Hook & Cook i Thorsminde: 4 dage helt uden ”plejerhat” på

8.9.2022
Foto: Destination Nordvestkysten

Nikolai Kirk og hans havnekøkken udfordrer smagsløgene, redningsdag fortæller om udfordringerne på havet, der er skattejagt, fiskekonkurrence, musik, ro konkurrence, fiskeri-auktion, rygning af fisk, dans under åben himmel, krabbevæddeløb og masser af fiskeretter på menuen og meget mere.

Thorsminde: Det er anden gang, Thorsminde er med i Hook & Cook, der løber af stablen over to weekender og en torsdag i september, men det betyder ikke, at man gentager programmet fra sidste år, forsikrer Lene Rønn, der har stået for planlægningen og for afviklingen sammen med Thorsminde Handel og Turisme, Thorsminde Idrætsforening og Visitnordvestkysten.

”Vi har ikke bare hevet plejerhatten op, for vi er meget bevidste om, at der også skal være noget nyt for dem, der har været her før,” siger hun.

Hook & Cook bliver skudt i gang 3. september med en redningsdag, hvor redningstjenesten blandt andet skal give indsigt i, hvad der sker, når der bliver slået alarm til søs og brandmænd fortæller om brandslukning. Det betyder, at der også er mulighed for en tur i en rigtig redningsbåd. For børnene byder eftermiddagen på besøg af Bamse Betjent og Frøken Flora og en stor ambulancehoppeborg samt skattejagt. Dagen slutter med, at Holstebro Dance Company giver opvisning under åben himmel på stranden.

Strandingsmuseet i Thorsminde

Foto:FlyingOctober

Smag en fisk, du ikke plejer at spise

Forventningerne er da også, deltagerne også tør tage plejerhatten af og smage på nogle lidt anderledes fisk, når Nikolai Kirk, kendt fra tv, 11. september kommer forbi med sit havnekøkken og tilbereder mindre kendte spisefisk, som deltagerne kan smage på. Smokepin vil også være til stede og give deltagerne mulighed for at ryge sin egen fisk. Om aftenen er der gratis koncert med Martin Kanstrup.

Herudover er der 8. september mulighed for en rundtur på Strandingsmuseet St. George.

9. september er det muligt at opleve en fiskeauktion på Vesthavnen.

Lene Rønn glæder sig sammen med de mange frivillige, der deltager fra Thorsminde Handel og Turisme og Thorsminde Idrætsforening til at byde både lokale og gæster ude fra velkommen til Thorsminde.

”Det er jo et megafedt program, vi lokalt har fået sat sammen i fællesskab med Visit Nordvestkysten, hvor der er noget for både børn og voksne, og hvor det er muligt at opleve de forskellige facetter af en by som vores. Man kan bare møde op, men vi håber jo selvfølgelig, at der også kommer nogle gæster længere væk fra, der har lyst til at overnatte her,” siger hun.

Hun tør derfor også vove pelsen og komme med et gæt på antallet af gæster.

”Om det er optimistisk, må tiden jo vise,” konstaterer hun og fortsætter:

”Vi håber, at op mod 600 besøgende har været til Hook & Cook i Thorsminde, når vi er gennem alle dagene.”

Hos Visit Nordvestkysten er projektchef Belinda Brix Bertelsen også mere end tilfreds med programmet.

”Det er jo en fantastisk måde at få vist Vestkyst-fiskeriets mange facetter og den lokale fortælling fra Thorsminde – hvor farlig en modspiller havet kan være, men også, hvilke fantastiske produkter, fiskerne har med i havn – inklusiv dem, vi ikke kender så godt,” siger hun.

Thorsminde

Foto:Vestkysten

En del af Hook & Cook fra Visit Nordvestkysten

Hook and Cook i Thorsminde er en del af konceptet Hook & Cook på Nordvestkysten, og det er for både par, familier og fiskeentusiaster.

Langs hele kysten er der arrangementer, der giver mulighed for at stifte bekendtskab med fiskeriets mange facetter fra hav til bord, men også fiskerikulturen og historien. Fiskekonkurrencer langs kysten skal desuden sætte fokus på de mange muligheder for kystnært fiskeri fra strande og moler både i sommersæsonen, men i endnu højere grad i sensommeren og efteråret.

Konceptet Hook & Cook er udviklet af Destination Nordvestkysten i samarbejde med de lokale turismeaktører, og det har som formål at øge rejselysten til vestkysten udenfor hovedsæsonerne. Det sker med en række arrangementer, events og konkurrencer, der alle har fisk og fiskeri som udgangspunkt.

Den samlede arrangementsoversigt kan findes her.

Det er anden gang, Hook & Cook løber af stablen. I år er det første og anden weekend i september i en række af kystbyerne på Nordvestkysten: Thorsminde, Lemvig, Hanstholm, Thorupstrand, Blokhus, Løkken, Lønstrup og Hirtshals.

Belinda Brix Bertelsen
Har du spørgsmål til Hook & Cook?

Chef for strategiske partnerskaber og sæsonudvidelse

bbe@visitnordvestkysten.dk

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish