Græm Strand - FKK - nøgenbadere

Græm Strand

Foto: VisitHolstebro
Aktiviteter
Strande og udendørsbade
Græm Strand er en naturiststrand, en FKK-strand. FKK står for Freie Körper Kultur - Fri Krops Kultur. Her kan du tage en svømmetur i bølgerne, også uden badetøj på.   Græm Strand i den sydligste del af Husby Klitplantage indbyder til både dukkerter, spadsereture i vandkanten og generel tømning af hovedet akkompagneret af bølgernes brus. I klitterne på Græm Strand ved Vesterhavet kan du se morænelag fra sidste istid. Du kan finde forstenet træ - et levn fra landskabernes konstante skiften. Besøg Geopark Vestjyllands hjemmeside  og bliv klogere på istidens betydning for det vestjyske landskab. Bunkers på stranden er et vidnesbyrd om Anden Verdenskrig midt i den storslåede vestjyske natur. Under krigen ville Adolf Hitler befæste hele Atlanterhavskysten med betonkonstruktioner, heraf ca. 2000 egentlige bunkere. De blev begravet i de yderste klitrækker, hvor de kunne ligge skjult.  Vesterhavet har sat sit præg på naturen, og bunkerne ligger nu frit på stranden. Adgangen til stranden ikke velegnet for kørestolsbrugere, da man skal gennem klitterne for at komme til stranden. Ved Græm Strand finder du et toilet.
Adresse

Græmvej

6990 Ulfborg

Kontakt

Telefon:9611 7500

Græm Strand er den eneste FKK-skiltet strand på Vestkysten.

Her kan du bade med og uden tøj uden at føle dig generet. FKK står for Freie Körper Kultur - Fri Krops Kultur. Her bader mange mennesker det meste af året – og her kan du tage en svømmetur i bølgerne, også hvis du ikke ønsker at have badetøj på.

På stranden kan du se flere bunkers, som er et vidnesbyrd om Anden Verdenskrig midt i den storslåede vestjyske natur. Under krigen ville Adolf Hitler befæste hele Atlanterhavskysten fra Norge til Spanien med betonkonstruktioner, hvoraf ca. 2000 var egentlige bunkere. De blev begravet i de yderste klitrækker, hvor de kunne ligge skjult, men som du kan se, har Vesterhavet sat sit præg på naturen, og bunkerne ligger nu frit på stranden.

Det kan være spændende at besøge en bunker, men vær opmærksom på, at de er slidte og armeringsjernet på flere af dem er blotlagt.

I klitterne på Græm Strand kan du se morænelag fra den forrige istid. Her kan du være heldig at finde forstenet træ, som er et levn fra landskabernes konstante skiften.

Du kan blive meget klogere på istidens betydning for det vestjyske landskab ved at besøge Geopark Vestjyllands hjemmeside.

Græm Strand i den sydligste del af Husby Klitplantage indbyder lige som Spidsbjerg Strand til både dukkerter, spadsereture i vandkanten og generel tømning af hovedet akkompagneret af bølgernes brus.

Ifølge bogen ”Wos i æ hawbjerre” består ordet Græm af ”grå” og endelsen af hjem, "hèm", olddansk "hæim", som betyder liggested, bosted, gård, by, hjem.

Stednavnet bliver nævnt helt tilbage i 1522, og det skulle være opstået efter, at en ilanddrevet, druknet fisker blev begravet i Husby Kirke. Vinteren efter blev lang med sne langt hen på foråret. Det betød, at foderet ikke slog til og mange dyr døde. Og det blev ikke bedre om foråret, hvor intet spirede. De lokale kom frem til, at ”æ grim” – den druknede fisker – var skyld i ulykkerne. Han blev gravet op og smidt i havet. Herefter kom lykken tilbage.

Du skal gå gennem klitterne for at komme til Græm Strand. Derfor er adgangen til stranden ikke velegnet for kørestolsbrugere. Ved Græm Strand finder du et toilet.

Find inspiraiton til flere oplevelser i Husby Klit Plantage Se de seneste Badevandsanalyser

 

 

Adresse

Græmvej

6990 Ulfborg

Facilities

Nøgenbadning

Borde/bænke

Toilet

Parkeringsplads i nærheden

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitNordvestkysten, Holstebro