©  Foto:

Asdal Kirke

Kirken er en del af Horne og Asdal pastorat, og har en skøn placering tæt på Tannisbugt og Jammerbugten.

Asdal Kirke menes at stamme helt tilbage fra 1400-tallet og har derfor en interessant historie. Asdal Kirke menes at være bygget af Johanne Andersdatter Panter for Asdal Hovedgård, men sagnet siges dog, at den faktisk blev bygget af Karl Pølse, som byggede kirken for at rode bod på at han havde dræbt en munk.

Våbenhuset er fra 1700-tallet og menes at være bygget af Ingeborg Skeel. Våbenhuset er af bindingsværk, hvilket gør kirken unik. Mange af de gamle kirker er senere blevet renoveret, og bindingsværket er ved den lejlighed blevet fjernet. 

Kirken har ikke noget tårn men har en klokkestabel, hvor der hænger to klokker. Den ældste klokke stammer tilbage fra år 1627, men virker dog ikke mere. Den anden klokke er fra 1992, og der er graveret i indskriften: ”Kirkeklokke ej til hovedstæder støbes du, men til den lille by.”

I Asdal Kirke er der ingen opdeling mellem kor og skib, hvilket er med til at skabe mere samvær mellem præsten og menigheden.

Gudstjenester og arrangementer

I Asdal Kirke er der ofte gudstjenester og en række forskellige arrangementer. Du kan læse om de forskellige muligheder her.

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish