©  Foto:

Tversted Kirke

Tversted Kirke er en del af Tversted-Uggerby pastorat og en del af Aalborg stift. Kirken er af romansk stil og opført i 1100-tallet. Kirken er bygget til det daværende fattige bonde- og fiskersamfund.

Tversted Kirke er en meget gammel kirke, som har en interessant historie. Det menes, at kirken har været af træ, og at der oveni købet har været et gudehov (tempel), hvor man har tilbedt de nordiske guder.

Kirken har et kor, skib og et fritstående klokketårn. I våbenhuset er der 3 epitafier (mindetavler), hvor den ene ikke kan læses. Den tekst, der kan læses, fortæller, at stenene er sat for at mindes de tidligere ejere og forpagtere af Nørre Elkjær og til minde for præsterne ved kirken.

Altertavlen menes at være fra 1600-tallet og har i midten et maleri, som er malet af Anker Lund. Maleriet betegnes i dag som lidt af en sjældenhed, da mange ældre malerier er blevet skiftet ud med nye kunstværker.

Døbefonten er af granit, og i kirken er der faktisk to dåbsfade, som begge er af messing. På bunden af det store fad ses Marias bebudelse, og på det mindste fad ses syndefaldet.

Nord for præstegården er der et fantastisk område med skov og klit, som er fredet. Der er stier, som fører helt ned til den skønne strand i Tversted.

Læs mere om Tversted Kirke og de forskellige arrangementer som foregår i kirken her.

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish