Trolden Ask

Trolden Ask

6.10.2020
Foto: Kunstner: Thomas Dambo

Hos os hedder det ikke ”Oppe i Norge, der boede tre trolde..”, men Oppe på Ashøj, der bor trolden Ask!

Han er dog ikke sådan lige at finde. Ask sidder nemlig på et hemmeligt sted på højen med en sten i den ene hånd og en pind i den anden.

For at finde ham, er du nødt til at gå på skattejagt efter spor i skoven. Find skattekortet på Trollmap.com og tag hele familien og hunden med for at opspore Asks hemmelige sted på Ashøj ved Hurup Thy.

Undervejs på ekspeditionen er det oplagt at nyde den smukke natur, familien kommer igennem. Stig til vejrs og besigtig området fra udkigstårnet – udsigten over Vesterhavet, Limfjorden og Thy er fantastisk! Hvem kan tælle flest kirketårne? Der skal være 17!

Trolden Ask er en af ti trolde i Danmark. Kan du mon finde alle ti trolde ved at bruge skattekortet?

Troldeprojektet hedder “Rejsen til den store troldefolkefest”. Troldene er verdenskendte, og du kan være heldig at møde trolde i for eksempel Chicago, Colorado og Puerto Rico. Alle troldene er produceret af genanvendt materiale – især træ. 

Thomas Dambo er kunstneren bag troldene. Han bor i København og har sammen med frivillige forvandlet affald og genanvendelige materialer til smukke og sjove projekter verden over for at inspirere folk til at tænke over, hvilket affald, der kan genanvendes.

Læs mere om Ask fra Ashøj her.

 

 

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish