©  Foto:

Bunkermuseet Hirtshals 10. Batteri

Dyk ned i historien og se, hvordan tyske soldater levede under 2. verdenskrig. Udforsk de 69 bunkers, som er forbundet med 3,5 km løbegrave. Spring med på en guidet omvisning i sommerperioden.

Kom og besøg Bunkermuseet Hirtshals 10. batteri og oplev samtidig den skønne natur.

Ved Bunkermuseet kommer du helt tæt på det historiske Hirtshals og kan se, hvordan de tyske soldater levede under 2. verdenskrig. Hør mere om, hvor tyskerne opstillede lysposter for bedre at kunne se fjender i mørket og oplev, hvordan det store område er strategisk gennemtænkt.

Bunkermuseet i Hirtshals er enestående, da det er det sted i Danmark, hvor et bunkeranlæg er tættest på at være helt udgravet. 54 udgravede bunkere af 70 i alt + mange kanon-, mortér- og maskingeværstillinger. Der er i den ene bunker indrettet en informationsudstilling.

I løbet af sommeren tilbydes der rundvisninger i form af guidede ture omkring Bunkermuseet, hvor du kan se bunkerne helt tæt på. Imens du går mellem alle bunkerne, er du tæt på den storslåede natur og kan se byens vartegn Hirtshals Fyr. Du kan også nyde udsigten ud over Husmoderstranden.  

Bemærk: Anlægget er tilgængeligt hele året, døgnet rundt. Læs mere om åbningstider og omvisninger her

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish