©  Foto:

Fiskevande ved Thorsminde

Thorsminde – hvor Nissum Fjord og Vesterhavet mødes.

Uanset hvor du færdes i Thorsminde-området har du en dejlig udsigt til fjord, klit og hav. 

Havnen i Thorsminde syder af stille charme og livlig aktivitet. Thorsminde er en by med en meget speciel beliggenhed på den smalle landtange mellem Vesterhavet og Nissum Fjord

Hovederhvervet er fiskeri, og det har naturligvis sat sit præg på byen. Det er altid spændende at se, når kutterne kommer ind fra havet og losser fiskene. Havnen ligger lige bag klitterne og indsejlingen og afgrænses af to lange moler ud i Vesterhavet. En spadseretur ud på molerne er – uanset vejret – altid en oplevelse. Hele området er et yndet område for lystfiskere fra tidlig forår til sen efterår. 

Hele området er et populært område for lystfiskere, fra det tidlige forår til det sene efterår. Mange forskellige typer fisk kan fanges i hav og fjord, men især om foråret, når silden kommer, og senere, når havfisk og makrel kommer op, er der gang i fiskeriet.

Til fiskeri kræves kun statens Fisketegn, som kan købes på turistkontoret i Vedersø, Thorsminde Outdoor eller du kan købe dit fisketegn online.

Hvert år tiltrækker den store sildedag i Thorsminde tusindvis af turister og lokale i alle aldre for at konkurrere.

Kig ind i auktionshallen, når der afholdes fiskeauktion for turisterne. Det går stærkt, så man skal virkelig være vågen, hvis man skal følge med, men det er en oplevelse, I ikke må gå glip af. Se video fra Thorsminde.

Stemningsbilleder fra Thorsminde.

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish