©  Foto:

Riderute - Mellem klitter og fugtige sletter

Husby Klitplantage ved Vesterhavet er der to ridestier på ca. 16 km. Heraf tre km langs stranden. På stierne ved Spidsbjerg Stand og Græm Strand skal du trække hesten over klitterne. Husk! Ridning i selve klitterne er forbudt. Når du rider på stranden, skal du ride i strandkanten. I perioden fra 1. maj til 31. august må du ikke ride på stranden fra kl. 10 til 18. Ridestierne er afmærkede med ridesti-piktogrammer suppleret med røde pletter på træerne. Du bør kun ride på de afmærkede rideruter, og det er vigtigt, at du tager hensyn til både bevoksningen og vandrer. På de afmærkede vandreture samt på de stenmelsbelagte stier og veje er ridning ikke tilladt. Der er gode p-forhold til hestetrailer i området.

 

 

 

Husby Klitplantage tæt på Vesterhavet finder du to anlagte ridestier på i alt ca. 16 km. På den længste af ruterne løber tre kilometer af ruten langs stranden.

Der er gode muligheder for at parkere en bil med en hestetrailer på p-pladserne i området.

Ridestierne er afmærkede med ridesti-piktogrammer suppleret med røde pletter på træerne. Du bør kun ride på de afmærkede rideruter, og det er vigtigt, at du tager hensyn til både bevoksningen og de gående. På de afmærkede vandreture samt på de stenmelsbelagte stier og veje er ridning ikke tilladt.

Tilplantningen af Husby Klitplantage blev påbegyndt i 1858 som led i dæmpning af sandflugten. Terrænet veksler meget mellem klitter og fugtig slette, hvilket giver en meget varieret skov, da træerne tilpasser sig forholdene.

Husk, at ridning i selve klitterne er forbudt. Når du rider på stranden, skal du ride i strandkanten. I perioden fra 1. maj til 31. august må du ikke ride på stranden fra kl. 10 til 18.

På stierne ved Spidsbjerg Stand og Græm Strand skal du trække hesten over klitterne.

 

 

 

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish