Fiskeauktion Thorsminde

Premiere på Hook & Cook: Verdens største oplevelser er at fange sin egen fisk - og spise den

10.8.2021
Foto: Destination Nordvestkysten

Fisk har måske i sig selv ikke den store nyhedsværdi i kystbyerne på Vestkysten, men det har Hook & Cook, der for første gang skydes i gang fra Hirtshals til Thorsminde i hele september. På tværs af kommunerne langs hele kysten støtter de lokale aktører op.

Det gælder også lokalt i Hirtshals, Løkken og Blokhus, hvor en hel måneds program er sammensat, så det rammer både børn og voksne – med eller uden erfaring med fiskeri.

Laila Zielke er turistchef i Hirtshals, hvor der er lagt op til masser af aktivitet i hele september i form af lystfiskerture, fiskeauktioner med turbådene på Sydvestkajen, lystfiskerkonkurrencer, musik på havnen, ”se, rør og spør” aktivitet hos Nordsøen Oceanarium, stand up padling og fisk over bål, workshop for de mindste og meget andet. 

”Vi har lagt et program, der blandt andet kan findes på visitnordvestkysten.dk, så vi er sikre på, at vi ikke kun får fat i lystfiskerne, men også familierne,” fortæller Laila Zielke.

Hook & Cook skydes i gang lørdag 4. september i et nedlagt smedeværksted på Vesthavnen, hvor havne-råheden er helt autentisk. Det sker med levende musik, hyggelig havnestemning og fisketapas af lokale råvarer, fortæller turistchefen.  
 

Paner din egen fiskefilet
Længere nede ad kysten i Løkken er både de lokale aktører og Lisa Sand fra Løkken Turistbureau klar til at tage mod deltagere i alle aldre med et program, der gerne skal vise de mere ekstraordinære sider af Løkken. Her er der blandt andet mulighed for at udforske en dykkertank indefra, opleve streetfood med kokkehold og deltage i en” løkkendarisk” fiskeauktion.

”Vi glæder os rigtigt meget til at være del af Hook & Cook, for fisk og fiskeri er jo vores DNA og en vigtig del af de oplevelser, vi gerne vil præsentere vores turister for,” siger Lisa Sand, der er SoMe og Marketing Manager hos Løkken Turistbureau.

Børn og børnefamilier kan blandt andet glæde sig til at lære at panere fisk og koge muslinger over bål, men Lisa Sand understreger, at der også er tænkt på de voksne uden børn.

”Vi har for eksempel planlagt en række byvandringer, der kan imødekomme de voksnes interesse for historie og kultur,” siger Lisa Sand. 
Det voksne publikum skal heller ikke snydes for en række smagsoplevelser.

”Det er nok en del voksne, der ikke har prøvet at tilberede deres egen Moules – også kendt som blåmuslinger. ”Det får de mulighed for her.” ”Hvor fantastisk er det ikke lige,” siger Lisa Sand. 
 

Vildmarksjon: Fisk er ikke ulækkert
I Blokhus har Jon Lindberg, som de fleste kender som Vilmarksjon, sammensat programmet, der udføres i samarbejde med personale fra Vildmarkscentret.
 
Han glæder sig til at vise en side af Blokhus, de færreste kender til. ”Vi skal blandet andet fiske fra stranden med fiskestang, ” fortæller Jon, der selv er af fiskerslægt. Det indebærer naturligvis også, at fisken skal studeres, inden den tilberedes og spises.

”Jeg vil rigtigt gerne være med til at lære børnene, at fisk altså ikke er ulækkert. Det er jo verdens største oplevelse at fange sin egen fisk, og det er helt sindssygt så mange går glip af det. Med Hook & Cook får vi forhåbentlig vist, hvor tilgængeligt fiskeri og mad i naturen faktisk er. Og at det kan give nogle fantastiske oplevelser.” 
 

Meget mere fisk længere vest på
Foruden Hirtshals og Løkken i Hjørring Kommune og Blokhus i Jammerbugt Kommune, er der også aktiviteter i Hanstholm, ved Agger Tange, Nørre Vosborg, Lemvig og Thorsminde. Her er der også muligheder for at komme på opdagelse ved de mange vrag nær Hanstholm, på østers- eller ravsafari ved Agger Tange, på krabbetur, Lystfiskeri ved Bulbjergs kyst eller et par timer på åbent hav ved Det Gule Rev.

Eller hvis benene godt må være på fast grund: Fiskeauktion og friskbagte boller, hajfodring, sælsafari eller lystfiskeri i for eksempel Nationalparken eller i nogle af de mange lokale fiskeparker. 
 

"Hook & Cook" taler lige ind i turismens fremtid
Den store entusiasme på tværs af kommunerne glæder Peter Krusborg, der er direktør i Destination Nordvestkysten, som har udviklet projektet i samarbejde med blandt andet lokale turistbureauer i de fem kommuner, der udgør Destination Nordvestkysten.

”Vores håb med Hook & Cook var jo at få de lokale aktører på tværs af kommunerne til at spille sammen,” siger Peter Krusborg. 
Direktøren noterer sig også, at projektet tilsyneladende spiller godt ind i turisternes behov.

”De første resultater af en helt ny tilfredshedsundersøgelse langs kysten peger på, at vores gæster har et ønske om flere oplevelser, når de besøger Nordvestkysten. Det tolker vi som, at vi har fat i noget rigtigt, når vi i turismeudviklingen arbejder med projekter som Hook & Cook,” siger han. 

Peter Krusborg
For yderligere oplysninger

CEO

pkp@visitnordvestkysten.dk

Søger du informationer om Destination Nordvestkysten, kan du finde dem her.

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish