Strandingsmuseet St. George

Strandingsmuseum St. George

Foto: VisitHolstebro
Attraktioner
Museer
Adresse

Vesterhavsgade 1E

6990 Ulfborg

Kontakt

E-mail:info@strandingsmuseet.dk

Telefon:9611 5020

Strandingsmuseum St. George i Thorsminde på kanten af Vesterhavet formidler historien om strandinger og forlis på den barske jyske vestkyst og i Nordsøen og rummer bl.a. mange tusinde fund fra vraget af det engelske orlogsskib HMS St. George, der sammen med HMS Defence, strandede juleaftensdag i 1811 ud for Thorsminde. Næsten 1400 søfolk omkom ved de to skibes forlis.

De mange spændende fund fra vraget - kanoner og håndvåben, guldmønter, musikinstrumenter, vinflasker - giver et fantastisk indtryk af livet ombord i 1811. Dyk ned i strandingshistorierne, og lev dig ind i, hvordan de voldsomme begivenheder påvirkede kystbefolkningen. 

Gennem scenografi, lyd, lys og film formidles historien på en ny og anderledes måde. Udformningen af museet tager udgangspunkt i skibet HMS St. George, og museet er, ligesom skibet var det, 59 meter langt og rummer tre etager, ligesom skibet havde tre dæk. Gennem museets tre etager står det 8,5 tons tunge ror som et centralt omdrejningspunkt, der med sin duft af tjære og hav er med til at trække havet og oplevelserne under vandet i kælderen, hvor lyset er blåt, og man ser vrag og bjærgningsmetoder.

Rund besøget af med en shoppetur i museumsbutikken, nyd en lækker menu i Café-Restaurant St. George med udsigt over havet og havnen, og slip børnene løs på den udendørs maritime legeplads.  

Strandingsmuseum St. George modtog i 2019 den europæiske museumspris "The Silletto Prize" for sin stærke lokale forankring og formidling på en fængslende måde. 

Læs mere om kystbyen Thorsminde og find inspiration til endnu flere oplevelser. Se video fra Thorsminde.

Strandingsmuseum St. George er særdeles velegnet som besøgssted for busselskaber med mulighed for guidet rundvisning og frokost eller kaffe/kage i Caféen. Museet er desuden handicapvenlig. 

Adresse

Vesterhavsgade 1E

6990 Ulfborg

Facilities

Kulturhistorie

Skibe

Aktivitetsmuligheder for børn

Museumsbutik/Kiosk

Parkeringsplads for busser

Restaurant/Cafe

Johanneskors

Historisk museum

Søfartsmuseum

Følg på:

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitNordvestkysten, Holstebro