©  Foto:

Nissum Fjord Rundt på cykel - Regionalrute 17

Tag på cykeltur i Naturpark Nissum Fjord, hvor du finder så forskellige naturtyper som fjord, rørskove, engarealer, klithede, skove og søer. 

Undervejs på ruten kan du udforske de charmerende små fjordhavne og stige til vejrs i fugletårne, hvor du kan observere det rige fugleliv. Mærk stilheden på heden når du cykler gennem årstidens farver i naturen og hører fuglenes sang.

Saml ny energi og inspiration med besøg hos de lokale kunsthåndværkere, herregårde som Pallisbjerg og Nørre Vosborg samt kulturhistoriske museer.

Undervejs mod Thorsminde kører du langs klitterne på den barske vestkyst på landtangen, hvor du har den rolige Nissum Fjord på den ene side og det brusende Vesterhav på den anden.

I Thorsminde kan du besøge Strandingsmuseum St. George og høre det katastrofale forlis juleaften 1811, som kostede omkring 1300 søfolk livet.

Naturpark Nissum Fjord er en del af UNESCO Global Geopark Vestjylland, som sætter fokus på det vestjyske landskab skabt af is, vand, vind og mennesker. Bovbjerg Klint og Græm Klint ved Husby viser for eksempel tydelige spor fra istiden.

Du kan finde mere information om oplevelser i Naturpark Nissum Fjord i Besøgscentret for Naturpark Nissum Fjord ved Bøvlingbjerg.

Har du ikke din cykel med, kan du leje en hos cykeludlejerne i området.

 

Cykelruten er ca. 95 km. Undervejs kan du overnatte i shelters og på campingpladser.

Regional cykelrute 17 har også en rute på 145 km – hold øje med skiltene undervejs.

 

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish