©  Foto:

Husmoderstranden

Få meter fra byens centrum ligger Husmoderstranden, som i 2019 har fået fornyet nedgangen med plateau-trin i fin forlængelse af den nylig anlagte Havnepromonade. Stranden er et perfekt sted at nyde en varm sommerdag. Stranden er bilfri, hvilket gør den ideel til familier med små børn. 

Husmoderstranden er Hirtshals’ bynære strand, og den ligger kun en kort gåtur fra byens centrum. Året rundt bliver stranden flittigt besøgt af både lokale og turister. Strandens placering gør nemlig stranden til et yndet tilflugtssted. Mod syd, er der en fantastisk udsigt til Hirtshals Fyr. Strandens placering betyder også at det er et oplagt sted at nyde en smuk solnedgang.

Stranden er en lækker sand- og badestrand og er ideel for børnefamilier. Om sommeren vejrer det Hvide Badeflag ved stranden. Flaget er, lige som det Blå Badeflag, en garanti for god kvalitet og lækkert badevand. Stranden er desuden bilfri og der er mulighed for parkering ved Vestmolevej eller på Kystvejen.

Husmoderstranden blev dannet tilbage i 1960, da Hirtshals Havn begyndte en udvidelse mod vest. Stranden har fået sit navn, da byens husmødre flittigt tog deres børn med derned. I 2017 påbegyndte Hirtshals Havn et arbejde med at åbne Vesthavnen mere op. Det resulterede i Havnepromenaden, som forbinder byen, Husmoderstranden og havnen. På Havnepromenaden finder man et par udkigsposter, og på Husmoderstranden ender promenaden ud i en opholdstrappe.


Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish