Jernkysten

Kom med på opdagelsesrejse på Jernkysten

16.12.2020
Foto: Destination Nordvestkysten

2021 byder på en ny og ganske særlig oplevelse på den barske kyst ved Vesterhavet – Jernkysten. Hop på bussen fra Aarhus, Skanderborg eller Silkeborg og tag med til Vestjylland, hvor du hører beretningerne om de voldsomme strandinger ved den jyske vestkyst. 

Undervejs møder du de lokale mennesker, som har viet deres liv til Vestjylland.

En række lokale arrangører står klar til at tage imod gæster fra nær og fjern og vise dem juvelerne på Jernkysten. På to dage bliver du fyldt af historierne om skibsforlis og strandinger, som har været med til at forme menneskene og historien i byerne langs kysten – fortalt at de lokale selv. Fx møder du nabodrengen til en af de ramte familier, der på Harboøre Kirkegård fortæller om katastrofen, der ramte nabohuset, da husets datter aldrig kom hjem fra havet.

Turen går forbi fiskerbyen Thyborøn, som huser Sea War Museum, hvor du får historien om verdens største søslag – Jyllandsslaget, som fandt sted her. Du besøger også en af de ikoniske redningsstationer helt ude i de alleryderste klitrækker. 

Foruden de stærke fortællinger om Jernkysten, introduceres du til anderledes, hyggelige og sjove oplevelser som fx tur i den lokale traktorbus, som kører forbi havnen, kirken og Sneglehuset, samt sælsafari på Limfjorden. Inden turen går hjemad, får du vind i håret ved den imponerende skrænt Bovbjerg Klint ved Vesterhavet.

Overnatningen sker på Hotel Nørre Vinkel i Lemvig, hvor Bent Bro, som du måske kender fra bandet Tørfisk, underholder. 

Turene finder sted den 14.-15. juni, den 30.-31. august og 20.-21. september 2021. 

Læs meget mere og book her.

Arrangøren bag turene, som du skal kontakte, hvis du har spørgsmål er Louise Vrist, Harboøre Centeret, tlf. 21245463, hcenteret@hcenteret.dk

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish