©  Foto:

Vestkystruten 1

Tag på cykeltur langs Vestkystruten og udforsk de hyggelige kystbyer og smukke landskaber langs den nordjyske vestkyst.

Vestkystruten er en 560 km lang cykelrute fra Rudbøl i syd til Skagen i nord. Som navnet antyder følger ruten den jyske vestkyst. Fra det flade marsk-landskab i Sydjylland, over smalle tange i Vestjylland til stejle klitter i Nordjylland. Vestkystruten er en smuk ”fortælling” om et lille land med store landskabsmæssige kontraster.

Vestkystruten kommer langs stranden fra Blokhus til Løkken. Løkken er mest kendt for sin badestrand med de lange rækker af hvide badehuse, der kan ses på stranden fra maj til september og som en levende badeby med mange butikker, caféliv og masser af oplevelser for hele familien.

Fra Løkken går ruten videre mod Lønstrup og passerer lige forbi Rubjerg Knude Fyr. Lønstrup er en malerisk by beliggende i en langstrakt slugt. Gennem årene har Lønstrup tiltrukket mange kunsthåndværkere, som har slået sig ned i byen med arbejdende værksteder og gallerier.

Fra Lønstrup går Vestkystruten gennem et særpræget indlandsklit-landskab og videre gennem Tornby Klitplantage mod Hirtshals. Hirtshals er en aktiv fiskeri-og handelsby med færgeforbindelser til Norge, Færøerne og Island. Byen er omgivet af flot natur og skønne sandstrande. I Hirtshals ligger også Nordeuropas største akvarium, Nordsøen Oceanarium.

Fra Hirtshals går ruten videre gennem Lilleheden og Uggerby Klitplantager mod Tversted. Tversted lokker de besøgende med betagende solnedgange, strandene, kunsten, jazzen og af den ægte stemning af badeferie med ro og overskud til at nyde livet.

Fra Tversted går ruten gennem Råbjerg Mile til Skagen. Skagen er et internationalt turistmål med besøgende fra hele verden. Skagerrak og Kattegat mødes ved Grenen – dette særsyn samt de berømte Skagens-malere og den hyggelige stemning, har gjort Skagen verdensberømt.

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish