Kystcentret
Kystcenteret

En historisk påskeferie i Nordvestjylland

Nordvestkysten gemmer både på spændende, gode og barske historier, som du kan lære bedre at kende, når du besøger destinationens attraktioner og seværdigheder. Her finder du en guide over nogle at de historiske oplevelser, der venter dig i påskeferien.

Covid-19 info

Indholdet på siden her er lavet med udgangspunkt i en mulig genåbning før påske. Dette vil dog løbende blive opdateret og tilrettet ift. de gældende COVID-19 restriktioner.

 

Strandingsmuseum St. George
Strandingsmuseum St. George
Seawar museum
Hirtshals Fyr
Hirtshals Fyr
Nordvestkystens fyr

Fra midten af det 19. århundrede byggede man fyrtårne som advarselstegn, for at forhindre de mange sejlskibe i at forlise langs Nordvestkysten. I dag står kystens fyr som historiske symboler fra den tid. Nu om dage rummer fyrene bl.a. caféer og kunstudstillinger, og fungerer som udkigsposter.

 

VLTJ
VLTJ
VLTJ - Den gamle jernbane

Den ikoniske jernbanerute, som tilmed har en folkekær sang opkaldt efter sig, kører stadig den dag i dag. Tag familien med på en hyggelig togtur, som går gennem den smukke, vestjyske natur mellem Vemb, Lemvig og Thyborøn. 

Kystcentret
Kystcenteret
Maritime oplevelser i Thyborøn

I Thyborøn kan du og familien få én på opleveren. Vesterhavet har dannet ramme for flere historiske begivenheder til søs, bl.a. Jyllandsslaget, som I kan dykke ned i på Sea War Museum. Og er I interesseret i at vide, hvad Vesterhavet egentlig er for en størrelse, så byder Kystcentret på et væld af aktiviteter, hvor der er plads til både leg og læring.

Thorupstrand fiskekutter
Han Herred Havbåde
Han Herred Havbåde

Ved Slettestrand ligger Han Herred Havbåde, som både er kystkulturcenter og et moderne bådebyggeri. Her har man reddet flere gamle havbåde og kuttere fra ophugning. I bådværftet bygges også nye havbåde, som bl.a. bruges til fritids- og lystfiskeri, undervisning og tursejlads. Besøg udstillingen og hør om havbådenes historie.

Bunkers ved Løkken
Bunkers ved Nordvestkysten
Spor fra 2. Verdenskrig

Langs hele Nordvestkysten ligger bunkere fra krigstiden, der dengang blev brugt som uigennemtrængelige befæstninger. Blandt disse er Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. verdenskrig, som i dag huser Bunkermuseum Hanstholm.

Børglum Kloster
Børglum Kloster
Børglum Kloster

Dyk ned i en spændende historie om det middelalderlige magtcenter, Børglum Kloster. På klosteret kan I gå på opdagelse i de mange udstillinger, som lærer jer om kunst, kultur og historie. Her kan i bl.a. blive bedre kendt med biskop Stygge Krumpen, som havde en fremtrædende rolle i Nordjylland i middelalderen. 

Strandingsmuseum St. George
Strandingsmuseum St. George
Strandingsmuseum St. George

I 1811 standede orlogsskibet St. George ud for Thorsminde, hvor næsten 1400 søfolk omkom. På Strandingsmuseum St. George kommer du helt tæt på den historiske begivenhed, og du vil med garanti blive draget af de autentiske omgivelser og formidlinger, som museet i imponerende stil har formået at skabe. 

Stubber Kloster
Stubber Kloster
Stubber Kloster

Ved Stubbergård Sø ligger resterne af Stubber Kloster, der i middelalderen fungerede som nonnekloster. Det tilbageværende er kælderetagen på én af klosteranlæggets oprindelige fire fløje. Klosterruinen ligger i et fredet område med rigt fugle- og dyreliv. Her er etableret vandreruter, hvor du kan gå og nyde områdets skønne natur. 

Strandingskroen Blokhus
Strandingskroen
Strandingskroen i Blokhus

Er du i Blokhus, kan du gøre stop og se den gamle strandingskro, der i dag fungerer som Strandhotellets konference- og selskabslokale. Strandingskroen var hovedbygningen af den største skudehandelsgård i Blokhus, "Den søndre gård", hvor der altid var stor aktivitet i skudehandelstiden.

Holstebro Museum
Holstebro Museum
Kulturhistoriske museer

Er du nysgerrig på kultur- og lokalhistorien i det område, du tilbringer din påskeferie i? Så er et besøg på et af de kulturhistoriske museer ikke nogen dårlig ide. Her vil du bl.a. blive præsenteret for særudstillinger med oldtidsfund, og udstillinger med værker der fortæller om livet og kunsten på de forskellige egne op igennem tiden. Op til påske åbner Holstebro Museum desuden op for udstillingen Drager og andre mystiske væsner

Find flere historiske oplevelser