Glade hotelgæster

Turismedirektør jubler: Danskerne har forelsket sig i den midt- og nordjyske vestkyst

15.10.2021
Foto: Destination Nordvestkysten

17,5 procent flere overnatninger i årets første otte måneder og en midtvejsrapport, der fortæller, at 39 procent af gæsterne er både nye og tilfredse med deres ophold, får optimismen til at nå nye højder hos Destination Nordvestkystens direktør, Peter Krusborg.

”Nu kickstarter vi væksten for alvor,” siger han.

Udfordringen er at fastholde nye målgrupper, og øget vækst kan medføre flaskehalse i højsæsonen, men lykkes man med at udvide sæsonen, er vækstpotentialet nærmest lodret stigende, forudser man hos Danmarks næststørste destinationsselskab, der står for destinationsudvikling og markedsføring af Thisted, Jammerbugt, Hjørring, Holstebro og Lemvig kommuner.

”Nu gælder det om at stå sammen og udnytte det momentum, der ligger foran os i forhold til det næste store skridt mod en helårsturisme, vi kan leve af og med,” siger Peter Krusborg. 

Destination Nordvestkysten er derfor i løbende dialog med turismeaktørerne om nye tiltag, der kan forlænge sæsonerne og imødekomme de nye målgruppers behov. 

”Det kræver, at branchen binder sin fremtid op på at stå sammen på tværs af kommuner og reagerer nu, så vi kan fastholde de nye gæster og samtidig være klar til at byde andre velkommen tilbage, lyder meldingen fra Peter Krusborg. 
Billedet, der tegner sig med udgangspunkt i en række interviews med gæster hen over sommeren, er nemlig, at de nye målgrupper kommer efter mere end øde sandstrande og frisk luft. 

”De vil have flere oplevelser og aktiviteter på ferien, og det er det, vi sammen med aktørerne handler på lige nu,” forklarer Peter Krusborg.
Han er til gengæld ikke i tvivl om, at viljen til at tænke nyt og udvikle – også på tværs af kommunerne – er en styrke.

”Her har vi hele tiden været stærke, og vi har allerede gjort os erfaringer med en række tiltag, der i fremtiden kan forlænge sæsonen. Det er de tiltag, der skal være med til at gøre, at vi undgår flaskehalse i højsæsonen, fordi vi fordeler trykket udover en større del af året,” forklarer han.

”Jeg er derfor ikke i tvivl om, at det vi gør nu, gør, at vi i den grad kommer styrket igennem og endda står overfor et kæmpe vækstpotentiale, i en grad, vi aldrig har set før.” siger Peter Krusborg.
 

Peter Krusborg
For yderligere oplysninger

CEO

pkp@visitnordvestkysten.dk

Søger du informationer om Destination Nordvestkysten, kan du finde dem her.

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish