©  Foto:

Bagterp Plantage - Hjørring

Bagterp plantage ligger i den sydlige udkant af Hjørring by og er varieret område med sandbakker og skrænter. Plantagen rummer både løv-, nåleskov og krat.  Den østlige del af Bagterp plantage er ejet af Hjørring Kommune og udgør ca. 30 ha. og her er offentlig adgang, hvorimod den vestlige del af plantagen er ejet af forsvarsministeriet og her er der ikke offentlig adgang. 

Bagterp plantage ligger i den sydlige udkant af Hjørring by og er varieret område med sandbakker og skrænter. Plantagen rummer både løv-, nåleskov og krat og blev etableret på en oprindelig indlandsklit i starten af 1900 tallet for at begrænse sandflugten. Plantagens indlandsklitter er med til at give området sit særpræg og er samtidig en vigtig regionalk overnatningsplads for kragefugle. Bagterp Plantage i Hjørring, der er en by-plantage, byder året rundt på et varieret fugleliv. Det er specielt småfugle, spætter m.m. I forårsmånederne april-juli er det et godt sted at høre fuglesang. I plantagen kan man desuden finde spor efter de tyske skyttegrave fra besættelsestiden under 2. verdenskrig. Man kan også finde en lang, bred lysning som er det eneste tydelig afmærkning efter Hjørring-Hørbybanen, som gik gennem dette område fra 1913 til 1953. I udkanten af skoven findes to spejderhytter.

Der er også mulighed for at kører på MTB i Bagterp plantage. Her er anlagt et sjovt spor med mange sving. Sporet har ikke de store højde meter, men det går op og ned hele tiden, og hvis tempoet skrues op, er der udfordringer for de fleste. Hent MTB folder på Hjørring Biblioteket.

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish