiskelegeplads og et livreddertårn ved stranden gør stedet til et yndet udflugtsmål for børnefamilier.
På Thyborøns spisesteder anrettes der ikke med pincet. Til gengæld serveres maden med stor hjertevarme og i autentiske omgivelser. Kvaliteten ligger i råvaren. Og gæster kører langt for at spise fisk netop her, for fisken fås ikke friskere - og det kan smages!
 

Kom på en virtuel tur i Thyborøn

Thyborøn skal bestemt opleves. Vi sendte en flok på rundtur på Puch Maxi - her kan du se hvad de oplevede.

Bare ude Vestpå - reklame side
Foto: Destination Nordvestkysten

Flere oplevelser

Shopping i Lemvig
Madsted
Thyborøn Kanal
Thyborøn Kanal
Thyborøn Redningsstation
Thyborøn Redningsstation
Thyborøn Havn
Thyborøn Havn
Thyborøn Hotel
Thyborøn Hotel
Surfspot Thyborøn
Surfspot Thyborøn

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish