Cyklister på vestkystruten

Ny cykelguidebog viser attraktive sider af Vestkystruten

6.9.2021
Foto: Flying October

I en ny cykelguidebog vises nye sider af den nationale cykelrute, N1, der også er kendt som Vestkystruten. Udover at guide cykelglade gæster, skal bogen gøre ruten mere overskuelig og samtidig fremhæve de mange oplevelser der findes langs den jyske vestkyst

Cykelturismen vokser og naturen trækker i såvel danske som udenlandske gæster. Interessen for at være aktiv i naturen og opleve den til fods eller på to hjul er stadig stigende. En 560 km. lang strækning som Vestkystruten kan dog virke uoverskuelig for nogen, og netop dette er der taget højde for i den nye cykelguidebog.

Her præsenteres Vestkystruten i 12 etaper med det formål at gøre ruten langt mere overskuelig. Etapeinddelingen giver mulighed for at synliggøre rutens forskelligartede landskaber samt de mange oplevelser, der venter cykelturisterne. Strækningerne på de 12 etaper varierer mellem 25 og 65 km., så den let kan tilpasses cykelgæsternes niveau og interesser. 

Ved hver etape bliver gæsten, udover en kortvisning, præsenteret for seks highlights, som alle er naturlige stops på den pågældende etape. Disse highlights er en kombination af attraktioner og naturoplevelser.

Cykelguidebogen henvender sig altså både til cykelturister der ønsker at cykle hele ruten, dele af ruten og bare en enkelt etape, og er dermed et skalerbart værktøj for alle, der ønsker at cykle ad Vestkystruten, uanset erfaring og ambitionsniveau.

I forbindelse med udgivelsen af den nye cykelguide, er hjemmesiden vestkystruten.dk blevet opdateret, så den matcher bogens etapeinddeling. Søger man en digital udgave af guiden, kan denne tilgås her eller findes i den nye VESTKYSTEN app, som kan hentes her.

 

Cykelguidebogen er udviklet i et samarbejde mellem Destination Vadehavskysten, Destination Vesterhavet, Destination Nordvestkysten, Dansk Kyst- og naturturisme og VisitDenmark.

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish