VisitNordvestkysten
Thorupstrand-fiskebåde på strand sommer 2020

Slettestrand & Thorupstrand

Slettestrand/Svinkløv kan nemt være dit udgangspunkt for unikke naturoplevelser og aktiv ferie i Jammerbugten. Oplev lyset, havet, klitplantagerne og den venlige atmosfære. 

Få steder i Danmark møder du så storslået og særpræget natur som i Slettestrand/Svinkløv området. Her vil du opleve, at der er en helt speciel kobling mellem en actionpræget, aktiv ferie og en naturskønhed, som får dig til at standse op og nyde roen. 

Top 10 oplevelser i Slettestrand og Thorupstrand

slettestrand
Slettestrand

Fra toppen af Danmarks længste kystskrænt Lien er der en række fantastiske udkigsposter. Ved Svinklovene strækker de høje, grønne skrænter sig helt ud over havet med vid udsigt ud over Jammerbugtens uendelige havflade. Svinkløv Klit­plantage byder på frodige, tætte skovområder, rislende kilder og åbne lysninger. Hele området vrimler med vandre- og cykelruter samt ridestier. Det er også i Svinkløv Klitplantage, at du finder en af Danmarks bedste mountainbikeruter med udfordringer for både nybegynderen og den øvede eliterytter. 

Madsmedjen Slettestrand

Madsmedjen Slettestrand

Naturgastronomi i Slettestrand

Ifølge Jysk Lov fra 1241 må man sanke alt det, man kan have i sin hat. Og der er nok at tage af i Jammerbugten, hvor mere end 370 spiselige planter gror vildt. Engang var de vilde planter en naturlig ingrediens i ethvert køkken. I dag har vi glemt, hvordan vi skal anvende dem, men det kan man lære om ved Slettestrand, hvis man spørger sig for. Her kan man blandt andet lære om naturens spisekammer i en hyggelig hule med bjælkeloft, lammeskind, rustikke plankeborde og røglugten fra de brændefyrede ovne, der bruges til at riste og røge alt fra makrel og rådyr til urter som røllike og porse. De kalder det naturgastronomi, en sanselige
madoplevelse, hvor deltagerne selv samler vilde ingredienser i naturen og er med i køkkenet. Det er langt fra det typiske nak og æd-koncept; her handler det om nærvær til naturen og at samles om det gode måltid.

Svinkløv Badehotel

Ro og idyl på badehotellet

Også badehoteller efter gammeldags forbilleder præger Jammerbugten. Her får man et stressfrit helle i første klitrække, hvor luksus findes i roen, solnedgangene og nærværet over de gode spiseoplevelser. Med reference til 1920’ernes klassiske badehotel er der også kommet et nyopført badehotel til: Svinkøv Badehotel - i eksklusive rammer og med en uformel stemning.

Bare ude vestpå - Thorupstrand

Bare knald på ferien ude vestpå. Vi sendte en flok afsted på Puch Maxi, og i filmen herover kan du se hvad de oplevede i Slettestrand og Thorupstrand.

Læs mere om deres tur  langs Nordvestkysten her.

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

Koordinater

Længdegrad : 9.223979

Breddegrad : 57.136882