Keramik nordvestkysten

Kunstneriske oplevelser i påsken

Foto: Destination Nordvestkysten

Er du kunstinteresseret, kan du godt glæde dig til skønne oplevelser ved Nordvestkysten i påsken. Det er nemlig højtid for kunstferniseringerne. Udover at se en masse fantastiske udstillinger, vil du flere steder også kunne følge kunsthåndværkernes arbejde helt tæt på.

Påskeudstilling på Pallisbjerg
Søren Langkjær

Virtuel påskeudstilling på Pallisbjerg

I påsken kan du opleve den nytænkende påskeudstilling, Naturens Stemme, direkte fra din telefon eller fra din TV-skærm hjemme i stuen. Den virtuelle, coronavenlige udstilling lader dig opleve ethvert rum på Herregården Pallisbjerg. Her vil du opleve, at forskellige sanseelementer giver dig en følelse af at være fysisk tilstede, hvilket kun kan blive en enestående og interessant oplevelse. 

Glaskunst i Lønstrup

Oplev hvordan 1100 grader varmt glas blæses og formes efter gamle traditioner og teknikker, og bliver til smuk glaskunst. Glaspusterierne i Lønstrup byder dig indenfor, så du kan komme helt tæt på det fascinerende materiale i de arbejdende værksteder, der både fremstiller brugsting, unika glaskunst, glasskulpturer m.v.

Hornvarefabrikken
Hornvarefabrikken

Hornvarefabrikken

Ved Bøvlingbjerg i Vestjylland ligger Hornvarefabrikken. Her værnes om det gamle håndværk, og forarbejdningsprocesserne er stort set de samme som for 200 år siden, hvor fabrikken blev etableret. I Hornvarefabrikkens værksted kan du opleve, hvordan de smukke og levende hornmaterialer forarbejdes til flotte brugsting såsom salatsæt, knive, skåle og smykker, for blot at nævne nogle få.

Dorte Visby keramik Lønstrup
Destination Nordvestkysten

Keramikerne

De mange keramikere, som ligger langs hele Nordvestkysten har hvert deres eget udtryk og design. Forskellige materialer og brændingsmetoder, giver vidt forskellige resultater. Ud af leret drejes smukke former, som fade, vaser, skåle m.m. Keramikerne drejer og brænder i åbne værksteder, hvorfra de også sælger deres kunstværker.

Kirsten Kjærs museum
Destination Nordvestkysten

Kirsten Kjærs museum

I Thy kan du opleve Kirsten Kjærs Kunstmuseum. Et privat museum hvor omdrejningspunktet er en stor samling af tegninger og malerier af Kirsten Kjær. Udover Kirsten Kjærs værker huser museet også en keramiksamling, mens der i museets sidegallerier arrangeres skiftende udstillinger med inviterede kunstnere. 

Kunst i Holstebro
Destination Nordvestkysten

Kunsten i Holstebro

I Holstebro fylder kunstværkerne en stor del af bybilledet. Her kan du gå den 4,5 km. lange Kunstrute, som leder dig forbi 15 poster, der alle er en del af byens kunstværker. Til ruten hører bl.a. en quiz, hvor du kan teste din egen viden, eller lave en konkurrence ud af det, hvis I er flere. På Holstebro Kunstmuseum er kunsten rykket indendøre. Her findes både dansk og international kunst og kunsthåndværker.

vorupør kirke
Destination Nordvestkysten

Gallerier ved Nordvestkysten

Langs Nordvestkysten findes en række gallerier, som hver især har sit eget unikke udtryk. Besøg f.eks. Galleri Rødhusgaarden som i mere end 20 år har satset på den nutidige kunst - fra både danske og internationale kunstnere. Du kan med fordel også lægge vejen forbi Galleri Lien, også kendt som det Jyske Louisiana, som har et bredt udvalg af moderne kunst med stort fokus på Cobra kunst. 

Lodbjerg Fyr
Destination Nordvestkysten

Kunst på fyrene

Holder du påske i Thy, kan du passende besøge Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm. Fyret er et stykke kulturarv i sig selv, men huser altså også Hanstholm Art Space, som er en autentisk udstillingsplatform for samtidskunst. Længere syd på findes Bovbjerg Fyr, som står på toppen af den ikoniske Bovbjerg Klint. Fyrets fløje byder løbende på nye udstillinger med 8-10 kunstnere ad gangen.

Smykkefremstilling
Jan Jørgensen Smykker

Oplev guldsmedehåndværket

I påsken åbner guldsmed, Jan Jørgensen, flagship store og guldsmedeværksted i Blokhus, som både huser åbent værksted, udstilling og kaffelounge. I Lønstrup kan du se på, mens far og søn smeder unikke smykker i guld, sølv og ædelstene hos Holberg smykker, og hos Lønstrup Smukke Design du kan du opleve smykker inspireret af områdets fantastiske natur.

 

 

Sneglehuset
Destination Nordvestkysten

Sneglehuset

I Thyborøn ligger et helt særligt hus beklædt med tusindvis af sneglehuse og konkylier i kunstneriske udformninger. Sneglehuset er opført af fiskeren Alfred Chr. Pedersen, som en slags gave til sin kone. Dekorationen af huset startede i 1949 og var først færdigt i 1974. I dag fungerer Sneglehuset som museum med iscafé, udstillinger og butik. 

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish