Kettrup Bjerg gåtur med børn og hund

Tag hunden med på ferie ved Nordvestkysten

Foto: Niclas Jessen

Er hunden en lige så stor del af familien som børn og ægtefælle, så tag den bare med på ferie ved Nordvestkysten. Her finder du tips til ferien med de firbenede venner.

Hundeskove

Ved Nordvestkysten findes der et hav af muligheder for at komme ud i naturen sammen med din hund. De indrettede hundeskove, hvor hunden må løbe frit i indhegnede områder, er meget populære. I skove og klitplantager skal hunden altid være i snor, så den ikke stresser dyrelivet. 

Til og fra feriedestinationen

Det er muligt at tage hund med i de offentlige transportmidler, der skal blot bestilles børnebillet til en større hund i togene. 

Love og regler for hunde

Hvis du rejser ind i Danmark med hund, er der nogle lovregler, der skal følges. Det gælder krav til vaccinationer, selskabsdyr-pas og ID-mærkning. Visse hunderacer er forbudt i Danmark, bl.a. pitbull terrier, amerikansk staffordshire terrier og amerikansk bulldog. Du finder de gældende regler på foedevarestyrelsen.dk

En stor del af Nordvestkystens campingpladser, hoteller samt mange feriehuse byder hunde velkommen.

Hunde på stranden

Tager du hunden med på stranden, skal du være opmærksom på de regler, der gælder på stranden. 

Vær opmærksom på at det ikke er alle strande, hvor hunde må bade i havet. Strande med Det Blå Badevandsflag, giver ikke lov til hundebadning, men på strandene med det Hvide Badevandsflag må de gerne.

I sommerhalvåret, fra 1. april - 30. september, skal du have din hund i snor, når i færdes på stranden. I vinterhalvåret, fra 1. oktober - 31. marts, kan i slippe hundesnoren. Vær dog opmærksom på, at dette ikke gælder ved alle strande, så hold øje med skiltning i områderne. 

Læs mere om regler for hunde i naturen på Naturstyrelsens hjemmeside.

Er uheldet ude?

Skulle I være så uheldige, at jeres hund bliver syg eller kommer til skade under jeres ferie, er der hjælp at hente hos de forskellige dyrlæger beliggende ved Nordvestkysten. 

Her er hunde velkommen

Her er en række attraktioner, som byder hunde hjerteligt velkommen.

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish