Lønstrup Turistbureau

Fire Turistforeninger i Hjørring Kommune træder ud af Toppen af Danmark

17.11.2021
Foto: Destination Nordvestkysten

20. november overdrages domænet ”toppenafdanmark.dk” til Toppen af Danmark, tidligere Turisthus Nord. Det giver mere mening at styrke det allerede eksisterende samarbejdet med Destination Nordvestkysten, lyder det fra de fire turistforeninger, der i den forbindelse træder ud.

En nødvendig skilsmisse, men ”løsrivelsen” fra ”toppenafdanmark.dk” er sket i enighed mellem parterne i øst og vest, som begge anerkender, at de har forskellige interesser fremadrettet.

Sådan lyder det fra de fire turistforeninger, der nu træder ud af samarbejdet med Toppen af Danmark i Skagen. Det drejer sig om Løkken.dk, Lønstrup Turistforening, Hirtshals Turisme samt Tversted Borger- og Turistforening.

Overdragelsen af domænet sker den 20. november, og betyder, at alle feriebyerne på Vestkysten nu lægger sine kræfter i at udbygge og styrke sin tilstedeværelse på destinationsselskabet Destination Nordvestkystens side www.visitnordvestkysten.dk, hvor byerne allerede er repræsenteret.

"Efter omstruktureringen af turismelandskabet de sidste år, med oprettelsen af større destinationsselskaber, går interesserne ganske enkelt i forskellige retninger, og derfor har turistforeningerne valgt at træde ud af samarbejdet med Toppen af Danmark," siger en af turistcheferne, Helle Sigetty fra Lønstrup Turistforening.

"Med den stærke indsats Destination Nordvestkysten har online, giver det mere mening for de lokale turistforeninger at styrke dette samarbejde," forklarer Helle Sigetty:

”En online tilstedeværelse sikrer desuden, at vi er en del af det nationale ”visitnetværk” og dermed også det nationale turismesamarbejde,” siger hun.

I vest, som udgør Hjørring Kommune, har turistforeningerne i det hele taget allerede et tæt samarbejde med Destination Nordvestkysten, som er det destinationsselskab, Hjørring Kommune er en del af, forklarer turistchefen.

”Vi glæder os til at arbejde endnu tættere sammen med DNVK om projekter og udvikling af vores område. Her er vi allerede lokalt koblet på projekter som vestkystens app, ”Vestkysten,” der dækker lokale attraktioner, spisesteder, shopping, aktiviteter, cykelruter og indeholder praktiske informationer fra hele Vestkysten, ” siger hun og fortsætter:

”I den kommende tid ser vi frem til blandt andet en række workshops og dataprojekter, der skal give helt nye indsigter til det lokale erhverv, men også en række tiltag i forhold til blandt andet fælles skiltning.”

Stærke sammen

Hos Destination Nordvestkysten ser direktør Peter Krusborg også frem til en yderligere styrkelse af samarbejdet med turistbureauerne.

”Sammen med de lokale turistbureauer står vi stærkt, og vi glæder os til et endnu stærkere samarbejde om projekter og udvikling i vores område og en stærk synlighed og sammenhæng online,” siger han.

Den lokale turistforening i Frederikshavn kommune, Toppen af Danmark, har valgt at forsætte udenom deres destinationsselskab, Destination Nord.

Toppen af Danmark, der er turistforening for Skagen, Frederikshavn og Sæby, vil fremadrettet blandt andet arbejde kommercielt med en bookingplatform til overnatninger.

 

Spørgsmål kan stilles til:

Helle Sigetty, Lønstrup Turistforening, 96 25 22 20.
Peter Krusborg, direktør, Destination Nordvestkysten, 20 80 21 43.
René Zeeberg, direktør, Toppen af Danmark, 52 10 02 96.

Søger du informationer om Destination Nordvestkysten, kan du finde dem her.

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish