Mindepark for Jyllandsslaget

Mindepark for Jyllandsslaget

Foto: Lemvig - Thyborøn Turistforening
Attraktioner
Monumenter
Adresse

Klitterne bag Sea War Musuem v/Kystcentervej

7680 Thyborøn

Kontakt

Historisk besøgssted - Mindepark for historiens største søslag

8645. Så mange unge britiske og tyske marinesoldater omkom på de 240 krigsskibe, der deltog i det voldsomme slag den 31. maj og 1. juni 1916.

Den Internationale Mindepark er en bevægende plads. Krigens gru, lidelser og rædsler går op for én med tanke på det store tab af menneskeliv på bare ét døgn. Her er stof til eftertanke.

Mindeparkens fundament er det barske, men smukke klitlandskab ved Thyborøn med udsigt til Nordsøen, hvor slaget fandt sted 100 kilometer ret mod vest.

Mange omkomne engelske og tyske søfolk flød i land på den jyske vestkyst i dage og uger efter slaget. Mange er begravede på danske kirkegårde side om side med danskere.

Mindeparken er en gestus for krigens ofre. Placeret på neutral grund - som Danmark var under første verdenskrig. Parken tilkendegiver respekt for tabte menneskeliv uanset nationalitet.

Mindeparken åbnedes ved en højtidelighed den 1. juni 2016 med gæster fra ind- og udland. Den skelner i sin udformning ikke mellem engelske og tyske soldater. Den viser krigens voldsomhed og de enorme menneskelige tab.

Parken er endnu ikke færdig. Der er 25 store granitsten – et for hvert sunket krigsskib - og nogle hundrede mindre skulpturer til minde om og ære for de faldne søfolk.

Granitstenene symboliserer de forliste skibes stævn lige inden, de forsvinder i dybet.

Omkring de enkelte granitstævne bliver der med tiden opstillet en figur for hver person, der omkom ved det enkelte skibs forlis. Når parken er færdig står der 8645 figurer, der er tænkt som individuelle mindesmærker.

Du kan opleve stedet på egen hånd eller få en guidet rundvisning.

Adresse

Klitterne bag Sea War Musuem v/Kystcentervej

7680 Thyborøn

Facilities

Mindesmærke

Skulptur

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitNordvestkysten, Lemvig