©  Foto:

Tornby Klitplantage

Tilbring en dag i den fantastiske klitplantage i Tornby. Her er diverse løbe- og vandreruter, cykelstier, MTB-spor, hundeskov og ikke mindst vikingeborgen Yxenborg. 

Nyd den skønne klitplantage i Tornby og udforsk de mange aktiviteter plantagen byder på.

Tornby Klitplantage er en vestkystplantage som ligger helt ud mod kysten, og ligger kun få kilometer syd fra Hirtshals. Plantagen er 548 hektar og blev realiseret i årene 1910-1930.

Bevoksningsgrænsen mod havet følger en 15-25 m. høj, tidligere havskrænt, gennembrudt af ådale. Neden for skrænten befinder man sig på hævet stenalder havbund med hvide havklitter - et usædvanlig dejligt stykke vestkystnatur.

I Tornby plantage har du mulighed for at bruge naturen aktivt, da der findes en række forskellige muligheder, så som mountainbike spor, ride ruter, hundeskov, vandrestier, cykelstier og ikke mindst kan du opleve vikingeborgen Yxenborg. Yxengaard er et særligt område i Tornby Klitplantage som benyttes til rollespil og kulturelle arrangementer. Oftest spilles rollespillet Yxenskovens hemmelighed den anden søndag i hver måned. Man har lov til at benytte sig at det fantastiske område, bare man efterlader stedet pænt, og behandler tingene ordentligt.

Tæt på plantagen finder du Tornby, hvor der er spændende muligheder for flere oplevelser: Tornby Dyssen, Tornby Gl. Købmandsgård og Tornby Strand.

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish