Hook & Cook - Sensommermagi ved Rubjerg Knude fyr

Hook & Cook - Danmarks længste Fiskefest

18.1.2023
Forfatter: Belinda Brix Bertelsen
Foto: Pixlart / Galleri VAND

Intet mindre end 4 havne og 1 landingsplads pryder kysten langs Nordvestkysten. Stolte traditioner for fiskeri, lækre råvare og kystliv er de stærke styrkepositioner, der netop skaber grobunden for at VisitNordvestkysten og lokale samarbejdspartnere for 3. år i træk går helt i fisk.

Intet mindre end 4 havne og 1 landingsplads pryder kysten langs Nordvestkysten. Stolte traditioner for fiskeri, lækre råvare og kystliv er de stærke styrkepositioner, der netop skaber grobunden for at VisitNordvestkysten og en række lokale samarbejdspartnere for 3. år i træk går helt i fisk.

Lørdag den 26. august 2023 og tre weekender frem bliver garnet sat, til Danmarks længste folkefest med temaet fisk, fangst, folk og formidling. Med Hirtshals i nord til Thorsminde i syd løber Hook & Cook langs den ca. 240 km lange kyststrækning, og det kommer ikke til at gå stille for sig. Intet mindre end 10 arrangementer vil sætte fokus på hvad det vilde Vesterhav, Nordvestkysten og Limfjorden har at byde på når VisitNordvestkysten og de lokale samarbejdspartnere inviterer til dette års Hook & Cook.

Der vil være oplevelser for enhver smag når kendte dygtige kokke som Nikolaj Kirk, Jesper Krabbe og Dak Wichangoen fortryller ganerne med lækre smagsprøver på vesterhavsfisken. Sebastian Klein og North Sea College gæster Hook & Cook med en omgang fiskeindvoldsbingo og gør gæsterne klogere på hvor mange forskellige spisefisk, der faktisk findes i vores geografi. Konkurrencen bliver også sat ind for at fange Hanstholms største fisk og der bliver lækkert musik ved de ikoniske lyseblå kuttere i Thorupstrand. Magien bliver vækket til live med undervandskunst på Rubjerg knude fyr meget mere.  

Hook & Cook bliver bakket op fra erhvervet, der blandt andet tilbyder lækre Hook & Cook menuer, fisketure, sejlture, fiskeauktioner mv.

Fisk som sæsonforlænger

”Ambitionen med Hook & Cook er over en årrække at skabe en årligt tilbagevendende fiskefolkefest på Nordvestkysten fortæller Belinda Brix Bertelsen, chef for sæsonudvidelse hos VisitNordvestkysten. Formålet er, at tiltrække både lokale samt gæster fra hele Danmark samt give de mange tyske gæster, der besøger os i sensommeren en rigtig god oplevelse med hjem.”

Hook & Cook er et skridt på vejen i arbejdet med, destinationens strategiske indsats, for at skabe en turisme vi på Nordvestkysten kan leve af og leve med hele året rundt. Hook & Cook skal være med til at øge rejselysten ved at skabe flere oplevelser uden for hovedsæsonen for vores turister.

Kutterfestival i Thorupstrand, Hook & Cook

Foto:Kristian Skjøtt

Det er helt oplagt for os at skabe de nye sæsoner med udgangspunkt i de styrkepositioner vi har på Nordvestkysten. Fiskeriet har igennem mange år været et toneangivende erhverv langs hele vores kyst og vesterhavsfisken er en helt unik råvare. Igennem Hook & Cook vil vi gøre gæsterne klogere på fiskeriet og råvaren samt give dem gode oplevelser med andre fisk end dem der ligger i supermarkedets køledisk siger Belinda Brix Bertelsen.  

VisitNordvestkysten glæder sig til at skyde Hook & Cook 2023 i gang og byder velkommen til to nye Hook & Cook events med Danmarks største vesterhavspaella i Hjørring og Little Dubai Festival på Handbjerg Marina. VisitNordvestkysten arbejder allerede på at udvikle konceptet i 2024 samt at få flere større partnere med i projektet, og på sigt skabe fisketopmødet, der skal være med til at få den lokale fisk tilbage på tallerknerne i det danske køkken.

Den samlede arrangementsoversigt kan findes på: Hook & Cook ved Nordvestkysten (visitnordvestkysten.dk)

Der er gratis adgang til hele Hook & Cook.

Belinda Brix Bertelsen
Yderligere oplysninger

Chef for strategiske partnerskaber og sæsonudvidelse

bbe@visitnordvestkysten.dk

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish