turismeaktører og Mikkel Pii

Fælles bevægelse: Turismeaktører fra fem kommuner sprang på bussen i Lemvig

20.11.2021
Foto: Mikkel Pii

Destination Nordvestkysten har de sidste 14 dage for første gang gennemført et initiativ, hvor de har gennemtrævlet Thy og destinationens øvrige fire kommuner sammen med aktører. Målet var at give aktørerne en fornemmelse af, at de er del af en fælles bevægelse.

Kendskabsturene skal give dem mulighed for at dele ideer og viden på tværs af kommunerne. Tilbagemeldingerne fra aktørerne tyder på, at metoden virker.

Man kunne måske godt få tanken, at det var en busfuld turister, der steg om bord på en typisk turistbus i Lemvig en tidlig morgen. Men det var det ikke. Det var nemlig turismefolk, og de skulle ud og lege turister i deres egne og de øvrige deltageres kommuner.

Med i bussen denne tidlige morgen var aktører fra Destination Nordvestkystens fem kommuner: Lemvig, Holstebro, Hjørring, Jammerbugt og Thisted.

"Vores opgave er at kende vores aktører og deres behov, og vi skal samtidig hjælpe dem med at finde samarbejdspartnere og netværk på tværs af kommunegrænser," fortæller Karin Juul Jensen, der er projektchef hos Destination Nordvestkysten med ansvar for Lemvig, Holstebro og Thisted Kommuner.

"Det handler ganske enkelt om at finde synergier, så vi kan fortælle dem om andre aktører, der arbejder med lignende problemstillinger," siger hun.

Hun medgiver, at det kan lyde som noget af en opgave at få samlet aktører fra så stort et geografisk område.

Men løsningen har været helt enkel: En bus og en række besøg hos forskellige turistaktører.

"En bus i sig selv skaber bevægelse, men der gik heller ikke lang tid, før snakken var i gang i bussen," fortæller hun.

"Så opstår der jo en bevægelse i form af samarbejder på kryds og tværs, fordi en aktør i Harboøre har løsningen på et problem med autocampere, der kører forgæves til en anden aktørs campingplads i Vendsyssel," fortæller Karin Juul Jensen og fortsætter. "Pludselig bevæger en god ide og en løsning med en selvbetjeningscampingplads sig flere 100 kilometer nordpå."

Hos Destination Nordvestkysten er projektchefen ikke i tvivl om, at kendskabs- og netværksturen bliver en tilbagevendende begivenhed i arbejdet med at skabe en tværgående bevægelse. Ikke mindst fordi aktørerne tog så godt imod idéen.

"Flere udbrød undervejs, at der burde have været mange flere med på denne her tur," konstaterer Karin Juul Jensen. "Året byder da også på en sidste tur, og planen er, at flere ture skal følge i det nye år," fortæller hun.

"Vi har en tur i december, hvor der er ved at være fyldt op. Vi håber, at endnu flere vælger at komme med, for uanset, om ens virksomhed eller attraktion er et af de steder, vi besøger, så kommer man hjem som del af et stort fællesskab. - Man har mærket bevægelsen."

 

Søger du informationer om Destination Nordvestkysten, kan du finde dem her.

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish