VisitNordvestkysten
Vandring i Nationalpark Thy

Vandring ved Nordvestkysten

Find inspiration til en vandretur i Nordvestjylland. Området rummer Vesterhavets brusen og det mildere fjordlandskab. Her er åbne hedevidder og dybe skovområder.  Det kræver kun et par solide sko, og tøj der passer til vejr og vind - så er du klar til en vandretur.

På en vandretur kommer du helt ned i tempo og tæt på naturen.  I Danmarks største vildmark Nationalpark Thy er det oplagt at tage på vandretur i det store uspolerede naturområde på i alt 244 km2. Nationalparken strækker sig langs vestkysten fra Agger Tange til Hanstholm, og du kan vandre mellem udstrakte ødemarker og aromatiske fyrretræer, og når du trænger til afkøling, så ligger Nordsøen og lokker med det skønne friske hav.Tag på opdagelse på nogle af de store nationale ruter langs vestkysten Vestkystruten og Nordsøstien eller gå på Hærvejen, som er en rekreativ rute for dig, der vil vandre i historiske spor og samtidig opleve noget af det bedste af den jyske natur. Ruten er 500 km med udgangspunkt fra Padborg i Sønderjylland og slutdestination i Hirtshals.

vandring Nationalpark Thy
Vandring på Kystsporet
Kystsporet

Oplev noget at Danmarks Naturkanon, hvor Svinklovene og Fosdalen er udpeget som et af de 15 smukkeste steder i Danmark. Enestående udsigter og store klitlandskaber imponerer fra toppen af  Danmarks længste indlandsskrænt Lien, der gennemløber området. Vandreruten på 11 km i Fosdalen er samtidig klassificeret som Premiumroute af Deutsche Wandreinstitut. Det samme er gældende for den 15 km vandrerute i Husby Klitplantage, som er en del af Geopark Vestjylland.  Her får du god mulighed for en fantastisk naturoplevelse, hvor du kan føle dig lille i det enestående udstrakte landskab. Nyd det store Vesterhav, parabelklitter og skov. Mærk vinden i håret og få røde kinder. Også i Naturpark Nissum Fjord tæt på Thorsminde er der gode turmuligheder. Oplev den 70  km lange fjordrute - Rundt om Nissum Fjord,  som går gennem alle de små fjordhavne.

En nem måde at komme i gang med vandreture, er at booke en færdig pakke gennem Oh So Quiet, der tilbyder vandreferie i et helt nyt koncept hvor du overnatter i komfortable feriehuse på ruten og der står måltidskasser klar når du ankommer. Der arrangeres ture i Nationalpark Thy og i Jammerbugten.

Udvalgte vandreruter

Liste
Kort

Find flere vandreruter

Dreng i shelter
Nationalpark Thy

Har du brug for overnatning på din vej, så kan du benytte en af de mange shelterpladser.

På cykeltur ved Nordvestkysten
MTB Nordvestkysten
På mountainbike ved Nordvestkysten
Mountainbike Slettestrand
Lystfiskeri ved Nordvestkysten
fisker Hanstholm
Overnatning
Nordvestkysten villa vest 2020
Super surfspots ved Nordvestkysten
Surfer ved Klitmøller
Golfferie ved Nordvestkysten
Golfbanen