Surfere i Klitmøller

Aktiv ferie ude vestpå

En aktiv ferie kan både være afstressende vandre- eller cykelture i naturen , men også en ferie fyldt med sport, der får adrenalinen til at pumpe. Det kan være surfing i de vilde bølger eller en tur på mountainbike ad en krævende rute.

Super surfspots ved Nordvestkysten

Uanset om du er en garvet surfer, eller det er første gang, du skal prøve surf, så finder du de allerbedste muligheder for at udforske bølgerne og dine egne balanceevner på boardet her ved Vesterhavet. På Nordvestkysten ved byen Klitmøller, ligger Cold Hawaii, og er et sandt mekka for surf, SUP og andre vandaktiviteter. Cold Hawaii i Thy er Europas svar på det noget varmere Hawaii, og strækker sig fra Hanstholm i nord til Agger i syd, og du finder ikke færre end 31 gode surfspots. Her udbydes surfcamps hos Cold Hawaii Surf Camp, hvor du kan tage familie, venner eller bare dig selv med på en surfoplevelse for livet. Ved den vestlige kyststrækning ved Thyborøn tilbyder Thyborøn Surfcenter kurser i surf, og pga. Thyborøn Kanal, kan der næsten altid findes fine begynder bølger.

Også længere nordpå finder du optimale forhold, for en tur på surfboardet. I Løkken er forholdene optimale for børn og begyndere, men også her skal nybegyndere altid have instruktører med sig på vandet. Hos North Shore Surf tilbydes surfkurser, sauna og vildmarksbad og inviterer dig på skønne timer ved havet.

I Hirtshals hører Surf og Natur til, som tilbyder stand up paddling (SUP) kurser, hvor du kan komme ud og ride på bølgen sammen med dygtige instruktører. 

Mere om surfspots ude vestpå.

 

 

Hirtshals surf

Herude vestpå. Leves og opleves livet på en særlig måde. Her møder Danmark uendeligheden. Her åbner himlen og havet op. Naturen inviterer dig til at strække øjnene og trække vejret. Lidt dybere.

Mountainbike

Kilometervis af muligheder med MTB

Er du blevet bidt af livet på en MTB, så finder du nogle af Danmarks bedste spor ved Nordvestkysten. Her kan du få den ultimative oplevelse på en ferie på to hjul, og mulighederne for varierende spor og smuk natur er mange.

Ved Slettestrand starter Danmarks bedst opmærkede MTB  på 21 km. Tæt derved ligger Kollerup Plantage, hvor der findes yderligere 7 km opmærket rute. Slettestrand har optimale forhold for en weekend eller ferie i mountainbikens tegn, med teknik kurser, guidede ture og Aftertrail. Der er også ture specielt henvendt til børn. Også ved Blokhus i Gateway Blokhus kan du udfordre dig selv på sporet, der er 10 km. Sporet er organisk og skifter mellem muldjord, strandsand, fyldsand og rødder, der går på kryds og tværs.

I Tornby Klitplantage findes et spor, der er teknisk udfordrende for selv de garvede MTB ryttere. Sporet er singletrack og en sjov rute med små sving og kig til Skagerak. Der er få højdemeter, men ruten går konstant op og ned, og flere steder på ruten køres der i sand. Ønsker du en rute med alle udfordringer med drops, sandgrave, hurtige stigninger og trapper, så er Tornby Klitplantage et besøg værd. Ikke langt derfra ligger Bagterp Klitplantage i udkanten af Hjørring, hvor MTB sporet har mange sving og hvis farten skrues op, er der udfordringer for alle.

Danmarks længste MTB spor ligger i Klosterheden, og her er der gode muligheder for fart og spænding i skoven.  Ruten består af snoede strækninger mellem træer, terrænkørsel på den kuperede grund og kørsel ad grusveje.

Har du ikke selv cyklen med på ferie, så er der gode muligheder for at leje en hos en cykeludlejer.

Mere om MTB ude Vestpå

Bovbjerg

Find vandrestøvlerne frem og tag på tur

På en vandretur kommer du helt ned i tempo og tæt på naturen.  I Danmarks største vildmark Nationalpark Thy er det oplagt at tage på vandretur i det store uspolerede naturområde på i alt 244 km2. Nationalparken strækker sig langs vestkysten fra Agger Tange til Hanstholm, og du kan vandre mellem udstrakte ødemarker og aromatiske fyrretræer, og når du trænger til afkøling, så ligger Nordsøen og lokker med det skønne friske hav.

Tag på opdagelse på nogle af de store nationale ruter langs vestkysten Vestkystruten og Nordsøstien eller gå på Hærvejen, som er en rekreativ rute for dig, der vil vandre i historiske spor og samtidig opleve noget af det bedste af den jyske natur. Ruten er 500 km med udgangspunkt fra Padborg i Sønderjylland og slutdestination i Hirtshals

Oplev noget at Danmarks Naturkanon, hvor Svinklovene og Fosdalen er udpeget som et af de 15 smukkeste steder i Danmark. Enestående udsigter og store klitlandskaber imponerer fra toppen af  Danmarks længste indlandsskrænt Lien, der gennemløber området. Vandreruten på 11 km i Fosdalen er samtidig klassificeret som Premiumroute af Deutsche Wandreinstitut. Det samme er gældende for den 15 km vandrerute i Husby Klitplantage, som er en del af Geopark Vestjylland Her får du god mulighed for en fantastisk naturoplevelse, hvor du kan føle dig lille i det enestående udstrakte landskab. Nyd det store Vesterhav, parabelklitter og skov. Mærk vinden i håret og få røde kinder. Også i Naturpark Nissum Fjord tæt på Thorsminde er der gode turmuligheder. Oplev den 70  km lange fjordrute - Rundt om Nissum Fjord,  som går gennem alle de små fjordhavne.

Mere om vandreruter ude vestpå

 

Jeep safari Løkken

På tur med guide

Er du ikke meget for at begive dig ud i Nordvestkystens smukke natur på egen hånd, så er der en række virksomheder, som har specialiseret sig i at vise naturen frem for gæsterne

OutNature i Løkken har specialiseret sig i et koncept med guidede unikke ture: Vestkyst/SunSet safari til Rubjerg Knude, snorkling, Ravsafari, Walk the coast, Bunker skattejagt, Megasurf og meget mere.

Derudover er EVENTHY populær til guidede ture i Nationalpark Thy.
Vandreruterne går gennem både skov, klit- og hedelandskaber – og der er garanti for en tur, som giver en unik oplevelse og gode minder. Vandreturene afsluttes med mad over bål. Der er fast hike (8-10 km) og bålmad hver onsdag og lørdag.

Bike With Us er populær til guidede skræddersyede 4 dages cykelferier omkring Bovbjerg Klint, Thyborøn og Klitmøller.

Eller til at opleve naturen omkring Svinkløv, Fosdalen og Slettestrand er de rutinerede mountainbikeryttere hos Feriecenter Slettestrand gode til at vise naturen frem igennem deres guidede ture på mountainbike.

Kanotur klitmøller

Kanoudlejning

Familieferie ved Nordvestkysten
Familieferie Nordvestkysten
Tag en bid af det vilde Nordvestjylland
Parferie ved vestkysten
Naturen ved Nordvestkysten
Rubjerg Knude
Overnatning
Nordvestkysten villa vest 2020
Feriesteder
Stand up paddling i Klitmøller
Smagsoplevelser ude Vestpå
Thorsminde Fiskeauktion