VisitNordvestkysten
Thorupstrand frokost på stranden
Thorupstrand

En påskeferie fyldt med smag

Mad og smagsoplevelser hører en god påskeferie til. Om det er lækre råvarer til en påskefrokost, eller det er besøg på en skøn restaurant, så er maden en vigtig del. Der er også mulighed for at komme med på guidede ture, hvor der fortælles om lokale produkter, og ofte får man lov at smage.

Covid-19 info

Der tages forbehold for at visse aktiviteter/steder kan være lukket grundet COVID-19 restriktioner. Vil man være sikker på ikke at køre forgæves anbefales det, at man kontakter det pågældende sted før et besøg.

 

Seafood safari Jyllandsakvariet
Seafood Safari
Thy Whisky
Thy Whisky
Restaurant Nørre Vosborg
Restaurant Nørre Vosborg
Restaurant Nørre Vosborg

I historiske omgivelser slår Nørre Vosborg dørene op for herlighederne med dygtige kokke og menuer baseret på kvalitetsråvarer og tilsat fransk inspiration. Om søndagen serveres f. eks. den populære brunch med mange specialiteter fra det vestjyske forrådskammer. N. V. Tasting er Nørre Vosborgs nye gourmetrestaurant, der er indrettet med dansk design. Her serveres gourmetmad på højt niveau med menuer udviklet med udgangspunkt i den vestjyske natur.

Thorupstrand Fiskehus

På stranden ved Thorupstrand ligger det populære fiskehus, hvor der serveres skønne fiskeretter af allerhøjeste kvalitet. Med udsigt til havet og kutterne, der ligger på stranden, kan du sidde og nyde en frisklavet fiskefrikadelle, en sprød fiskefilet eller fish & chips med varme fritter.

Madsmedjen slettestrand
Madsmedjen Slettestrand
Madsmedjen Slettestrand

Midt i naturen ved Slettestrand ligger Madsmedjen. Her kan I komme med ud på en unik oplevelse i naturen, hvor I først sanker urter i skoven og derefter tilbereder et måltid hvor de vilde urter og lokale råvarer indgår. I får kyndig vejledning af Madsmedjens uddannede kokke.

Ryå Mejeri dreng spiser is
Privaten Iscafé
Privaten Iscafé

I påsken åbner det lokale mejeri i Ryå igen, og i iscaféens hyggelige omgivelser kan du få serveret gammeldags isvafler, isdesserter og soft ice. Isen er lavet af mejeriets egne produkter og lige ved siden af mejeriet løber Ryå, hvor du kan sejle med kano ned af åen og tilbage igen til samme startsted. En rigtig hyggelig dag 

Keramikcafeen Møllehuset Lønstrup
Keramikcaféen Møllehuset
Keramikcaféen Møllehuset

Ved Vennebjerg Mølle i Lønstrup ligger et gammelt atalier, som er ombygget til den skønneste café. Her får du serveret velsmagende kager og hjemmebagt brød til din eftermiddagskaffe eller en fantastisk brunch, hvor alt er hjemmelavet. Du nyder dit måltid i en atmosfære af hygge og ro, og mange af råvarerne er økologiske.

Thy Whisky
Thy Whisky
Thy Whisky

Tag med på en interessant rundvisning og Whiskysmagning hos Thy Whisky. Whiskyen er dyrket på egne råvarer, økologisk dyrket i og omkring Nationalpark Thy. I whiskylageret vil I opleve en helt særlig duft, stemning og ikke mindst smag. 

Bolcheriet i Løkken
Bolcheriet i Løkken
Bolcheriet Løkken

Den søde duft af bolchemasse kan duftes på lang afstand, når turen går mod Bolcheriets arbejdende værksted i Løkken. Når du træder indenfor møder du synet af de mange forskellige bolcher, slikkepinde og flotte gaveidéer. I værkstedet kan hele processen opleves, når de professionelle bolchekogere arbejder med den varme bolchemasse. Der er smagsprøver og garanti for en god oplevelse for børn og andre slikmunde.

Restaurant Abstrakt Hirtshals
Restaurant Abstrakt
Restaurant Abstrakt

Her venter en spiseoplevelse udover det sædvanlige! Restaurant Abstrakt i Hirtshals er netop kåret som vinder i Den Danske Spiseguide i kategorien "Årets Fiske- og Skaldyrsrestaurant". De autentiske rammer på havnen i Hirtshals og højgastronomiske menuer, gør besøget på Restaurant Abstrakt til noget du sent vil glemme.

Vesterhavsost
Ostehuset
Fine råvarer i Lemvig

I Lemvig ligger Slagter Mortensen og Ostehuset side om side og byder på varer af høj kvalitet. Slagter Mortensen er kendt og elsket for sine flotte produkter i hele landet og der bliver lagt stor vægt på det traditionelle håndværk. Hos Ostehuset finder du specialiteter fra hele verden og f. eks. den skønne Vesterhavs-ost. 

Seafood safari Jyllandsakvariet
Seafood Safari
Seafood Safari i Limfjorden

Tag med på en unik, gourmetoplevelse sammen med Jyllandsakavriet i Thyborøn, som arrangerer ture i den vestlige del af Limfjorden. Her fanges lækre smagfulde råvarer i fjordens spisekammer. Man sejler afsted i en lille gruppe og når fangsten er i hus, går turen tilbage til stranden hvor en lækker Seafood menu tilberedes.

Mød naturen i Han Herred
Mød Naturen
Sanketur i vildmarken

I påsken kan du komme med på en hyggelig sanketur med frokost i området omkring Bulbjerg sammen med guide fra "Mød Naturen". I starter med i fællesskab at samle urter i området, hvor der gives vejledning omkring hvilke urter, der kan bruges i madlavningen. Så tilberedes en skøn frokost med lokale grønsager, fisk og selvfølgelig de sankede urter på bålet.

Agger Darling
Agger Darling
Agger Darling

Ved Agger Havn i bunden af Agger Tange ligger et charmerende spisested, hvor du kan nyde Limfjordsmuslinger, gourmetpizza, sprøde fiskefileter og klassisk cafémad. Her er de lokale råvarer fra Thy højt prioriteret, og menuen skifter dagligt i forhold til sæsonen og kokkens humør. I den hyggelige have kan man følge med i havnens liv og nyde en smuk solnedgang.

Cafe Utopia
Cafe Utopia
Café Utopia i Holstebro

I Holstebro ligger en Café med hjertet på rette sted. Café Utopia byder på bæredygtige menuer, serveret af personale som er i gang med at finde nyt og meningsfuldt ståsted i livet. Smag de lækre retter baseret på friske råvarer, oplev udsøgt servering og hyggelig atmosfære ved et besøg hos Café Utopia - lige ved gågaden i Holstebro.