Surfer Nordvestkysten

7 spændende ideer til en aktiv efterårsferie

Foto: Destination Nordvestkysten

Ovenpå den fantastiske sommer kan det være en god ide at kigge frem mod planlægningen af en spændende efterårsferie.

Derfor har vi samlet en inspirerende guide med en masse gode oplevelser, hvor du kan få pulsen op samtidig med, at du kan nyde de helt enestående naturoplevelser.

Foto: Destination Nordvestkysten
Foto: Destination Nordvestkysten

En del af de mange aktivitetstilbud langs Nordvestkysten er nemlig med naturen som kulisse, hvor du kan få luftet mountainbiken, vandreskoene eller måske begive dig ud på bølgen blå på et surfbræt. Efter en omgang træning kan du forkæle dig selv og de trætte muskler med et vildmarksbad og sauna med havkig eller måske et visit på et af de populære wellnesscentre.

MTB i fantastisk natur
Book en guidet tur hos de professionelle mountainbike instruktører hos Feriecenter Slettestrand, hvor du kan opleve noget af Danmarks bedste MTB terræn på de 21 km i naturen omkring Svinkløv og Slettestrand. Oplev også den meget smukke tur i Tornby Klitplantage med 180 højdemeter eller de 50 km trail i Klosterheden ved Lemvig. Den 27. september afvikles Thy MTB Marathon. Læ kker og varieret marathon mtb rute i Nationalpark Thy med 3 forskellige distancer på 25/45/70 km.
SUP & Surf spots
Vær med på trenden og prøv dine færdigheder med S.U.P. Et af nordeuropas bedste surfsteder er Klitmøller og også kendt som Cold Hawaii. Her tilbyder WestWind Surf Shop og deres professionelle instruktører surfskole, hvor du kan lære kunsten at ride på bølgen. Også NorthShore Surf i Løkken har spændende tilbud med surf og sup, hvor Løkken Læmole er et af de bedste begyndervenlige surf-spots i Danmark og hos Surf og Natur i Hirtshals kan du teste dine færdigheder af sammen med instruktører.
Vandretur i vildmarken
Skal du have en smuk vandreoplevelse, så kan du prøve en af ruterne i Danmarks største vildmark Nationalpark Thy. EVENTHY arrangerer guidede ture, hvor vandreruterne på 8-10 km afsluttes med mad over bål hver onsdag og lørdag. I forbindelse med Bæredygtighedsfestival i Slettestrand-området i uge 42 kan du sammen med guider tage med på Hike and Wine og opleve både Svinklovene og Fosdalen, som er en del af Danmarks Naturkanon og få enestående naturoplevelse sammen med smagsprøver på vin.
4 dages cykelferie
Prøv en skræddersyet 4 dages cykelferie langs den smukke Nordvestkyst. Turen, der starter i Vedersø Klit går via Lemvig, Thyborøn, Agger, igennem Nationalpark Thy herunder Klitmøller og slutter i Hanstholm. Den er arrangeret af BikeWithUs hvor der er sørget for alt det praktiske, så du kan nyde alle de smukke naturoplevelser.
Natur og smagsoplevelser
En spændende oplevelse ved Nordvestkysten er Kronhjortesafari og middag i Klosterheden Plantage sammen med Nørre Vosborg og arrangeret af Hedevang Outdoor. Her kommer du på en eksklusiv oplevelse, hvor der serveres 4 retters middag i en samisk lavvo leveret af det populære køkken på Nørre Vosborg sammen med en guidet vandretur hvor der skal lyttes til krondyrbrøl. Turene afvikles i september og sidste gang er 3. oktober. Du kan også tage med Jyllandsakvariet i Thyborøn på en spændende Østersafari, hvor du får masser af flot natur, når du går på jagt efter Limfjordens fristelser.
Sauna og vildmarksmad
Er kroppen lidt øm efter de mange fysiske strabadser, så kan det være en god ide med et forkælende vildmarksbad og sauna hos NorthShore Surf i Løkken eller at tage en forfriskende dukkert i havet og slut med saunaen hos WestWind i Klitmøller. Synes du havet er lidt for vildt på denne tid af året, så kan du også besøge havbadet i Nr. Vorupør eller lidt forkælende wellness i Romolus på Skallerup Seaside Resort
På tur på vandet
Oplev Nordvestkysten i kano eller prøv en kajak-tur. Hos Handbjerg Marina ved Vinderup ud til Limfjorden kan du leje udstyr i deres grejbank og f.eks. teste din færdigheder i kajak. Er du mere til kano så snup en kanotur på Storå igennem Holstebro og ud i Nissum Fjord. I Jammerbugten kan du sejle på Ryå, som er Vendsyssels længste vandløb, der udmunder i Limfjorden ved Gjøl. Oplev også den meget smukke natur imellem Hirtshals og Tversted ved at sejle på den 50 km lange Uggerby Å.

Tips til en skøn efterårsferie

10 hyggelige efterårsoplevelser med smag

For de fleste betyder ferietid både afslapning og ekstra forkælelse. Langs Nordvestkysten er der her i efteråret en række oplevelser, som du kan hygge dig med og samtidig få forkælet dine smagssanser.

Efterårsguide: Miniferie for 2

Ovenpå en travl sommer kan en kort ferietur med et par afslappende feriedage i enestående natur med forkælende gastronomi og spændende oplevelser både virke opløftende og restituerende.  Nordvestkysten er som skabt til dig, der drømmer dig væk fra den travle hverdag.

Børnenes efterårsferie ved Nordvestkysten

Tag hele familien med på oplevelser ved Vestkysten.