HAVS Nørlev Strand

Surfere har overtaget gammel strandkøbmand med helt nyt koncept på tegne ”brættet”

30.6.2022
Foto: HAVS Nørlev Strand

Det er en ny trend langs vestkysten. Glem alt om de små klitkøbmænd med et sparsomt udvalg og hvis det går højt kedelige pommes fritter.

Op langs kysten får de små købmænd nyt liv, når unge og friske kræfter rykker ind med nye ideer og koncepter. Nørlev Strand, der ligger i Hjørring Kommune er ingen undtagelse, og her er der lagt op til surf og hygge et stenkast fra havet, efter lokale ”surf typer” har slået dørene op i HAVS Nørlev

Bag HAVS Nørlev står stifterne og ejerne af både HAVS Løkken og North Shore Surf, Kasper og Jonas Brix, og det er en stor drøm, at de nu sammen med deres partnere Kasper Poulsen og Nicolaj Klitgaard kan slå dørene op til endnu et sted med havet som nærmeste nabo, fortæller de.

”Vi kalder det jo ”løkkendarisk,” når noget er godt i Løkken. Nu rykker vi konceptet lidt op af kysten, og vi glæder os i den grad til at kunne byde både lokale og turister velkommen til vores lille oase med naturen og det lokale miljø i fokus,” siger Kasper Brix.

Det sidste stykke tid har de brugt mange kræfter på at forvandle den aldrende købmandsbutik til et sted, der gerne skal kunne fungere som samlingspunkt for både turister, lokale sommerhusejere. 

De fire har samarbejdet om forskellige koncepter i Løkken, og planen er at det hele skal smelte lidt sammen, fortæller Nicolaj Klitgaard, der dog understreger, at Havs Nørlev ikke bliver helt så aktiv på surfdelen blandt andet fordi vindforholdene er lidt anderledes end i Løkken. Der vil dog være kurser hele sommeren, når vejret tillader det, fortæller han. 

Lokale er klar til at surfe i Nørlev

En stor træterrasse med udsigt til det brusende Vesterhav, men i læ bag butikken, bliver et helt centralt element, men det bliver også muligt at søge indendørs, når vestkystvejret viser tænder. 
Der er blandt andet lavet en aftale med isproducenten Iskompagniet fra Løkken. Der bliver forretning med salg af tøj og surfudstyr, et udvalg af lokale fødevarer, samt cafe og mad.

De nye ejere er til gengæld ikke i tvivl om, at der nok skal komme kunder til Nørlev. 

”Vi har hørt fra flere, at det kunne være godt med nye muligheder for at surfe herude – også fra lokale. Og det er jo helt perfekt for folk fra Hjørring at køre herud, og vi ligger jo også tæt på Skallerup Klit Feriecenter, hvor der kommer mange turister, slutter Nicolaj Klitgaard. 

HAVS Nørlev holder til på Nørlev Strandvej 490, 9800 Hjørring, og holder åbent alle dage fra kl. 10-22 fra juli til september.

Læs mere

Om Nørlev

Nørlev og Nørlev strand ligger i Hjørring Kommune i Vendsyssel, og det er et populært sommerhusområde tæt på Skallerup Seaside Resort. Mange vil også kunne huske, at havet har været hård ved klitterne i området, hvilket har kostet en del sommerhuse ”livet.” 
 

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish