Surfer Nordvestkysten

7 spændende idéer til en aktiv efterårsferie

Foto: Destination Nordvestkysten

Her på siden finder du en inspirerende guide med en masse gode oplevelser, hvor du kan få pulsen op samtidig med, at du kan nyde de helt enestående naturoplevelser.

En del af de mange aktivitetstilbud langs Nordvestkysten er nemlig med naturen som kulisse, hvor du kan få luftet mountainbiken, vandreskoene eller måske begive dig ud på bølgen blå på et surfbræt. Efter en omgang træning kan du forkæle dig selv og de trætte muskler med et vildmarksbad og sauna med havkig eller måske et visit på et af de populære wellnesscentre.

Mountainbike
Destination Nordvestkysten

MTB i fantastisk natur

Book en guidet tur hos de professionelle mountainbike instruktører hos Feriecenter Slettestrand, hvor du kan opleve noget af Danmarks bedste MTB terræn på de 21 km i naturen omkring Svinkløv og Slettestrand. Oplev også den meget smukke tur i Tornby Klitplantage med 180 højdemeter eller de 50 km trail i Klosterheden ved Lemvig. Den 27. september afvikles Thy MTB Marathon. Lækker og varieret marathon mtb rute i Nationalpark Thy med 3 forskellige distancer på 25/45/70 km.

Klitmøller surf
Nordvestkysten

SUP & Surf spots

Vær med på trenden og prøv dine færdigheder med S.U.P. Et af nordeuropas bedste surfsteder er Klitmøller og også kendt som Cold Hawaii. Her tilbyder WestWind Surf Shop og deres professionelle instruktører surfskole, hvor du kan lære kunsten at ride på bølgen. Også NorthShore Surf i Løkken har spændende tilbud med surf og sup, hvor Løkken Læmole er et af de bedste begyndervenlige surf-spots i Danmark og hos Surf og Natur i Hirtshals kan du teste dine færdigheder af sammen med instruktører.

Doverodde Købmandsgaard
Doverodde Købmandsgaard

Efterårsferien på Doverodde Købmandsgård

Nu er der mulighed for en storslået friluftoplevelse og et særligt oplevelsesperspektiv ned af Doverodde Købmandsgårds silo, hvor du igen i år kan rappelle ned fra 42 meters højde, samt opleve en masse andre spændende arrangementer i efterårsferien.

Vandring i Husby Klitplantage
Mikkel Jezequel

Vandretur i vildmarken

Skal du have en smuk vandreoplevelse, så kan du prøve en af ruterne i Danmarks største vildmark Nationalpark Thy. EVENTHY arrangerer guidede ture, hvor vandreruterne på 8-10 km afsluttes med mad over bål hver onsdag og lørdag. I forbindelse med Bæredygtighedsfestival i Slettestrand-området i uge 42 kan du sammen med guider tage med på Hike and Wine og opleve både Svinklovene og Fosdalen, som er en del af Danmarks Naturkanon og få enestående naturoplevelse sammen med smagsprøver på vin. 
 

Cykeltur Nordvestkysten
Destination Nordvestkysten

4 dages cykelferie

Prøv en skræddersyet 4 dages cykelferie langs den smukke Nordvestkyst. Turen, der starter i Vedersø Klit går via Lemvig, Thyborøn, Agger, igennem Nationalpark Thy herunder Klitmøller og slutter i Hanstholm. Den er arrangeret af BikeWithUs hvor der er sørget for alt det praktiske, så du kan nyde alle de smukke naturoplevelser. 
 

Sauna på Strand
Destination Nordvestkysten

Sauna og vildmarksmad

Er kroppen lidt øm efter de mange fysiske strabadser, så kan det være en god ide med et forkælende vildmarksbad og sauna hos NorthShore Surf i Løkken eller at tage en forfriskende dukkert i havet og slut med saunaen hos WestWind i Klitmøller. Synes du havet er lidt for vildt på denne tid af året, så kan du også besøge havbadet i Nr. Vorupør eller lidt forkælende wellness i Romolus på Skallerup Seaside Resort
 

Kano
mark Trustrup

På tur på vandet

Oplev Nordvestkysten i kano eller prøv en kajak-tur. Hos Handbjerg Marina ved Vinderup ud til Limfjorden kan du leje udstyr i deres grejbank og f.eks. teste din færdigheder i kajak. Er du mere til kano så snup en kanotur på Storå igennem Holstebro og ud i Nissum Fjord. I Jammerbugten kan du sejle på Ryå, som er Vendsyssels længste vandløb, der udmunder i Limfjorden ved Gjøl. Oplev også den meget smukke natur imellem Hirtshals og Tversted ved at sejle på den 50 km lange Uggerby Å.

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish