Fra kutter til disk
På Vesthavnen sælger man dagsfriske fisk fra Nordsøen, det være sig havkat, laks, hummer, rejer, torsk, og hvad der ellers landes af de 12 erhvervsfiskere i Thorsminde. Her kan man også købe pilrejer, helrøget makrel, pandestegt rødspætte og fiskefrikadeller til at tage med eller få serveret på butikkernes terrasser over for kajen, hvor fiskefartøjerne kommer ind med fisken. I ovnene ryges både sild, makrel, laks og kulmule over bøgeflis - både varm- eller koldrøget. Eller har man egen fisk, man vil have røget, så tager man også imod dem her på havnen. Og på den anden side af slusen er der også fisk på frokost- og aftenkortene med udsigt til havet, klitterne og havnen.
Krabbepioner
Nogle få timers sejlads fra Thorsminde sætter kuttere ud med torskehoveder for at lokke taskekrabber ind fra havets bund. I mange andre lande omkring Nordsøen er krabberne en eksotisk spise, men i mange år har de i Danmark mest af alt været en irriterende bifangst for fiskerne, hvis eneste spiselige appel har været kløerne, hvorfor de bliver smidt ud igen. Men i Thorsminde har fiskerne slået et slag for bæredygtigt fiskeri af de rødbrune skaldyr og forsøgt at fremdrive et andet syn på krabben, som kan være en lige så lækker og smagfuld spise som hummer. Og det gælder ikke kun kløerne, men hele taskekrabben, som bliver solgt på fiskeauktion og aftages af flere og flere restauranter langs kysten.