Strandingskroen

Strandingskroen er Strandhotellets officielle konference og selskabslokale. Desuden inviteres der hver tirsdag på flæsk med den helt ægte krostemning.

Kgl. priviligeret kro

Strandingskroen blev i 2019 købt af Strandhotellet Blokhus. 

Hver tirsdag serveres der stegt flæsk og persillesovs, husk bordbestilling. Resten af ugen er restauranten åben for selskaber.

For at booke et selskab, en konference eller tirsdags-flæsk, kontakt da Strandhotellets reception på ovenstående kontaktinfo.

Historie

Strandingskroen var hovedbygningen af den oprindelige største skudehandelsgård i Blokhus, "Den søndre gård", og er den yngste af gårdens bygninger, opført i herregårdsstil i 1844. Her fandtes i den østlige del, en meget fin privatbolig og i den vestlige del købmands - og manufakturhandel samt kontor.

Der var altid stor aktivitet på gården og mange ”udenbys” kom og solgte landbrugsprodukter, især smør, som var en meget stor eksportvare i skudehandelstiden. Midt i bygningen var der en stor spisestue til bespisning af de mange besøgende og 45 kuverter var ikke unormalt. Denne spisestue er stadig i dag en del af Strandingskroen.

Strandingskroen har i fordums tid opnået den store ære at blive kongelig priviligeret. Kronprins Frederik, den senere Frederik den 7., besøgte Blokhus flere gange. Majestæten blev, af den daværende “kloge kone” og kromadamme Christiane Klitgaard, kureret for sine rasende majestætiske tømmermand og det blev belønnet med en kongelige gunst.