Thorsminde sommer 2020
Thorsminde Fiskehal

Ferie i Thorsminde

Foto:Destination Nordvestkysten&Destination Nordvestkysten

Himmel & hav med åbne vidder

På den smalle landtange ved slusen mellem Vesterhavet og Nissum Fjord passerer verden forbi i takt med bil- og cykelkaravanerne, der bevæger sig op og ned langs kysten. Her lukker feriebyen op og i for fjord og hav.
Området skaber de perfekte rammer for gode smagsoplevelser, mange overnatningsmuligheder og aktiviteter på vandet og i den uspoleret natur, så I kan få det bedste ophold.

Med bus til Thorsminde

Nemt, hurtigt og bekvemt! Hop på bussen til Thorsminde med Nordjyllands Trafikselskab. Læn dig tilbage og brug den grønnere rejsetid på at planlægge dit besøg eller bare nyde turen. 

Se rejseplanen til Thorsminde her.

Læs mere om Thorsminde

Ikke helt sikker på, at Thorsminde er den rigtige destination? Læs mere om hvad der gør Thorsminde til den eftertragtede ferieby her.

 

Thorsminde - charme og livlig aktivitet

Fiskeri har dybe spor i byen, og her er der ikke tvivl om, at dette er hovederhvervet i byen. Siden slusen blev bygget, har havet og fiskeriet været livsnerven og i dag sælger man dagsfriske fisk fra Nordsøen - det kan være havkat, laks, hummer, rejer torsk, taskekrabber - og hvad end de 12 erhvervsfriskere i Thorsminde fanger.

Men fiskerbyen tilbyder også flere forskellige historiske fortællinger.
Som så mange andre steder langs Vestkysten har Thorsminde gennem tiden været præget af det uregerlige Vesterhav på godt og ondt. Dramatiske skæbneberetninger fra søen har sat deres præg på Thorsmindes historie og selvforståelse, men særligt én begivenhed har efterladt sig stærke spor.

En af fortællingerne, som du kan høre om, er om en af de største strandingsulykker i 1811, hvor næsten 1400 omkom lige ud for Thorsminde. Her forliste to store engelske linieskibe St. George og Defence. Denne tragiske begivenhed er baggrunden for, at det første Strandingsmuseum St. George blev grundlagt i Thorsminde, og på museet kan man i dag se en lang række genstande fra de to engelske skibe. Lige syd for byen ligger også Dødemandsbjergene, som er en begravelsesplads i klitterne, som bærer vidnesbyd for den skæbnesvangre morgen.

Thorsminde
Foto: FlyingOctober

Kom tæt på Thorsminde

Første, anden, tredje! I Thorsminde kan man hver lørdag i højsæsonen igennem byde på dagens fangst og opleve den specielle stemning ved fiskeauktion på havnen. Her kan man også grille og mødes med lokale, campister og sommerhusgæster til mad og hygge hver torsdag. Grillfaciliteterne kan frit benyttes, man medbringer blot kul, og det man vil grille. I juni afholdes også en dag med fokus på fisk. Her er det stegte rødspætter og levende musik, der samler folk fra nær og fjern. En sildedag bliver også afholdt om foråret, hvor de mange lystfiskere hylder den sølvklædte fisk og dyster om, hvem der kan fange den største. Der er selvfølgelig også et overdådigt sildebord med snaps.

En smagsprøve på Thorsminde

Historien og atmosfæren i Thorsminde er noget du burde opleve, så vi sendte en flok afsted på Puch Maxi, og filmede deres tur. I filmen herunder kan du se hvad de oplevede.

Bare ude vestpå Thorminde
Foto: Destination Nordvestkysten

Flere oplevelser

Shopping i Holstebro
shopping i gågade
Thorsminde Havn
Thorsminde Havn
Dødemandsbjergene i Thorsminde
Dødemandsbjergene i Thorsminde
Shopping i Lemvig
begivenhed
Fugleøen, fugletårn og natursti i Thorsminde
Fugleøen, fugletårn og natursti i Thorsminde
Thorsminde Bevægelsespark
Thorsminde Bevægelsespark

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish