Gå til indhold
Kunst Nordvestkysten- Bovbjerg

Kunst ved Nordvestkysten

Foto: Destination Nordvestkysten

Gå på opdagelse i kunsten og slip nysgerrigheden løs. På Nordvestkysten kan du udforske de mange udstillinger og fine samlinger, der findes på områdets museer.

Nordvestkysten er et, for mange, uopdaget kunstmekka. Her er fine samlinger – både blandede og med enkeltkunstnere, som er et besøg værd.

På Herregaarden Odden findes en unik samling af J.F. Willumsen, og den danske ekspressionist Jens Søndergaard er repræsenteret med to museer – Jens Søndergaards Museum ved Bovbjerg og en større udstilling på Heltborg Museum / Sydthy Kunst- og Kulturcenter. Jens Søndergaard var især inspireret af det dramatisk landskab ved vestkysten.

Vendsyssel Kunstmuseum i Hjørring huser moderne dansk kunst med tilknytning til Nordjylland af bl.a. Svend Engelund, Johannes Hofmeister og Poul Anker Bech. Gennem deres initiativ ’I sporet på kunsten’ kan du tage på oplevelse på egen hånd med lydfortællinger rund om i Vendsyssel. En stor Svend Engelund samling kan også findes i Kunstbygningen i Vrå, hvor den årlige Vrå-udstilling ligeledes er et tilløbsstykke. 

Det historiske Børglum Kloster viser året igennem skiftende kunstnere. På Børglum Kloster hænger en tro kopi af det enestående 70 meter lange Bayeux-tapet. Vægtæppet er broderet med uldgarn og kaldes verdens længste tegneserie. Tæppet viser Vilhelm Eroberens sejr over kong Harald Godwinson ved slaget i Hastings i 1066.

Foto:Destination Nordvestkysten

Kirsten Kjærs Museum i Thy huser en stor samling af den anerkendte maler af samme navn. Kirsten Kjær er især kendt for sine mange portrætter i stærke farver fra rejser i udlandet. Museet rummer også andre kvindelige kunstnere som maler og billedhugger Olivia Holm-Møller, hvis værker kan også opleves på Holstebro Kunstmuseum. 

Holstebro Kunstmuseum viser desuden værker af den folkekære Henry Heerup, Cobra-kunstnerne Ejler Bille, Erik Thommesen og Sonja Ferlov Mancoba, eksperimentalkunstneren Albert Mertz og kunsthåndværkere som Anna Thommesen og Gertrud Vasegaard samt en samling af billedkunstner Tal R. Museets grafiske samling tæller værker af Picasso, Giacometti, Matisse, Goya og Francis Bacon.

SMK Thy på Doverodde Købmandsgård arbejdes der på at skabe en ny filial af Statens Museum for Kunst langt væk fra museet i København, hvor der kan vises kunstværker fra SMK’s store kunstsamling. Det er visionen, at værkerne skal kunne opleves i et tæt samspil med stedets arkitektur, historie og det omgivende landskab. En ny permanent filial tegnet af Reiulf Ramstad Arkitekter føres ud i livet med hjælp fra fondsmidler. Det forventes at stå klar i 2024.

Den tyske billedkunstner Käte Lassen (1880-1956) boede om sommeren i en lille hytte i Stenbjerg, Thy. I ”Käte Lassens Hus” kan du nu se historien om de kunstnere, som har opholdt sig i Stenbjerg og fandt inspiration i menneskene og naturen til deres kunst - blandt andre Jens Søndergaard, Marie og P.S. Krøyer.

Museet for Religiøs Kunst i Lemvig har som sit særlige område den religiøse kunst, hvor du bl.a. kan se ”Bodil Kaalund Samlingen" der bl.a. udgøres af 159 originale bibelillustrationer.

Foto:Ambiente

Er du til en anderledes kunstoplevelse, kan Museum for Papirkunst i Hune nævnes for deres bjergtagende papirkunst, hvor både den faste udstilling af kunstneren Bit Vejle og de skiftende udstillinger med internationale kunstnere er et besøg værd. Ligeledes kan du lade dig imponere af isskulpturerne på Iskunsten i Thyborøn eller de flotte sandskulpturer i Skulpturparken i Blokhus

Fuldend besøget hos Nordvestkystens mange kunsthåndværkere og gallerier. Er du interesseret i historien kan du læse mere her.  

Oplev kunsten her

Liste
Kort
J. F. Willumsen samling på Herregården Odden
Foto: Hirtshals Turistbureau/Feriehusudlejning

J. F. Willumsen samling på Herregården Odden

Besøg Herregården Odden og nyd den særlige samling og udstilling af J. F. Willumsens mange værker. Samlingen indeholder både notater, skitser, malerier og mange andre spændende ting.  

 

Læs mere
Jens Søndergaards Museum
Foto: Destination Nordvestkysten

Jens Søndergaards Museum

Helt ude på skrænten ved Vesterhavet og den imponerende natur får du mulighed for at få både en naturoplevelse og en kunstoplevelse ved at besøge Jens Søndergaards Museum.

Her finder du en fin, lille...

Læs mere

Heltborg Museum / Sydthy Kunst- og Kulturcenter

I Heltborg kan du undersøge de gamle landbrugsredskaber fra før traktoren, studere smukke malerier fra egnen og indsnuse røg fra jernalderhusets bålsted.

Dertil kommer den enestående beliggenhed med ...

Læs mere
Vendsyssel Kunstmuseum
Foto: Axel Søgaard

Vendsyssel Kunstmuseum

Fire etager med moderne dansk kunst og kunsthåndværk.

På Vendsyssel Kunstmuseum kan man opleve nyere dansk kunst og kunsthåndværk med tilknytning til Nordjylland.

 

Læs mere
Kunstbygningen i Vrå
Foto: VisitNordvestkysten, Løkken

Kunstbygningen i Vrå

Vrå Udstillingen

I Kunstbygningen i Vrå kan man opleve maleren Svend Engelunds kunst samt kunst af de flere end 70 anerkendte malere, billedhuggere, installationskunstnere, grafikere, fotografer, kun...

Læs mere
Børglum Kloster - Kunst på Klosteret
Foto: Løkken Turistbureau

Børglum Kloster - Kunst på Klosteret

Der er hvert år forskellige kunstudstillinger oppe på Børglum Bakken 

I dag er det 6. og 7. generation af familien Rottbøll der ejer og bebor de gamle bygninger. Ejerparret, Anne og Hans Rottbøll, ha...

Læs mere
Kirsten Kjær's Museum
Foto: Destination Nordvestkysten

Kirsten Kjær's Museum

Kirsten Kjærs Museum er et privat kunstmuseum i Thy i det nordvestlige Jylland.

Museet er bygget op omkring en stor samling af malerier og tegninger af Kirsten Kjær (1893-1985). Museet er indtil vide...

Læs mere
Holstebro Kunstmuseum
Foto: Holstebro Kunstmuseum

Holstebro Kunstmuseum

Holstebro Kunstmuseum rummer værker af den folkekære Henry Heerup, Cobra-kunstnerne Ejler Bille, Erik Thommesen og Sonja Ferlov Mancoba, den egensindige Olivia Holm-Møller, eksperimentalkunstneren Alb...

Læs mere

SMK Thy - Statens Museum for Kunst - Doverodde Købmandsgård

SMK Thy - Statens Museum for Kunst

Besøg SMK Thy, og gå på opdagelse i kunsten. På Statens Museum for Kunsts afdeling i Sydthy er der oplevelser for både store og små.

SMK Thy er en del af Statens M...

Læs mere
Käte Lassens Hus
Foto: Destination Nordvestkysten

Käte Lassens Hus

Tyske Käte Lassen kom som 25-årig nyuddannet kunstner til Stenbjerg i Thy fra sit hjem i Flensborg, hvor hun boede i 1905.

Käte Lassen blev så begejstret for området, at hun vendte tilbage igen og ig...

Læs mere
Museet for Religiøs Kunst
Foto: Museum for Religiøs Kunst

Museet for Religiøs Kunst

At der i dag ligger et kunstmuseum i Lemvig, der som sit særlige område har den religiøse kunst, udspringer af den store udsmykning af Lemvig Kirke, som billedkunstneren Bodil Kaalund udførte 1976-81....

Læs mere
Museum for Papirkunst
Foto: Poul Nymark

Museum for Papirkunst

Velkommen til Museum for Papirkunst

Besøg Nordens eneste specialmuseum for papirkunst og oplev en ny og overraskende verden udfolde sig. Museet viser både den permanente udstilling med imponerende ps...

Læs mere
Iskunsten
Foto: VisitNordvestkysten, Lemvig

Iskunsten

Iskunsten i Thyborøn viser en enestående udstilling af fantastiske isskulpturer, som bliver levende af det spil, der skabes mellem isen og det klare lys.

Udstillingen skifter i løbet af året.

Læs mere

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2022
Danish