Skulpturparken Blokhus

Foto: Destination Nordvestkysten

Oplev de mest fantastiske og udsøgte skulpturer lavet af sand, træ og jern hvert år, når du tager et smut til skønne Blokhus.

Sandskulpturer i Blokhus

Lad Kulturhuset Blokhus tage Jer med på en inspirerende kunstrejse - forbi Noas Ark i imponerende sandskulpturer og til en verden af rigt dyreliv, imponerende planter og international kunst i den 20.000 m2 store Skulpturpark i Blokhus. Når sulten er stillet i den hyggelige Restaurant og Café, kommer i også forbi en verden af leg og en eventyrlig have for alle sanser. Inden rejsen afsluttes træder I ind i et inspirerende univers af kunst, keramik og unika.

Blokhus Sandskulptur Festival

Skulpturparken Blokhus har for 9. sæson i træk allieret sig med nogle af verdens bedste sandskulptører, som har udformet 10 enorme sandskulpturer efter temaet: ”Noas Ark” – hvor fortolkninger af himlens fugle, Arken, krybdyr, verdens mest truede dyr og junglens dyr vises i sand. Sandskulpturerne kan ses hele året frem til den 30. december.

Hvert år inviteres gæster indenfor til at opleve de dygtige og internationale sandskulptører i deres arbejde med at udforme skulpturerne. Blokhus Sandskulptur Festival indvies efterfølgende – Datoen kan variere år til år, men du kan finde flere informationer her.

Skulptur

Foto:Skulpturparken Blokhus

Kulturhusets café

Det danske og det internationale blander sig i indretningen og maden i Kulturhuset. Med god udsigt til Skulpturparken serveres mad af rene råvarer og af ren begejstring; bl.a. husets café-klassikere: ”Luksus Stjerneskud” og ”Blokhus Tarteletten”, men også saftige burgere, salater og pasta m.m. Der tilbydes også gode vine, friskristet kaffe og liflige drinks. Se cafeens udvalg her.

Kulturhusets events

Udover de mange gæster i caféen, til private fester og selskaber som afholdes i huset, er der også løbende events i form af bl.a. foredrag, workshops og koncerter; bl.a. Træskulpturkursus, Træskulptur Festival, Mors Dag, Pile Festival og Designers Market.

Kulturhusets kunstbutik

Gæsterne mødes af en inspirerende kunstbutik, som det første, når de træder ind i Kulturhuset. I Kunstbutikken finder I altid et stort, varieret og inspirerende udvalg af nye og klassiske varer indenfor kunst, by hand og unikke gaveartikler, med særlig fokus på kvalitet og design. 

Markedsdage

En indendørs arkade med butik, café og dertil skiftende kunstudstillinger & -installationer.

Oplevelser i børnehøjde 

Skulpturparken har gynger, rutsjebaner, vipper, ridderborg, hoppepude, gigantisk skakspil, keglespil, “jorden er giftig” bane og kæmpe sandkasse hvor man selv kan bygge imponerende sandskulpturer.

Magisk jul i Skulturparken Blokhus

Glæd Jer til endnu en eventyrlig og magisk jul med julelys- og lydshow i Skulpturparken fra den 6. november 2021. Der er julepyntet efter alle kunstens juleregler med imponerende dekorationer. Hele parken er oplyst af mere end 1,5 million julelys i fantastiske farver og udformninger - bl.a. en 46 meter lang lys- og lydtunnel, en lysende kyssepergola, et gigantisk juletræ på 17,5 meter, julekaner og rensdyr, smukke guldkareter, oplyste snemænd og julemænd, blinkende julestjerner, kærlighedstræ med smukke røde julehjerter, Disney julefigurer, harpespillende engle og meget, meget mere. Dette års store og smukke sandskulpturer, formet efter Noas Ark, bliver desuden lyst op med kulørte julelys, som skifter farve, og parkens andre enestående kunstværker og skulpturer er flot forenet med den unikke juleudsmykning. Den over 20.000 m2 store skulpturpark emmer ganske enkelt af ægte julehygge i absolut særklasse. Læs mere om Skulpturparkens magiske jul her.

Nyt skulpturtema hvert år

2021: Noas Ark

2020: Eventyrlige Filmfigurer

2019: Vilde Vikinger

2018: Alletiders Helte

2017: Magiske Eventyr

2016: Verdens Vildeste Dyr

2015: H.C. Andersens Eventyr

2014: Konger, Kejsere og Herskere gennem Tiderne

2013: Nordisk Mytologi

Læs mere om Skulpturparken Blokhus her

Tag bussen til Skulpturparken med NT

Nemt, hurtigt og bekvemt! Hop på bussen til Skulpturparken i Blokhus med Nordjyllands Trafikselskab og bliv kørt lige til døren. Mens du rejser grønnere kan du læne dig tilbage, nyde turen og lade batterierne op til en skøn dag i Skulpturparken! 

Se rejseplanen til Blokhus Skulpturpark her.

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish