VisitNordvestkysten
Tapas ved Slettestrand

Lokale smagsoplevelser

Hvis du holder af gode lokale smagsoplevelser og også godt kan lide at få historien bag råvarerne, er du kommet til det rette sted.

De lokale mejerier på Nordvestkysten står også for spændende smagsoplevelser, hvor stoltheden omkring håndværket holdes højt. Hos mejerierne kan du købe mange forskellige specialvarer i mejeributikken. Ostene fra Ingstrup Mejeri er blandt andet kendetegnet ved en ren og frisk smag, som afspejler det rå og smukke vesterhavsmiljø. Bunker Ost er et eksempel på ægte nordjysk håndværk fra Ingstrup Mejeri, som er lagret i en bunker fra krigens tid ved Vesterhavet.

Vesterhavsosten lagret ved Bovbjerg - produceret af Thise Mejeri og basereret på råvarer leveret fra landmændene omkring Bovbjerg Fyr - må du heller ikke snyde dig selv for. En spændende ost , der lagres i den saltholdige havluft i 26 uger.  Vesterhavsost har en yderst delikat konsistens og er fyldt med saltkrystaller, hvilket gør det til en spændende at spise. I 2008 vandt den Mejeribrugets Gourmetpris 2008.

Hos det lille privatejede Aabybro Mejeri finder du den prisbelønnede Ryå is og energitæt is. Ryå isen er fremstillet af frisk, dansk fløde tilsat gode smagstilsætninger, som blandt andet er ægte Bourbon vanilje fra Madagaskar og hjemmelavet nougat. Produkterne er af højeste kvalitet, hvilket også afspejler sig i de mange gastronomiske priser, som mejeriet i Aabybro har vundet gennem årene. 

Også i Thy - midt i naturreservatet Vejlerne og ikke særlig langt fra fuglefjeldet Bulbjerg - kan du besøge Thy Øko is. Økologisk is fremstillet på den økologiske gård Nedergård, som samtidig rummer en gårdbutik.

Gå på opdagelse i de mange lokale smagsoplevelser og lokale råvarer på Nordvestkysten

Liste
Kort