Tolne_Camping

Svært ved at få armene ned: Historiske overnatningstal baner vejen for helårsturisme

18.1.2023
Foto: Csaba Labancz

De første 11 måneder af 2022 har allerede overgået alle tidligere årsrekorder, når det kommer til overnatninger i Destination Nordvestkysten. Der har aldrig før været så mange turister på tværs af destinationens 5 kommuner, viser de helt nye tal fra VisitDenmark (Danmarks Statistik).

Det har overgået alle forventninger, at rekorden allerede blev slået inden december blev talt med. Helt nøjagtigt har der været 6.359.769 overnatninger og dermed en stigning på 13,11 % i forhold til 2019, som regnes for normal-året inden Corona. Det ligger også over det samlede gennemsnit for hele Danmark på 12,7%.

Det er især de tyske og danske gæster, der har været i fremgang, og de fordeler sig over hele året.

Det er historiske tal. Nu er det vigtigt, at vi udnytter det momentum, så vi kan udvikle den lokale turisme – ikke bare til glæde for overnatningsstederne og udlejningsbureauerne, men også til glæde for butikker, restauranter og de kulturelle tilbud og oplevelsestilbuddene, siger direktør Peter Krusborg.

Han forsætter:

De nye tal fra Danmarks Statistik er en rigtig god nyhed også, for det betyder, at vi har den helt nødvendige opbakning lokalt til at udvikle en turisme, vi kan leve af og med hele året rundt. Det betyder alt, at turisterne vil os, men det betyder altså mindst lige så meget, at vi vil turisterne.

Mange turismeaktører har også meldt om rekord mange gæster i den forgange sæson, og fx Fårup Sommerlands store, nye attraktion rutsjebanen ”Fønix” har været med til at gøre sæson 2022 til deres bedste nogensinde, ligesom Nordsøen Ocenarium, Jyllandsakvariet og en række af destinationens andre attraktioner har haft et rigtigt godt år.

overnatninger2022

Foto:VisitDenmark

Naturoplevelser er højprioritet

Der ses en tydelig trend i at mange gæster gerne vil ud og være aktive i naturen, og netop her har Nordvestkysten sin styrkeposition. Tilbuddene om outdooroplevelser som vandrer/cykelture er mange, og der ses en helt særlig interesse for at tage familien med ud på de unikke oplevelser. Danmark ses generelt som en feriedestination, der er tryg og hvor der er godt styr på Corona, samtidig med at det er muligt at komme hertil uden at skulle sætte sig op i et fly.

Konkrete tiltag i 2023

Den 7. februar er Destination Nordvestkysten igen vært for årets Kickoff, og har inviteret erhverv, politikere og andre interessenter fra de fem kommuner til en spændende eftermiddag i Thy, hvor der blandt andet er paneldebat om fremtidens turisme på programmet. Her bliver der rig mulighed for at deltage i netværk og at blive klogere på de konkrete planer for 2023.

Det betyder alt, at turisterne vil os, men det betyder altså mindst lige så meget, at vi vil turisterne.

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish