Børnenes efterårsferie ved Nordvestkysten

Foto: Destination Nordvestkysten

Tag hele familien med på oplevelser ved Vestkysten. Her er der fuld fart på aktiviteter, og naturen fungerer optimalt som verdens bedste legeplads for en skøn og aktiv ferie. Familieferie ude vestpå kan noget særligt, og mulighederne er mange.

Foto: Destination Nordvestkysten
Foto: Destination Nordvestkysten

Har du børn med krudt i røven? Så fortvivl ej! Tag dem med ud i naturen og oplev hvordan efteråret kan bruges til udendørs aktiviteter, som surf, cykelture, en tur på hest eller en dejlig gåtur i skoven. Løvfald, koldere temperaturer og måske en efterårsstorm på stranden er også oplevelser, som giver glæde og velvære. En aktiv ferie kan noget særligt, som giver et plus i ferieoplevelserne på grund af den enestående natur, som Nordvestkysten byder på. Men der er selvfølgelig også de hyggelige indendørs aktiviteter for dem, der sætter en tur i biografen eller svømmehallen højt. Herunder præsenteres et lille udsnit af oplevelser for børnefamilier i efterårsferien. 

Familieferie ude vestpå kan noget særligt, og mulighederne er mange, for at strikke din ferie sammen, så den passer netop til din familie. Kom tæt på det der betyder mest med nærvær på børnenes præmisser.

Det er bare efterårsferie ude vestpå!

Børne-surfing i Løkken
Børne-surfing med North Shore Surfi Løkken er en anderledes oplevelse for selv de yngste vand-entusiaster. Forældrene er naturligvis med på sidelinjen og alle er klædt godt på i våddragter til en tur i det noget kolde Vesterhav. Bagefter kan I nyde en lækker frokost på en af Løkkens hyggelige restauranter. Pandekagehuset serverer fx. både mad- og dessertpandekager, og er der plads til endnu mere til den søde tand, så ligger Bolcheriet og frister med både bolcher og slikkepinde, samt en spændende bolcheproduktion, som I kan følge på nært hold.
Ravsafari på stranden
Lær selv at finde rav på en  Ravsafari  i Thyborøn, og få en oplevelse med masser af frisk luft på stranden. Og når du så alligevel befinder dig i Thyborøn, så besøg også JyllandsAkvariet, hvor du kan give en hånd med til fodringen af hajerne.
Mød nysgerrige sæler i Limfjorden
Tag med på sælsafari i båd og oplev den unikke natur ved udmundingen af Limfjorden hvor de nysgerrige sæler ofte kommer helt tæt på båden. Eller hvad med en tur i traktorbussen og fange dyr sammen med JyllandsAkvariet? Ude ved fiskepasserens foretrukne fiskested, kan du hjælpe med at finde fladfisk, krabber, rejer og andre smådyr til akvariet.
MTB med børn
Få en sjov og anderledes familieoplevelse på MTB i Slettestrand. Bo på Feriecenter Slettestrand, som ligger 200 m fra Vesterhavet lige op af Svinkløv Plantage og Lienskrænten. Her finder du unik natur og optimale forhold til en tur på mountainbike med både teknikbane og masser af opmærkede ruter. Du kan også vælge at overnatte i naturen i shelter i Kollerup Plantage. I efterårsferien er der guidede ture for familier.
Mørke & mystik
I Action House i Løkken er den hjemsøgte labyrint klar, men kun for de modige, for her er både mørke og mystik. Du kan også gå på skattejagt på Børglum Kloster, hvor der i børnens efterårsferie er forheksede græskar gemt rundt på klosteret. I Cafe Vognporten kan familien få en tiltrængt pause med en hyggelig frokost.
Høstfest i Fårup Sommerland
Fårup Sommerland er året rundt en sikker børnefavorit, og ikke mindst i efteråret hvor sommerlandet hvert år inviterer til høstfest og massevis af sjove familieaktiviteter. Der er mere end hvad man kan nå på en dag, så Fårup Hotel holder naturligvis åbent i efterårsferien, så du er sikker på en dejlig weekend med overnatning helt ude i skoven.
Strandingsmuseum St. George
På Strandingsmuseum St. Georg venter en oplevelse for hele familien og alle sanser kommer i brug. Her fortælles dramatiske historier om de mange strandinger på den jyske vestkyst og om hvordan den lokale befolkning mødte søfolk fra hele verdenen.
På med vandrestøvlerne
Tag vandrestøvlerne på og tag på hike i Nationalpark Thy med Eventhy, hvor I oplever den storslåede natur og slutter af med mad på bål.
Skallerup Seaside Resort
Skallerup Seaside Resort byder på rammer til den perfekte familieferie. Her er alt hvad et barnehjerte begærer: Vandland, legeland, bondegård, ridecenter, bowling, aktivitetscenter og meget mere. Og der er selvfølgelig også forkælelse for de voksne med spa og wellness i det skønne Romulus.
Nordsøen Oceanarium
Mød klumpfisken, sæler og stimevis af fisk på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals, som er Nordeuropas største akvarium. Her kommer du med på eventyr under overfalden og de 10.000 m2 indendørs, 5000m2 udendørs, 75 akvarier og mere end 7.000 fisk og andre havdyr, giver en hel dags oplevelser i det våde element. Er du helt tosset efter at opleve flere dyr, så finder du det lidt nord for Hirtshals på Ørnereservatet i Tversted, som giver en imponerende opvisning med de store fugle.
Efterårsfestival i Blokhus
I uge 42 er Blokhus sat på den anden ende og har et fedt program på plakaten med oplevelser til hele familien. Der er masser af aktiviteter som børnene vil elske - f.eks. Trylleshow, kagebagning, naturformidling i børnehøjde med gummistøvlebiologerne BadAss Biology, ravjagt med uv-lamper, græskarudskæring og et opgaveløb for hele familien.
Kystcentret Thyborøn
Tæt på det brusende Vesterhav finder du Kystcentret, som er et spændende formidlings- og oplevelsescenter for hele familien. Her er der masser af aktiviteter og du kommer gennem en rejsefortælling gennem hav, bølger, brænding, strøm, vind og vejr - om livet på kysten ved det kraftfulde hav.

Tips til en skøn efterårsferie

Efterårsguide: Miniferie for 2

Ovenpå en travl sommer kan en kort ferietur med et par afslappende feriedage i enestående natur med forkælende gastronomi og spændende oplevelser både virke opløftende og restituerende.  Nordvestkysten er som skabt til dig, der drømmer dig væk fra den travle hverdag.

10 hyggelige efterårsoplevelser med smag

For de fleste betyder ferietid både afslapning og ekstra forkælelse. Langs Nordvestkysten er der her i efteråret en række oplevelser, som du kan hygge dig med og samtidig få forkælet dine smagssanser.

7 spændende ideer til en aktiv efterårsferie

Planlæg en spændende aktiv efterårsferie ved Nordvestkysten

Det sker i efterårsferien

Foto: Destination Nordvestkysten

Indendørs aktiviteter for børn

Besøg museer, tag i biografen eller en af de mange andre indendørs attraktioner ved Nordvestkysten.

Udendørs aktiviteter for børn

Der er frit slag på alle hylder, når det kommer til sjove udendørs aktiviteter for børn.

Familieferie ved Nordvestkysten

Tag på en skøn ferie ved Nordvestkysten med hele familien.

Find overnatning til din efterårsferie

Feriecentre

Foto: Skallerup Seaside Resort

Sommerhusudlejning

Foto: Destination Nordvestkysten

Campingpladser

Foto: Destination Nordvestkysten