©  Foto:

Sea War Museum Jutland

Sea War Museum Jutland i Thyborøn fortæller historien om søkrigen i Nordsøen under Første Verdenskrig med hovedvægt på verdenshistoriens største søslag - Jyllandsslaget, som fandt sted ud for den jyske vestkyst i 1916.

100.000 mand på 250 tyske og britiske skibe kæmpede om herredømmet til søs.  Kanontordenen var så voldsom, at den kunne høres i land. 8.645 søfolk mistede livet. 25 skibe endte på havet bund. 

”Krig er en tragedie og skal ikke forherliges, men historien skal fortælles, og ofrene bør huskes”, lyder museets motto. Det er krigen selv, som er fjenden.

I klitterne ud mod havet ligger Mindeparken for Jyllandsslaget.

Sea War Museum formidler historien om søkrigen i Nordsøen under Første Verdenskrig med hovedvægt på ”Jyllandsslaget”, verdenshistoriens største søslag.

Museet har verdens største samling af tyske marinekanoner fra Første Verdenskrig og har desuden tusindvis af originale genstande, der er hentet op fra vragene i Nordsøen.

På museet kan du opleve den fantastiske teknologiske udvikling, som krig også medfører, og du kan se ubådstårne, store kanoner, torpedoer og miner, der blev brugt i kampen på, under og over vandet ud for den jyske vestkyst.

Som en del af udstillingen indgår personlige genstande doneret af efterladte familier, genstande hvis baggrund er med til at giver de barske fortællinger en personlig og menneskelig vinkel

I en særudstilling viser museet, hvordan det via årlige dykkerekspeditioner på havet forsker og henter ny viden fra vragene på havets bund, før det er for sent. Vragene er under konstant nedbrydning, og det er kun et spørgsmål om tid, før de forsvinder helt.

Udenfor museet og i museumsgården er der opstillet kanoner, torpedoer og miner samt vragdele hentet på havet. Mindeparken for Jyllandsslaget kan besigtiges i klitten lige vest for museet.

Sea War Museum er velegnet som besøgssted for busgrupper efter forudgående aftale.

 

Åbningstider:

2. februar - 31. maj: åbent alle dage kl. 10.00-16.00.

Juni, juli og august: åbent alle dage fra kl. 10.00-17.00.
Resten af året: åbent alle dage fra kl. 10.00-16.00.
December: åbent 26.-30. december fra kl. 10.00-16.00

For grupper efter aftale. Kontakt Christian Toftgaard på mobil (+45) 54 55 55 60

 

Tilgængelighed med kørestole mv.

Sea War Museum har meget god tilgængelighed for kørestolsbrugere. Kørestole/rollator kan lånes på museet ved henvendelse til personalet.

Der er handicaptoiletter ved henvendelse til personalet.

Personer med ledsagerkort kan gratis medtage en hjælper/ledsager.

Parkering ved fliserampen ved museets indgang er tilladt for kørestolsbrugere og gangbesværede.

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish