©  Foto:

Kirsten Kjær's Museum

Kirsten Kjærs Museum er et privat kunstmuseum i Thy i det nordvestlige Jylland.

Museet er bygget op omkring en stor samling af malerier og tegninger af Kirsten Kjær (1893-1985). Museet er indtil videre det eneste danske museum for en kvindelig kunstner.

Museets nuværende bygningsmasse er resultatet af 40 års “knopskydning”.

Det oprindeligt beskedne husmandssted har i dag udviklet sig til en labyrintisk krop, der metaforisk kan opleves som spejlinger af den identitetssøgning, der karakteriserer både Kirsten Kjær og museets grundlæggere, lægerne Harald Fuglsang og John Andersen.

Tidligt i museets historie bliver klassisk musik en del af aktiviteterne. De første år spilles koncerterne i det centrale udstillingsrum; men i 2010 indvies koncertsalen, John’s Hall, der har plads til 150 mennesker.

Museet har en keramisk samling, der viser et repræsentativt udsnit af dansk værkstedskeramik med bl.a. Gutte Eriksen, Steen Lykke Madsen, Bente Skjøttgaard og Nina Hole.

I museets sidegallerier arrangeres der skiftende udstillinger med inviterede kunstnere.

Som museumsgæst har man lejlighedsvis mulighed for at kigge indenfor på en af museets arbejdende værksteder - grafisk værksted, keramisk værksted, skulpturværksted samt et maleatelier - hvor udøvende kunstnere fra hele verden kan søge om arbejdsophold.

Museet er velegnet som besøgssted for busselskaber og grupper.

 

 

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish