strandingsmuseum St Georg

Nye oplevelser på Strandingsmuseum St. George

17.2.2020
Foto: Destination Nordvestkysten

Strandingsmuseum St. George har i 2020 åbnet en ny afdeling i deres prisbelønnede udstilling. 

Det nye møder du allerede, når du træder ind i museets udstillingsrum. Her bliver du ført ind i historien med lyde, dufte og sanseoplevelser. 

Nordsøen har i århundreder været et af verdens mest trafikerede farvande, og før i tiden et af de sværeste at navigere i. I museets nye udstilling er du på skibet omgivet af hav og vejr, og du forstår, hvorfor så mange skibe strandede på vestkysten før i tiden. Hvordan finder du vej, og hvad gør du, når stormen raser, eller tågen udvisker alt? Strander du, eller kommer du fri af kysten?

Fantastisk beliggenhed, prisbelønnet arkitektur og stormfulde strandingshistorier kendetegner Strandingsmuseum St. George, der genåbnede i 2017 i nye rammer og med nye, interaktive udstillinger. I 2020 præsenterer museet endnu en sansemættet udstilling: ”Det vilde hav og den farlige vestkyst”.

På Strandingsmuseum St. George dykker du ned i dramatiske historier om de tusindvis af skibe, der gennem tiden er strandet på den farlige jyske vestkyst. Du bliver klog på, hvorfor de strandede og på, hvordan kystbefolkningen håndterede de voldsomme begivenheder og mødet med søfolk, varer og skibe fra hele verden. Det er stærke historier om liv, død, heltemod og næstekærlighed. Og det er beretninger, der rækker langt ud i verden og samtidig er dybt forankret i kystens historie.

Den sidste rejse

Enestående for museet er beretningen om en af verdenshistoriens største strandingskatastrofer, der skete ud for Thorsminde i julen 1811, hvor de to engelske linjeskibe HMS St. George og HMS Defence strandede i en orkan, og næsten 1400 søfolk druknede. Kun 17 overlevede. Du følger skibene på deres sidste rejse indtil katastrofen, og du kommer helt tæt på livet ombord gennem de mange genstande, dykkere har bjærget fra vragene. Oplev St. George’s kæmpestore ror i tårnet og udsigtsplatformen øverst, hvorfra der en storslået udsigt over kysten og havet, fjorden og havnen.


Læs mere om Strandingsmuseum St. George på www.strandingsmuseet.dk

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish