Guidede ture med smagsoplevelser

Foto: Jyllandsakvariet

Tag med på tur med guide og få en oplevelse hvor maden er i centrum. 

Thyborøn arrangerer Jyllandsakvariet f.eks. både østerssafari og seafood-safari, hvor du sammen med en spændende fortælling kan gå på jagt efter havets skatte.

Besøg f.eks. Thyborøn, Thorsminde eller Hanstholm Havn og tag til fiskeauktion, hvor du kan købe de friske fisk med hjem. Det samme kan du gøre på Hirtshals Havn, hvor Nordsøen Oceanarium også arrangerer guidede ture, hvor du kan høre mere om både auktionerne og fiskernes liv. 

Vil du også vide mere om livet til søs hos fiskerne, kan du tage med ombord på en ægte fiskerbåd fra Northsea Fishing, når den stævner ud fra Thorupstrand via spillet, der er fastmonteret på stranden. Et sted, der blandt andet er kendt for de blå kuttere og det bæredygtige kystfiskeri igennem TV-serien ‘Gutterne på kutterne’. Ombord på skibet får du på en 2 timers sejltur tilsat masser af frisk luft og en fantastisk udsigt til Fuglefjeldet Bulbjerg set fra kystsiden.

Det er bare et krydstogt ude vestpå !

Inde på fastlandet må du ikke snyde dig for en frisklavet fiskefrikadelle fra Thorupstrand Fiskehus, som sammen med havudsigt og de blå kuttere er en udsøgt fornøjelse. 

Andre muligheder for at kombinere oplevelser med god mad finder du  vel inde på land igen, og så kan du overveje at tage på sanketur med kokken fra Madsmedjen, der arbejder ud fra devisen ‘ild, urter og gastronomi’. Turen henvender sig til grupper, og du er selv med til at finde råvarerne og tilberede dem, inden du sætter dig til bords og nyder frugten af det fælles arbejde.

Du kan også tage med på en ægte safari med Hedevang Outdoor, hvor du iført waders og bevæbnet med fangstnet, går på jagt efter østers i det norvestjyske spisekammer: Havet!

Det er bare madlavning ude vestpå!

Liste
Kort
Northsea Fishing
Foto: Visit Nordvestkysten

Northsea Fishing

Med båden Nordsøen tilbyder Northsea Fishing fisketure fra Hanstholm og Thorupstrand, hvor der lægges vægt på gode fiskeoplevelser, og her får de besøgende alle fiskene med hjem.

Læs mere
Hanstholm Havn
Foto: Destination Nordvestkysten

Hanstholm Havn

Danmarks største konsumfiskeri havn er Hanstholm Havn.

For 100 år siden var Hanstholm et lille fiskerleje med nogle få huse på toppen af holmen. I 1917 blev det besluttet at bygge en havn på stedet.

...
Læs mere
Thyborøn Havn
Foto: Destination Nordvestkysten

Thyborøn Havn

Thyborøn Havn er stærk og dynamisk havn, som i dag er en af Danmarks største fiskerihavne. Det er på en måde også en atypisk havn, da der i modsætning til andre fiskerihavne også har et stort flow af ...

Læs mere
Hirtshals Havn
Foto: Hirtshals Turistbureau/Feriehusudlejning

Hirtshals Havn

Hirtshals Havn er en af Danmarks største fiskerihavne. Hver dag kan man se mange fiskekuttere, fritidsjoller, færger osv., sejle ud og ind af havnen. 

Læs mere
Madsmedjen Slettestrand
Foto: Lars Veenstra

Madsmedjen Slettestrand

Madsmedjen er en del af Feriecenter Slettestrand, og ligger på gården ”Den Gamle Smedje” i Hjortdal, få minutters gang fra Svinkløv Klitplantage.

Læs mere

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish