strandingsmuseum St Georg

En historisk påskeferie i Nordvestjylland

Foto: Destination Nordvestkysten

Nordvestkysten gemmer både på spændende, gode og barske historier, som du kan lære bedre at kende, når du besøger destinationens attraktioner og seværdigheder. Her finder du en guide over nogle at de historiske oplevelser, der venter dig i påskeferien.

Covid-19 info

Der tages forbehold for at visse aktiviteter/steder kan være lukket grundet COVID-19 restriktioner. Vil man være sikker på ikke at køre forgæves anbefales det, at man kontakter det pågældende sted før et besøg.

Hirtshals Fyr
Destination Nordvestkysten

Nordvestkystens fyr

Fra midten af det 19. århundrede byggede man fyrtårne som advarselstegn, for at forhindre de mange sejlskibe i at forlise langs Nordvestkysten. I dag står kystens fyr som historiske symboler fra den tid. Nu om dage rummer fyrene bl.a. caféer og kunstudstillinger, og fungerer som udkigsposter.

 

VLTJ
VisitNordvestkysten

VLTJ - Den gamle jernbane

Den ikoniske jernbanerute, som tilmed har en folkekær sang opkaldt efter sig, kører stadig den dag i dag. Tag familien med på en hyggelig togtur, som går gennem den smukke, vestjyske natur mellem Vemb, Lemvig og Thyborøn. 

Mindeparken for Jyllandsslaget
Destination Nordvestkysten

Udendørsoplevelser med Sea War Museum

Vesterhavet har dannet ramme for flere historiske begivenheder til søs, bl.a. Jyllandsslaget, som I kan dykke ned i hos Sea War Museum. Tag på museets udendørs oplevelsestur og se Mindeparken, gå på opdagelse i udstillingen med vragdele eller opdag de store kanoner. 

båd
Nordvestkysten

Han Herred Havbåde

Ved Slettestrand ligger Han Herred Havbåde, som både er kystkulturcenter og et moderne bådebyggeri. Her har man reddet flere gamle havbåde og kuttere fra ophugning. I bådværftet bygges også nye havbåde, som bl.a. bruges til fritids- og lystfiskeri, undervisning og tursejlads. Besøg udstillingen og hør om havbådenes historie.

Bunkers ved Løkken
Destination Nordvestkysten

Spor fra 2. Verdenskrig

Langs hele Nordvestkysten ligger bunkere fra krigstiden, der dengang blev brugt som uigennemtrængelige befæstninger. Blandt disse er Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. verdenskrig, som i dag huser Bunkermuseum Hanstholm.

Børglum Kloster
VisitNordvestkysten

Børglum Kloster

Klosterbutikken holder åbent i påskeferien og her kan du købe de flotte og unikke varer. Her er alt hvad hjertet begærer af tøj, tasker, interiør og meget mere.

Strandingsmuseum St. George
VisitNordvestkysten

Strandingsmuseum St. George

I 1811 standede orlogsskibet St. George ud for Thorsminde, hvor næsten 1400 søfolk omkom. På Strandingsmuseum St. George kommer du helt tæt på den historiske begivenhed, og du vil med garanti blive draget af de autentiske omgivelser og formidlinger, som museet i imponerende stil har formået at skabe. 

Maritime oplevelser i Thyborøn

I Thyborøn kan du og familien få én på opleveren. Er I interesseret i at vide, hvad Vesterhavet egentlig er for en størrelse, så byder både Kystcentret og JyllandsAkvariet på et væld af aktiviteter, hvor der er plads til både leg og læring.

Stubber Kloster
VisitNordvestkysten

Stubber Kloster

Ved Stubbergård Sø ligger resterne af Stubber Kloster, der i middelalderen fungerede som nonnekloster. Det tilbageværende er kælderetagen på én af klosteranlæggets oprindelige fire fløje. Klosterruinen ligger i et fredet område med rigt fugle- og dyreliv. Her er etableret vandreruter, hvor du kan gå og nyde områdets skønne natur. 

Strandingskroen Blokhus
Destination Nordvestkysten

Strandingskroen i Blokhus

Er du i Blokhus, kan du gøre stop og se den gamle strandingskro, der i dag fungerer som Strandhotellets konference- og selskabslokale. Strandingskroen var hovedbygningen af den største skudehandelsgård i Blokhus, "Den søndre gård", hvor der altid var stor aktivitet i skudehandelstiden.

Holstebro Museum
Destination Nordvestkysten

Kulturhistoriske museer

Er du nysgerrig på kultur- og lokalhistorien i det område, du tilbringer din påskeferie i? Så er et besøg på et af de kulturhistoriske museer ikke nogen dårlig ide. Her vil du bl.a. blive præsenteret for særudstillinger med oldtidsfund, og udstillinger med værker der fortæller om livet og kunsten på de forskellige egne op igennem tiden. Op til påske åbner Holstebro Museum desuden op for udstillingen Drager og andre mystiske væsner

Find flere historiske oplevelser

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish